Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2021-ieji NT rinkoje: ko tikisi plėtotojai ir statybininkai?

Po rekordinių 2019-ųjų nekilnojamojo turto rinka tikėjosi, jog 2020-ieji niekuo nenustebins. Tačiau buvo atvirkščiai. Pandemija porai mėnesių sustabdė būsto pardavimus, o vėliau jie taip šovė, kad nedaug trūko iki dar vieno įspūdingo rezultato. Tiesa, statybų sektorius nebuvo toks optimistiškas. O ko galima tikėtis NT rinkoje 2021 metais? Savo prognozėmis su 15min pasidalino nekilnojamojo turto ekspertai.
Statybos
Statybos / 15min nuotr.

2020 metų nekilnojamojo turto apžvalgą skaitykite čia: NT rinkos „linksmieji kalneliai“: plėtotojų isteriją pakeitė euforija, bet iš statybininkų veidų rūškana nedingo

Anot nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ Rinkos tyrimų vadovo Baltijos šalims Raimondo Reginio, kalbant apie būsto rinką 2021 metais, reikia atsižvelgti į epidemiologinę situaciją 2020 metų pabaigoje. Jis mano, jog būsto rinkoje ir vėl galima tikėtis pastebimai vangesnio 2021 metų pirmojo pusmečio.

„Rekordinis užsikrėtimo atvejų skaičius Lietuvoje bei įvestas antrasis karantinas gali ir vėl lemti prastėjančius gyventojų lūkesčius dėl savo finansinės padėties ir šalies ūkio raidos perspektyvų. Tai atsilieptų ir būsto rinkos aktyvumui bei būsto kainų augimo tempui“, – kalbėjo jis.

Rinka turėtų stabtelti

R.Reginis tikisi, jog iki 2021 metų vidurio bendra epidemiologinė situacija gerės, taps aiškesnė. Tuomet nuo kitų metų antrojo pusmečio būsto rinka turės daug tvirtesnį pagrindą, sugebės kompensuoti pirmojo pusmečio „praradimus“.

„Remiantis šiomis prielaidomis, galime prognozuoti, kad bendras butų (pirminėje ir antrinėje rinkoje) kainų augimas 2021 metais išliks teigiamas ir bus panašus kaip ir 2020 metais – 3-4 proc.“, – kalbėjo jis.

Bendrovės nuotr./Raimondas Reginis
Bendrovės nuotr./Raimondas Reginis

Tiesa, R.Reginis abejoja, jog Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos pirminė butų rinka išlaikys panašias realizacijos apimtis, kokios buvo fiksuojamos 2019 ar 2020 metais.

„Stebint naujai rinkai pristatomus projektus ir jų eigą, vis dėl to matome, kad plėtros apimtys Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje lėtėja“, – sakė jis.

Preliminariais „Ober-Haus“ vertinimais, 2021 metais Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje faktinis pastatytų butų skaičius gali būti mažesnis nei 2020 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius