Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alytaus valdžia dar labiau didina mokestį apleistiems pastatams ir sklypams

Alytus po truputį tvarko apleistus pastatus ir teritorijas – praėjusiais metais sutvarkyta buvusios stoties teritorija,  S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje esantį  apleistą pastatą greitu metu turėtų pakeisti nauja kavinė. Miesto valdžia tikisi, kad teigiamų pokyčių atneš ir šiais metais pirmą kartą pradedami taikyti didesni mokesčiai apleistų sklypų savininkams, skelbia Alytaus miesto savivaldybė.
Alytaus valdžia didina mokestį apleistiems pastatams ir sklypams
Alytaus valdžia didina mokestį apleistiems pastatams ir sklypams / Alytaus miesto sav. nuotr.

Alytaus mieste yra nemažai nenaudojamų ir neprižiūrimų žemės sklypų. Siekiant sumažinti apleistų teritorijų skaičių, Alytaus miesto taryba nustatė tvarką, pagal kurią bus sudaromas nenaudojamų sklypų sąrašas. Į sąrašą įtraukti sklypų savininkai, už nesutvarkytus sklypus mokės padidintą žemės mokesčio tarifą, kuris siekia 4 proc. – 5 kartus didesnis nei iki šiol.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės Strateginio planavimo ir finansų skyriaus atstovo Mindaugo Vaikšnoro, tokio sprendimo siekis – nenubausti, bet paskatinti tvarkytis savo aplinką.

Į „juodąjį sąrašą“ paklius sklypai, apaugę sumedėjusiais augalais, žole, avarinės būklės medžiais, taip pat jei sklype bus laikomas statybinis laužas ar daiktai, apleistas pastatas ir kt.

Komisija sklypų patikrą pradės birželio 10 dieną.

Siekiant mažinti apleistų pastatų gretas Alytuje praėjusių metų gegužę miesto taryba patvirtino maksimalų – 3 proc. – mokesčio tarifą neprižiūrimiems, apleistiems pastatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius