Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vakarykščių ir šiuolaikinių tradicijų pynė lofte Berlyne

Pastatas, kuriame įrengtas loftas, yra apsuptas parko, taigi vietovė padiktavo interjere atsispindinčią pagarbą gamtai, natūralioms medžiagoms, tekstūroms ir žemės tonų gamai. Seniau čia buvo ligoninė, vėliau pastatas buvo apleistas ir visai neseniai, jį išpirkus, renovuotas, o jame įrengti erdvūs loftų tipo butai aukštomis lubomis. Dizaino studija „Loft Kolasiński“ suprojektavo būstą, kuriame apsigyveno keturių asmenų šeima, taigi siekta jai sukurti jaukius, patogius namus.
Loftas Berlyne
Loftas Berlyne / Karolinos Bąk nuotr.

Vieta: Berlynas, Vokietija

Realizacija: 2014 m.

Plotas: 200 kv. m

Visame bute grindys išklotos natūraliu alyvuotu ąžuolu, kurio atspalvis suteikia estetišku rievių ir šakų piešiniu padailintą foną, o vonios kambaryje grindų dangai pasirinktos natūralaus akmens plokštės. Sienų apdailai naudoti dažniau istoriniams pastatams restauruoti skirti dažai. Beveik visi baldai gaminti pagal užsakymą, o jų autorius – pats dizaino studijos vadovas Jacekas Kolasińskis. Kaip pagrindinę medžiagą jis pasirinko ąžuolo masyvą, dengtą specialiais aliejais, dėl kurių mediniai paviršiai net tokiose patalpose kaip vonios kambarys, prieškambaris, valgomasis ar virtuvė bus ilgaamžiai. Individualiu užsakymu pagaminti net užuolaidų karnizai – jų montavimo elementai paslėpti, nematomi, todėl atrodo itin elegantiškai, lengvai.

Karolinos Bąk nuotr./Loftas Berlyne
Karolinos Bąk nuotr./Loftas Berlyne

Interjerą taip pat praturtina ir seni, restauruoti, aukcionuose įsigyti baldai: lofte gausu vintažinių kėdžių, krėslų, komodų ar spintelių, plakatų, šviestuvų. Lėkštės, sukomponuotos ant sienos kaip žaisminga dekoro detalė, buvo sukurtos vienų geriausių Lenkijos grafikų bei skulptorių. Visų šių elementų pritaikymas buvo paremtas interjero koncepcijos pagrindu. Autoriai siekė derinti bauhaus judėjimo užuominas su skandinavišku dizainu ir vietinės lenkų kultūros paveldo akcentais. Buto šeimininkas yra didelis XX a. 5–6 dešimtmečio lenkiškos keramikos mėgėjas ir kolekcionierius, taigi estetiškas šių egzempliorių panaudojimas interjere jam pasirodė itin patrauklus.

Bendras lofto įvaizdis – itin šviesios, aukštos erdvės, vietinio apšvietimo gausa, daugybė jaukių kampelių poilsiui ar darbui namuose, natūralių medžiagų grožis ir jų darna su moderniomis. Išskirtinumo suteikia juodi akcentai, tarsi virstantys grafinio kūrinio linijomis ar dėmėmis. Svetainė pasižymi intensyvesniais tonais: kad patalpa taptų skaistesnė, užteko sodrios oranžinės spalvos sofų ir raudono plakato virš židinio – tai praskaidrino pilkšvo kilimo, tamsios medienos staliuko, juodos komodos, krėslo ir pelenų atspalvio užuolaidų kompoziciją. Švarioje lubų plokštumoje žaismingai ir kiek urbanistiškai atrodo kambario centre numatytas išsišakojęs šviestuvas su atviromis lemputėmis.

Karolinos Bąk nuotr./Loftas Berlyne
Karolinos Bąk nuotr./Loftas Berlyne

Valgomasis atrodo kiek statiškai, tačiau jaukiai. Čia pagrindinis baldas – šešiavietis stačiakampis stalas, supamas kėdžių, o abipus jį palei sienas stovi ilgos lakoniškų formų komodos itin gražia priekine dalimi. Didžiuliai langai, įrėminti laisvai krintančių užuolaidų klosčių – tai tamsiausias kambario akcentas, pabrėžiantis lubų aukštį. Dinamikos įneša virš stalo pakabinti blizgūs tamsinto stiklo šviestuvai, lėkščių kompozicija ant sienos ir paveikslas priešais.

Miegamasis – tai poilsio ir ramybės zona, todėl palikta daug erdvės, kad kambarys atrodytų kuo švaresnis. Ąžuolinio rėmo su minkštu, vilnoniu atlošu lova ant kojelių čia yra pagrindinis akcentas, visa kita – tik detalės. Abipus stovintys lengvi staliukai, labiau primenantys kėdutes, ir natūralus kailis ant grindų suteikia lengvabūdiškumo, o šalia esantis originalus ovalo formos veidrodis su juodu deformuotą vamzdį primenančiu rėmu ir šviestuvas su gaubtu papildo skandinavišką atmosferą modernumu, šiuolaikiškumu.

Viena estetiškiausių lofto patalpų – vonios kambarys, kuriame dominuoja pilki tonai, ąžuolo tekstūra, balta keramika. Laisvai statoma vonia, medžio masyvo baldas su pastatomu praustuvu ir žema kušetė sukuria SPA salono atmosferą: čia norisi ne tik atlikti būtinas higienos procedūras, tačiau ir pasilepinti jomis, atsipalaiduoti, netgi prigulti su knyga įsisupus į chalatą ir pasimėgauti aromatingais vandens garais. Atskirtos tualeto zonos sienos išklijuotos juodomis mozaikinėmis plytelėmis, čia pat stovi minimalistinė spintelė rankšluosčiams su stalviršiu ir pastatomu praustuvu. Grindys visur išklotos subtiliomis pilkomis natūralaus akmens plokštėmis, o pilkais dažais dažytos sienos labiau primena nuglotnintą betono tekstūrą. Elegancijos suteikia subtili tamsiai pilka juosta, kylanti nuo grindų plokštumos.

Loftas Berlyne buvo kurtas pasitelkiant šiuolaikinio dizaino principus ir priimant žaviausius senesnių epochų egzempliorius, pritaikant namams ir baldus, ir meno kūrinius. Panaudojus ne tik estetiškus, bet ir praktiškus elementus, buvo sukurtas išliekamąją vertę turintis būstas, kuriame, padedant dizaino studijai „Loft Kolasiński“, sau tinkamą vietą rado įprasmintos tiek vietinės, tiek užsienietiškos tradicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius