Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Artėjant metų pabaigai NT rinkos aktyvumas prislopo

Šių metų lapkričio mėnesį parduoti 10 808 pastatai, patalpos ir žemės sklypai – 13 proc. mažiau nei spalį, bet 1,1 proc. daugiau nei pernai lapkritį. Artėjant metų pabaigai, aktyvumo mažėjimas fiksuotas visose nekilnojamojo turto kategorijose, praneša Registrų centras.
Būstas
Būstas / 123rf.com nuotr.

Registrų centro specialistų teigimu, lapkritį, palyginti su spaliu, rinkos aktyvumo mažėjimą iš dalies lėmė ir tai, kad spalį aktyvumas buvo pasiekęs aukščiausią tašką per pastaruosius ketverius su puse metų. Be to, vertinant daugiametes tendencijas, lapkričio mėnesį NT pirkėjų entuziazmas paprastai sumažėja, o paskutinį metų mėnesį vėl atsigauna.

Lapkritį iš viso perleisti 3 038 butai – 6,6 proc. mažiau nei spalį, bet 4,5 proc. daugiau nei pernai lapkritį. Tai ketvirtas kartas šiais metais, kai butų pardavimai perkopė simbolinę 3 tūkst. ribą. Individualių namų kategorijoje savininkus praėjusį mėnesį pakeitė 989 NT objektai, arba 15,9 proc. mažiau nei spalį, bet 11,9 proc. daugiau nei prieš metus.

Priešingai rinkos tendencijoms lapkritį „judėjo“ Vilniaus butų pardavimai – jie lapkritį, palyginti su spaliu, ūgtelėjo 6,2 proc. iki 1 056. Šiemet sostinėje daugiau butų parduota tik per gegužės mėnesį. Palyginti su praėjusių metų lapkričio mėnesiu, butų pardavimai Vilniuje išaugo 22,9 procento.

Kituose šalies didmiesčiuose fiksuotas butų pardavimų mažėjimas. Kaune praeitą mėnesį parduotas 441 butas – 9,1 proc. mažiau nei spalį, bet 13,4 proc. daugiau nei pernai lapkritį. Uostamiestyje butų pardavimai per mėnesį sumenko 1,4 proc., bet per metus ūgtelėjo 1 proc. iki 286. Šiauliuose ir Panevėžyje per lapkričio mėnesį savininkus pakeitė atitinkamai 120 ir 88 butai (pernai lapkritį – atitinkamai 125 ir 113 butai, o šių metų spalį – atitinkamai 153 ir 124 butai).

Lapkritį iš viso perleisti 5 308 žemės sklypai – 14,8 proc. mažiau nei spalį ir 1,5 proc. mažiau nei 2017 m. lapkričio mėnesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius