Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 paprastos gudrybės, kaip pagerinti produktyvumą dirbant iš namų

Darbas iš namų daugeliui iš mūsų yra nauja realybė, o susieti asmeninį ir biuro gyvenimą gali būti iššūkis. Tačiau yra keletas gudrybių, kurios gali padėti sutelkti dėmesį, sumažinti nerimą ir įsitikinti, kad esate toks pat produktyvus, kaip ir būdamas biure, rašo thespaces.com.
Darbas iš namų
Darbas iš namų / 123rf.com nuotr.

Turėkite konkrečią darbo vietą

Gyvenant ir dirbant toje pačioje erdvėje gali būti sunku atskirti jas psichologiškai. Remiantis „Harvard Business Review“, turite suskirstyti namus ne tik fiziškai, bet ir mintyse, tik taip galėsite tapti produktyvesni ir sumažinti nerimą proceso metu.

Ne visi turi darbo kambarį namuose, todėl verskitės su tuo, ką turite. Jei negalite paskirti atskiro kambario darbui, tuomet nuo vienos vietos darykite pertraukas: dirbkite nuo sofos, vėliau keliaukite prie valgomojo stalo, o ataskaitą pateikite iš dar kitos vietos. Erdvių pakeitimas padeda išvengti monotonijos ir atkurti judėjimą mūsų darbo aplinkoje.

Kad ir kas nutiktų, nesusigundykite dirbti iš lovos. Smegenys greitai šią erdvę pradės sieti su darbu, o vėliau bus sunku užmigti.

123rf.com nuotr./Darbas iš namų
123rf.com nuotr./Darbas iš namų

Nepamirškite augalų

Kambariniai augalai gali padidinti koncentraciją ir produktyvumą iki 15 proc., sumažindami stresą ir pagerindami nuotaiką. Štai kodėl jie idealiai tinka darbo vietoje.

Nors augalai iškart pagyvina aplinką, teigiama, kad tai daug daugiau: jiems, kaip ir mums, reikia šviesos. Kornelio universiteto profesoriaus Alano Hedge 2018 metais atlikto tyrimo duomenimis, sureguliavus natūralią šviesą darbo vietoje 84 proc. sumažėja akių ir galvos skausmai, atsirandantys dėl darbo prie ekrano. Augalai, be abejo, mėgsta saulės spindulius ir gali padėti mums išsiaiškinti, ar savo gyvenamojoje / darbo aplinkoje gauname pakankamai natūralios šviesos.

123rf.com nuotr./Darbas iš namų
123rf.com nuotr./Darbas iš namų

Išlaikykite tvarką

Sakoma: „Tvarkingas stalas, tvarkingas protas“. Prinstono universiteto tyrinėtojai nustatė, kad dėl netvarkos sunku sutelkti dėmesį ir efektyviai atlikti darbus. Namuose mus supa įvairūs daiktai – todėl svarbu, kad vietos, skirtos darbui, būtų kuo tvarkingesnės.

123rf.com nuotr./Darbas iš namų
123rf.com nuotr./Darbas iš namų

Pasirinkite tinkamą foninį garsą

Garsus foninis garsas kai kuriuos žmones gali blaškyti, ypač tuos, kurie įpratę dirbti tyloje. Todėl reikia rasti balansą.

Muzika sumažina neigiamus jausmus, tokius kaip stresas ir nerimas, ir padaro mus laimingus. „Spotify“, „Google“ ir „Apple Music“ yra sukūrę teminius grojaraščius darbui iš namų.

Pasitelkite malonius kvapus

Manoma, kad tam tikri aromatai skatina našumą darbo vietoje. Pavyzdžiui, viename Japonijos tyrime nustatyta, kad dalyviai padarė 54 proc. mažiau spausdinimo klaidų, kai buvo veikiami šviežių citrinų kvapo.

Kavos kvapas padeda spręsti analitines užduotis, rozmarinas – atminčiai, šviežių pipirmėčių – dėmesio sutelkimui, jazminas – energijai ir gerai nuotaikai.

123RF.com nuotr./Tėvas ir sūnus „dirba“ iš namų
123RF.com nuotr./Tėvas ir sūnus „dirba“ iš namų

Įsipatoginkite, bet išlikite aktyvūs

Dėl koronaviruso plitimo visame pasaulyje buvo uždarytos sporto salės, tačiau svarbu išlikti aktyviems nei bet kada anksčiau. Darbo valandomis prisiverskite pasivaikščioti, kad padarytumėte tuos 10 tūkst. žingsnių ir pasimankštintumėte.

Taip pat verta paminėti, kad dauguma namų baldų nėra ergonomiški ir netinka ilgalaikiam darbui, todėl įsitikinkite, kad dažnai judate. Tai taip pat gali padėti būti produktyvesniems.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius