Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Apple“ planai: statys dar vieną būstinę, sukurs 20 tūkst. darbo vietų

JAV technologijų milžinė „Apple“ paskelbė, kad JAV Teksaso valstijoje, Ostine, statys naują būstinę ir į ją investuos 1 mlrd. JAV dolerių.
Būsimoji „Apple“ būstinė „Apple Campus 2“.
Būsimoji „Apple“ būstinė „Apple Campus 2“. / Appleinsider.com nuotr.

Pranešime spaudai „Apple“ tikina, kad beveik 54 ha ploto sklype ketinama įkurdinti 5 tūkst. darbuotojų, su potencialu augti iki 15 tūkst. žmonių.

Nauja būstinė bus statoma šalia jau esančių statinių. Joje turėtų įsikurti inžinerijos, tyrimų, operacijų, finansų, pardavimų ir klientų aptarnavimo skyriai. Teigiama, kad visa energija čia bus tiekiama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Apple“ atstovų teigimu, Ostino miestelio projektas yra tik viena įmonės plėtros planų dalis. Bendrovė yra skelbusi, kad per ateinančius trejus metus, Sietle, San Diege ir Kalveryje priims po 1 tūkst. naujų žmonių, o Pitsberge, Niujorke, Boulderyje, Portlande ir Oregone – po 100 žmonių.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Apple „iPhone Xr“
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Apple „iPhone Xr“

2017 metų pavasarį „Apple“ atidarė „erdvėlaivį“ primenančią būstinę „Apple Park“ Silicio slėnyje, Kalifornijoje. 175 akrų (0,7 kvadratinio kilometro) ploto teritorijoje pastatytas žiedo formos stiklinis pastatas, apsuptas parko. Energija jam tiekiama tik iš atsinaujinančių šaltinių. Čia dirba apie 12 tūkst. darbuotojų ir į statybas investuota 5 mlrd. JAV dolerių.

„Apple“ teigimu, šiemet JAV darbo rinką papildė 6 tūkst. pozicijų, o iki 2023 m. ketinama sukurti 20 tūkst. naujų darbo vietų. Šiuo metu „Business Insider“ teigimu, kompanijoje dirba 90 tūkst. žmonių.

Šių metų lapkritį skelbta, kad JAV technologijų milžinė „Apple“ ketvirtąjį savo 2017–2018 finansinių metų ketvirtį grynąjį pelną padidino 41 proc., o įplaukas – 20 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius