Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šurmulys „Nacionalinio interjero konkurso“ finalo butuose – paskutinėmis dienomis skubama išspręsti visus rebusus

Bendrovės „Hanner“ organizuojamas „Naconalinio interjero konkursas“ jau pasiekė finišo tiesiąją – apdaila konkurso finalo dalyvių įrengiamuose butuose jau užbaigta, šiuo metu juose pradedami montuoti baldai. Vis dėlto dizainerėms per itin trumpą laiką teko apgalvoti daug detalių – Jurgita Ambraškaitė prisipažįsta padariusi klaidų ir viliasi, kad iki galutinio termino pavyks jas ištaisyti. O Vaidai Žemaitytei-Jurgelevičei didžiausias iššūkis buvo kurti įprastą prabangų interjerą turint ribotą biudžetą.
Dizainerių Jurgitos Ambraškaitės ir Vaidos Žemaitytės-Jurgelevičės projekte „B23“ įrengiami butai (viršuje – progresas, apačioje – vizualizacijos)
Dizainerių Jurgitos Ambraškaitės (kairėje) ir Vaidos Žemaitytės-Jurgelevičės (dešinėje) projekte „B23“ įrengiami butai. / L. Balandžio nuotr. ir dizainerių vizualizacios

Darbus stabdo „keistos šventės“

Dviejų kambarių butą Naujamiesčio projekte „B23“ įrenginėjanti dizainerė Jurgita Ambraškaitė sako, kad iki jai dar knieti buto balkoną iškloti plytelėmis, tačiau lauko erdvė į konkurso metu įrengiamą plotą neįeina.

Kol kas labai džiaugiuosi vonios vaizdu – šios patalpos plytelės labai stilingos, žaismingos ir kartu vonia – neperkrauta. Plytelės neina iki lubų, nes kam užgriozti erdvę? Jų išklota tiek, kiek reikia.

„Iš esmės viskas yra gerai. Gal kiek liūdina baldininkų darbo kaštai – kaskart suvoki, kad ir medžiagos, ir jų darbas nuolat brangsta. Mėgstu naudoti kuo kokybiškesnes medžiagas – ir tai visada kainuoja. Virtuvės spintelės turi būti ne tik stilingos, bet ir patogios naudoti, ilgaamžės, nebijoti įvairaus aplinkos poveikio. Tokios medžiagos kainuoja. Baldus gaminome čia, Lietuvoje“, – sakė J. Ambraškaitė.

Ji, kaip ir anksčiau savo įspūdžiais pasidalinusios Lina Klios bei Jurgita Mockutė, patvirtino, kad visiškai tikslūs matmenys virtuvės baldams yra padaromi, kai sienų apdaila jau užbaigta. Todėl dalis darbų priklauso vieni nuo kitų. Dizainerė juokais pasipiktina darbus bute stabdančiomis „visokiomis keistomis šventėmis“, turėdama omenyje Gegužės 1-osios laisvadienį.

„Kol kas labai džiaugiuosi vonios vaizdu – šios patalpos plytelės labai stilingos, žaismingos ir kartu vonia – neperkrauta. Plytelės neina iki lubų, nes kam užgriozti erdvę? Jų išklota tiek, kiek reikia. Aš dariau – iš vienos pusės – didelę dušo kabiną, o šalia – skalbimo mašiną ir nedaug vonios baldų. Vonia išėjo ir moderni, žaisminga, sakyčiau, smagi“, – dėl vienos patalpos lengviau atsikvėpė J. Ambraškaitė.

Statybininkai stebisi, bet siekia geriausio rezultato

Tačiau per skubą ji prisipažįsta pamiršusi svarbų techninį dalyką miegamajame.

„Ar nutiko kuriozų? Taip, bet dar nieko nesakysiu. Kai sutvarkysiu, tuomet prisipažinsiu, ką buvau pamiršusi. Tiesiog pagalvojau apie tai, tačiau mano mintis nebuvo automatiškai nusiųsta į brėžinį.

Paprastai dirbame su pasiturinčiais klientais, tad šiuo atveju buvo šioks toks iššūkis sukurti būsto stilių nenukrypstant nuo mūsų idėjinės linijos, tačiau apsiribojant biudžetu.

Man atrodė, kad elektrikas irgi viską įsivaizduos taip pat, kaip aš, – juokiasi J. Ambraškaitė. – Vaizdas vizualizacijoje buvo tiesiog tobulas, tačiau, pamiršau, kad dar reikia pakoreguoti techninius brėžinius“.

Dizainerė dėkojo butuose dirbantiems statybininkams: jos teigimu, jie įdeda daug pastangų, kad vaizdas realybėje iš tiesų atitiktų tą, kuris buvo suplanuotas vizualizacijose.

„Nors žmonių ten daug, darbininkų pagarba ir įsiklausymas į prašymus man labai patiko. Jie neturi požiūrio: „Čia – ne mano daržas ir ne mano pupos“ – jiems įdomu, smalsu ir nors kartais stebisi mano sprendimais, nuoširdžiai stengiasi viską įgyvendinti. Reikėjo kelių korektūrų, jie viską sutvarkė labai greitai. Nematau prasmės atėjusi į objektą trypti kojomis ir rodyti pirštu: „Štai, ten negerai ir dar ten“ – juk yra darbų vykdytojas, kuris atsakingas už darbų kokybę ir be to, visi esame suaugę žmonės, atsakingi už savo darbą. Bet šiuo atveju statybininkams pretenzijų neturiu – nė per nago juodymą“, – sako J. Ambraškaitė.

Iššūkis: sukurti prabangą su ribotu biudžetu

Dizainerė Vaida Žemaitytė-Jurgelevičė taip pat džiaugiasi, jog kol kas pavyko įgyvendinti visus sprendimus, kurie buvo numatyti jos rengtoje 3D vizualizacijoje.

„Gal buvo kilę šiek tiek techninių klausimų dėl metalinių konstrukcijų-lentynų, nes, siekiant jas sumontuoti, reikia sutvirtinti sienas. Dėl to reikėjo padiskuoti. Tačiau viskas išsisprendė“, – sakė „Nacionalinio interjero konkurso“ finalininkė.

Ji taip pat teigė, kad paprastai jos studijos kuriamuose interjeruose daugiausia dėmesio skiriama apšvietimui.

„Stengiamės integruoti kuo įvairesnių apšvietimo šaltinių variantų. Šiuo atveju pasirinkimą susiaurino monolitinės lubos, tad teko „suktis“ su paprastesniais sprendimais“, – sakė V. Žemaitytė-Jurgelevičė.

Ji pridūrė, kad apdailos medžiagas užsisakė iš patikimų, gerai žinomų tiekėjų, tad nebuvo jokių staigmenų – viskas atkeliavo laiku. Su kokiais iššūkiais susidūrė ši dizainerė per dviejų mėnesių darbus Naujamiesčio projekte „B23“.

„Manau, didžiausias iššūkis buvo biudžetas, kadangi kasdienėje veikloje nesame pratę sprendimų priiminėti remiantis tam tikru fiksuotu biudžetu (bendrovė „Hanner“ dizainerėms skyrė vidutinę sumą, kurią jų pirkėjai skiria būstui įsirengti, - red. past.). Žinoma, įprastai deriname sąmatą su klientais, tačiau viskas nėra taip griežta, – kalbėjo V. Žemaitytė-Jurgelevičė. – Paprastai dirbame su pasiturinčiais klientais, tad šiuo atveju buvo šioks toks iššūkis sukurti būsto stilių nenukrypstant nuo mūsų idėjinės linijos, tačiau apsiribojant biudžetu. Vis tik įrodėme, kad net ir su ribotu biudžetu galima sukurti išties prabangų šiuolaikinį būstą. Na, o jo įrengimo terminas visiškai negąsdino.“

Šią savaitę dizainerės butuose dėlioja paskutines detales – jau netrukus galėsite patys įsitikinti (ir netgi gyvai pasisvečiuoti) keturių „Nacionalinio interjero konkuros“ finalininkių įrengtuose būstuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius