Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš devinto aukšto pastolius mėtęs pusnuogis darbininkas sudomino inspektorius

Pastolius nuardyti galima greičiau nei manėte – tiesiog juos mesti žemėn iš devinto aukšto. Tuo įsitikinęs darbininkas, pastebėtas Vilniuje, šalia Fabijoniškių gatvės namo. 15min skaitytojas atsiuntė filmuotą medžiagą, kurios vaizdai sukėlė namo statytojų ir inspektorių susirūpinimą. Šioje statybvietėje tai jau ne pirmas pažeidimas.

Kai oras geras, galima dirbti ir be viršutinių drabužių, o kai nelyja – ir be šalmo. Tokia logika vadovaujasi kai kurie namų statytojai. Bet kai taip trūksta darbo jėgos, nejaugi bausi už tokius prasižengimus?

„Darbuotojo elgesį vertinu neigiamai, bet pirmą kartą girdžiu iš jūsų. Tikrai išsiaiškinsiu šią situaciją ir imsimės griežtų priemonių prieš subrangovus“, – žadėjo statomo daugiabučio Fabijoniškių g. 5C statybų vadovas Alvydas Budginas.

Nors darbuotojas statybos aikštelėje buvo be specialios darbo aprangos, o tai yra draudžiama, statybos darbų vadovas spėjo, kad tai gali būti bendrovės „Pastolinis“ darbuotojas. Juos įmonė samdo nuomotų pastolių montavimui.

„Minėta įmonė visada dirba labai civilizuotai ir bendradarbiavimu esame patenkinti, tačiau kartais pasitaiko ir aplaidumo atvejų. Šioje situacijoje atlaidūs nebūsime, jei mūsų spėjimas pasitvirtins, įmonė tikrai neišvengs baudos“, – teigė A.Budginas.

Tačiau tai ne pirmas pažeidimas šioje statybvietėje: vasarį žemių nuošliauža čia užvertė darbininką, kai šis keitė požemines komunikacijas. Tiesa, anot A.Budgino, ši situacija yra „išpūstas burbulas“, nes „nieko baisaus neįvyko“.

„Tai tik antras kartas, kai kažkas (statybvietėje 15min) įvyko. Žiūrint į statybos mastą, sakyčiau, labai gerai, kad tik tiek įvykių tebuvo“, – sakė jis.

Kad tai ne pirmas pažeidimas statybvietėje Fabijoniškių gatvėje, patvirtina ir Valstybinė darbo inspekcija (VDI). Jos atstovai, kaip ir rangovai, žada aiškintis situaciją ir nubausti kaltuosius.

„Darbininko veiksmus vertiname blogai. Šis objektas buvo tikrintas kelis kartus, pažeidimų rasdavome. Reaguodami į vaizdo medžiagą atliksime šio statybos objekto patikrinimą, reikės nustatyti darbdavį ir po to inspektorius priims sprendimą dėl administracinių poveikio priemonių taikymo“, – 15min komentavo VDI Vilniaus teritorinio skyriaus vedėjo pavaduotojas Jonas Survila.

Statybos leidimų ir statybos valstybinės priežiūros informacinė sistemoje Infostatyba.lt rašoma, kad Fabijoniškių g. 5C baigiama statyti 11 aukštų gyvenamąjį namą „Grandas“, kuriame bus 200 butų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius