Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kauno pilį puola robotai

Vaizdingoje teritorijoje Kauno širdyje, šalia Kauno pilies, laiką mėgsta leisti miestiečiai ir laikinosios sostinės svečiai, nors kadaise čia virė nuožmios kovos tarp lietuvių ir kryžiuočių, o dar visai neseniai, prieš gerą šimtmetį, augo šiukšlynas.

Bėgantis laikas vedė link pokyčių. Į ekologiją ir tvarius sprendimus šiandien atsigręžiantis miestas prie Kauno pilies plytinčias žaliąsias erdves vasaros pradžioje patikėjo prižiūrėti trims galingiems, tyliems ir teršalų neišmetantiems Husqvarna“ robotams vejapjovėms, o gyventojai netruko jiems suteikti vardų.

Kauniečių ir miesto svečių pasiteiravome, ką jie mano apie prie Kauno pilies dirbančius „Husqvarna Automower®“.

Prie Kauno pilies dirbantys robotai – tai robotų vejapjovių rinkos lyderės, švedų bendrovės „Husqvarna“, dovana Kauno miestui. Trys inovatyvūs „Automower®“ žaliąsias erdves vienoje gražiausių miesto vietų prižiūrės visą sezoną.

„Labai neįprastas vaizdas, ypač Kaunui, bet labai džiaugiuosi, kad miestas atsigauna ir jame atsiranda naujos technologijos. Anksčiau tokius robotukus esu mačiusi tik užsienyje, džiugu, kad tokios technologijos atėjo ir į Lietuvą“, – pokyčius palankiai vertina kaunietė Kamilė.

Merginai antrina ir kaunietis Tomas: „Tai tikrai gerai Kauno miestui. Plius visuomet yra palaikoma tvarka. Mes esame žalia šalis, todėl mes turime priimti eko sprendimus“.

Robotus vejapjoves jau spėję apžiūrėti miestiečiai vienbalsiai tikina, kad gera laiką leisti tvarkingoje gamtos oazėje miesto centre, kur ramybės netrikdo burzgianti ir nemalonius kvapus skleidžianti technika. Negana to, daugeliui jų šie nedideli, bet galingi pagalbininkai atrodo ypač mieli, net primena naminius gyvūnėlius. „Atrodo tarsi kačiukas, norisi prieiti ir paglostyti“, – šypsosi Kamilė.

Visgi, pakviesti mieste dirbantiems robotams išrinkti vardus, kauniečiai buvo linkę siūlyti istorinę reikšmę turinčius vardus – nuo didžiųjų Lietuvos kunigaikščių iki trijų muškietininkų, nuo mitinių būtybių iki šalies augalų. Galiausiai gyventojai nubalsavo, kad robotai vejapjovės turėtų pasipuošti vardiniais numeriais, ant kurių bus parašyta Purvis, Turbo ir Antans.

Trims bet kokiu oru dirbantiems pagalbininkams buvo keliama nemenka užduotis – veją šalia Kauno pilies paversti sveika ir gyva, t. y. tokia, kuri primintų kilimą. Miesto žaliąsias erdves prižiūrintys specialistai tikino, kad teigiamus pokyčius pamatė jau po pirmųjų robotų vejapjovių darbo savaičių. Prabėgus geram mėnesiui, veja išties atrodo tankesnė ir žalesnė. Teigiamus vejos pokyčius užtikrina „Automower®“ darbo principas. Veja yra nuolat pjaunama ir mulčiuojama, todėl ji pasitręšia, nyksta samanos, veja tankėja ir stiprėja.

Šlaituotoje teritorijos dalyje, kurios priežiūra keldavo iššūkių, dirba pažangus visais ratais varomas „Husqvarna“ roboto vejapjovės modelis „535 AWD“, galintis prižiūrėti šlaitus, kurių nuolydis iki 70 proc. Likusioje teritorijoje veja rūpinasi du profesionaliai žaliųjų erdvių priežiūrai skirti „Automower® 550“. Pastarieji modeliai ypatingi tuo, kad juose įdiegtas nuotolinis valdymas ir konfigūravimas per išmanųjį telefoną, o jų tvirta konstrukcija užtikrina gaminio patvarumą ir patikimumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius