Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere

Sakoma, kad po ramaus meto visada norisi kažko, kas priverstų širdį plakti greičiau. Taip ir interjere – pilkų atspalvių kuriamą ramybę erdvėje pamažu keičia spalvinga, kvapą gniaužianti aplinka, kurioje gausu ryškios išraiškos detalių ir ornamentų. Ryškiaspalviai tapetai ar raštais marginti kilimai vieni iš šios spalvingos kelionės elementų. 2di.lt e.parduotuvės komanda kviečia atkreipti dėmesį i keletą taisyklių, kaip nepasimesti tarp didelio asortimento siūlomų spalvinių bei įvairios formos interjero puošmenų ir nesuklysti jas derinant.
Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere
Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere / 2DI nuotr.
Temos: 2 Interjeras Kilimas

Spalvos ir jų funkcija

Lengviausia nesuklysti pasirenkant pastelines spalvas interjere. Jos lengvai dera tarpusavyje, be to, nėra sudėtinga prie jų priderinti ir kitas ryškesnių spalvų detales. Tuomet pasikliaukite savo nuojauta, kokie atspalviai jums yra priimtiniausi – smėlio, balintos kavos, zefyro, dangaus, jūros ir t.t. Pasirinkti tapetai ar kilimai su šių spalvų elementais padiktuos jums kitų namų interjero detalių pasirinkimą. Taip nesunkiai įvesite į erdvės visumą ryškesnius baldus, kurių spalva susišauks su pagrindinių erdvės spalvų tonais. Jei jau turite baldus, atkreipkite dėmesį, kokia spalva ir jos tonai dominuoja.

2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere
2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere

Sodrios, ryškios spalvos mus veikia emocionaliai. Pavyzdžiui, juoda, oranžinė, ryškiai geltona, purpurinė dideliuose plotuose gali netgi trikdyti, tačiau jei šias spalvas pasirinksite mažose detalėse – atsiskleis itin stilinga jų pusė. Rinkdamiesi spalvas savo namų sienoms, pagalvokite, kokią funkciją atliks erdvė. Energijai sužadinti padės raudonos, oranžinės, geltonos spalvos tapetai, todėl originalių sprendimų ieškokite su šiomis spalvomis tose erdvėse, kur verda gyvenimas, renkasi žmonės, daug bendraujama. Sodri mėlyna ir žalia – spalvos, siejamos su ramybe, atgaiva, atsipalaidavimu, todėl jomis tinka dekoruoti miegamąjį, vonios kambarį, valgomojo erdvę.

2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere
2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere

Šviesios spalvos interjerui suteikia lengvumo pojūtį, visgi, ryškiomis, sodriomis spalvomis išreikštas interjeras bus jaukesnis. Vienok, tarp dizainerių išsiskiria nuomonės dėl lubų spalvos. Vieni mano, kad šviesios lubos suteiks erdvei lengvumo, kiti gi teigia, jog nusprendus sienoms suteikti sodrią spalvą, nereikėtų pamiršti ir lubų. Tamsios lubos sudarys „gilumo“ įspūdį. Taigi, apsisprendžiant tiesiog reikėtų atsisžvelgti į savo pojūčius, ar jūsų neslegia aplinka, ar jūs jaukiai jaučiatės vienos ar kitos spalvos apsuptyje.

Drąsiai rinkitės juodos spalvos smulkius elementus, nes juoda puikiai suvaldo „spalvinį chaosą“ ir padeda viską sustatyti į savo vietas.

Drąsiai rinkitės juodos spalvos smulkius elementus, nes juoda puikiai suvaldo „spalvinį chaosą“ ir padeda viską sustatyti į savo vietas. Be to, dizaineriai pataria nebijoti į šaltų spalvų tonus „įpinti“ šiltos spalvos giją ir atvirkščiai. Tai suteiks interjerui daugiau žaismingumo. Spalvų eksperimentams interjere labai padės 60/30/10 taisyklė. Pagrindinė (neutraliausia) interjero spalva turėtų užimti 60 proc. erdvės, antroji (drąsesnė, ryškesnė) spalva – 30 proc., ir likusius 10 proc. erdvės turėtų sudaryti akcentinė spalva.

2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere
2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere

Ornamentų darna

Norėdami sukurti įdomų savo namų interjerą, papuoškite jį raštais ir ornamentais. Smulkiai marginti tapetai puikiai išryškins įdomesnes architektūrines detales, todėl būtent jas išskirkite jums patinkančiu raštu iš 2di.lt tapetų asortimento, o kitas sienas priderinkite vienspalviu, susišaukiančiu tonu. Romantiškajam, klasikiniam stiliui labiau tiks gėlėti ir raityti raštai, šiuolaikiniam ir moderniam interjerui lengvai pritaikysite griežtesnių linijų motyvus. Kaip teisingai derinti ornamentus vienos taisyklės nėra. Tai daugiau nuojauta, nei taisyklė. Vis dėlto, vienas būdas – ornamentus derinti pagal panašią formą ir spalvų tonus. Tarp jų įveskite ir vienos spalvos elementus, kurie padės išryškinti ornamento ar rašto grožį. Vienspalvis elementas gali būti tos pačios spalvos tono kaip ornamentas arba priešingai – kontrastingos spalvos fonas. Pavyzdžiui, grafito arba samanų spalva derinama su pelenų rožinės, garstyčių, greipfruto ar raudono vyno atspalviais.

2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere
2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere

Antras derinimo būdas – drąsesniems eksperimentams, kai siūloma konfrontuoti keletą skirtingų ornamentų. Tai gan sudėtingas uždavinys ir ne visiems jis yra priimtinas. Vienok, nusprendus tai padaryti, atkreipkite dėmesį į tai, jog augaliniai tapetų motyvai labai dera su taškuotais raštais. Smulkūs ornamentai įgauna atasvarą dryžuotų ir languotų ornamentų apsuptyje. Ypatingai, jei šie bus juodai balti. Juodos ir baltos deriniai padeda surasti balansą tarp spalvų ir raštų, todėl įterpus vieną kitą tokią interjero detalę, pavyzdžiui, kilimą, namų tekstilę, sukursite įdomią namų jaukumo išraišką.

Jei turite gerą nuojautą spalvoms ir raštams, 2DI komanda siūlo pabandyti suderinti vienas geometrines figūras su kitomis. Jei sieną tapetuosite aštrių figūrų raštais, šioje erdvėje galite priderinti kilimą, margintą juostomis arba apvalių formų figūromis. Abstraktaus stiliaus rašto sienoms puikiai tiks griežtesnių linijų ornamentinis kilimo derinys. Visa tai sujungs į bendrą visumą panašių spalvų gama.

2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere
2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere

Dydis ir forma

Smulkūs margi raštai interjere visada geriau atrodo, kai jie yra išreikšti mažesniame plote. Pavyzdžiui, smulkiai raštuotas mažesnis kilimas arba viena margo ornamento siena kambaryje taps akcentine interjero detale. Jei užpildytumėte tokiu raštu visą erdvę, interjeras atrodytų pernelyg apsunkintas.

2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere
2DI nuotr./Tapetai ir kilimai – spalvų ir formų galia interjere

Stambių geometrinių figūrų kilimas tiks ir mažesniame kambaryje, nes vizualiai padidins jo erdvę. Be to, norėdami optiškai padidinti erdvę, visada rinkitės didesnį kilimą, galintį užimti didžiąją kambario dalį. Labai svarbu, kad baldų kojelės stovėtų ant kilimo, priešingu atveju, kilimas atrodys per mažas. Paprastai kilimo dydį reikėtų rinktis pagal tai, kokio dydžio kambaryje jis bus. Itin dideliuose kambariuose tinka zonavimo principas, todėl kilimas turi būti tokio dydžio, kad ant jo tilptų pastatyti visą minkštąjį baldų komplektą su kavos staliuku arba pietų stalą su kėdėmis, paliekant bent jau 10-15 cm kilimo kraštų. Jei minkštieji baldai prigludę prie kambario sienų, ant kilimo turi tilpti pirmosios baldų kojelės. Labai mažos erdvės kambariams puikiai tiks maži jaukūs kilimai, ant kurių statomas tik kavos staliukas. Tą patį principą galima pritaikyti miegamojo kambariui. Visgi, siaurame koridoriuje, kuriame yra baldų, geriau tiesti siaurą kilimą, ant kurio baldų kojelės nestovėtų. Taip koridoriaus erdvė neatrodys perkrauta.


2di.lt e. parduotuvėje ir 2DI salonuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Utenoje siūloma susipažinti su plačiu įvairių raštų ir spalvų tapetų ir kilimų asortimentu. 2DI klientai turi galimybę pamatyti vizualus, kaip gaminys atrodo interjere taip pat gali pasiimti ar užsisakyti tapetų pavyzdžių ar patikusį kilimą į namus ir įsivertinti, kaip jie žiūrisi realioje aplinkoje prie kitų interjero elementų ir skirtingo apšvietimo. Skirtingo formato kilimai bei tapetai ar tapetų panelės padės susikurti savitą ir neatkartojamą interjerą jūsų namams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius