-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip susigrąžinti net iki 90 proc. mūsų namus paliekančios šilumos?

Jau visai netrukus kiekvienas individualus namas privalės turėti mechaninį vėdinimą. Vėdinimo sistema – būtinoji įranga, be kurios būstas neatitiks A energetinės klasės. Kokie yra rekuperacijos privalumai?
Jaukūs namai / UAB „Amalva“ nuotr.
Jaukūs namai / UAB „Amalva“ nuotr.

Sistemos efektyvumo dilema

Daug kalbama apie rekuperacinės vėdinimo sistemos efektyvumą, tačiau mažai informacijos, kaip tinkamai eksploatuoti vėdinimo įrenginį, kad pasiekti didžiausią galimą efektyvumą.

Jei gamintojas pateikia savo rekomendacijas, vartotojas dažnu atveju nenori arba neturi laiko gilintis į techninius aprašymus ir sistemą eksploatuoja pagal savo supratimą.

Esant pertekliniam patalpų vėdinimui veltui eikvojama elektros energija. Taip kyla mitai, kad vėdinimo įrenginys sunaudoja daug energijos, yra neefektyvus ir pan.

Išmanūs namai

UAB „AMALVA“, gaminanti „Komfovent“ vėdinimo įrangą ir pati kurianti valdymo automatiką savo įrenginiams pristato išmanųjį valdymo sprendimą „C6 Smart home“.

Išmanusis valdymas:

  • sumažina vėdinimo įrenginio elektros energijos sąnaudas

  • priderina vėdinimą prie kasdienių jūsų poreikių

  • suteikia plačių valdymo galimybių.

Apskaičiuota, kad išmanusis valdymas leidžia daugiau nei du kartus sumažinti vidutines elektros energijos sąnaudas vėdinimui. Pabrėžtina, kad išmanusis valdymas reiškia automatizuotą, suderintą sistemos valdymą minimaliu vartotojo įsikišimu.

VIDEO: Išmanusis valdymas efektyviam vėdinimui

Iš ko susideda išmanusis valdymas?

  • Gamykliškai suprojektuoti vėdinimo režimai. Vartotojui užtenka pasirinkti vieną iš siūlomų variantų. Tačiau vartotojai šiuos režimus gali koreguoti ir patys.

  • Savaitinis veikimo tvarkaraštis. Tvarkaraščio programos taikymas energijos sąnaudas vėdinimui gali sumažinti net du kartus. Savaitinis veikimo tvarkaraštis priderina vėdinimo intensyvumą prie jūsų gyvenimo ritmo. Kiekvieną savaitės dieną nustatytomis valandomis patalpos vėdinamos pagal tvarkaraščio programą. Kai nieko nebūna namuose, vėdinimo automatika sumažina vėdinimo intensyvumą, o prieš jums sugrįžtant – įrenginys pradeda veikti įprastu režimu.

  • Tiekiamo oro temperatūros nustatymas. Pasirenkant tiekiamo oro temperatūrą svarbu žinoti, kad vėdinimo įrenginys sugrąžina apie 80–90 proc. šilumos. Šaltuoju metų laiku įsijungia vėdinimo įrenginyje sumontuotas elektrinis šildytuvas. Išmanusis valdymas jums leidžia kontroliuoti elektrinio oro šildytuvo veikimą.

Rekuperacija / „Komfovent“ nuotr.
Rekuperacija / „Komfovent“ nuotr.
  • Specialūs vėdinimo režimai. Specialiai sukurti vėdinimo režimai padeda gartraukiui efektyviau pašalinti kvapus iš virtuvės, padidinama oro cirkuliacija kūrenant židinį, arba įrenginys palaiko minimalią oro cirkuliaciją, kai esate išvykę atostogauti. Taip pat specialieji režimai gali būti pritaikyti pagal individualius vartotojo poreikius: pavyzdžiui, įjungus šviesą vonios kambaryje siunčiamas signalas vėdinimo įrenginiui, ir automatika padidina vėdinimo intensyvumą, kad greičiau išvėdintų vonios patalpą.

  • Automatinė oro kokybės kontrolė. Naudojant oro kokybės jutiklius vėdinimo įrenginys veikia tiek, kiek reikia, kad būtų palaikoma pageidaujama oro kokybė. Jums nebūtina sudaryti savaitinio tvarkaraščio ar reguliuoti vėdinimo intensyvumo – visa tai už jus atlieka išmanusis valdymas.

Apskaičiuota, kad pagal poreikį veikiančios vėdinimo sistemos metinės energijos sąnaudos vidutiniškai yra iki 3 kartų mažesnės.

Išmanusis valdymas informuoja vartotoją apie vėdinimo sistemos efektyvumą. Jūs galite sužinoti, kiek sutaupėte šilumos energijos, ir kokios yra vėdinimo įrenginio energijos sąnaudos.

Su išmaniuoju valdymu, pasirinkę efektyviausius nustatymus, jūs galite eksploatuoti vėdinimo sistemą patogiai ir sau tinkamiausiu būdu. Patvirtinta, kad išmanusis valdymas sumažina energijos sąnaudas vėdinimui daugiau nei du kartus.

Taupykime kartu!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius