Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: ką didmiesčiuose galima nupirkti už 75 tūkst. eurų?

75 tūkst. eurų – daug ar mažai? Pažiūrėjus į nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt esančius būsto skelbimus, tenka konstatuoti, kad kai kuriose šalies didmiesčių vietose tokia suma yra minimumas, o kitose – daugiau nei pakankama. Taigi kokie horizontai atsiveria rinktis nekilnojamąjį turtą didžiausiuose šalies didmiesčiuose, turint 75 tūkst. eurų?
Ozo parko daugiabučiai
Daugiabučiai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Vilniuje – už šią kainą ribotas didesnių butų pasirinkimas

Sostinėje 75 tūkst. eurų turinčiam pirkėjui Vilniuje vertėtų pradėti žvalgytis

nuo vieno kambario buto. Balandį vidutinė vieno kambario buto pasiūlos kaina sostinėje buvo 46 tūkst. eurų. Taigi teoriškai vieno kambario butą galima įsigyti bet kuriame Vilniaus mikrorajone. Tačiau iš tiesų yra išimčių – pavyzdžiui, Senamiestis. Čia vidutinė vieno kambario buto kaina skelbimuose buvo šiek tiek didesnė – 77 tūkst. eurų, taigi reikėtų pasitelkti derybinius gebėjimus, norint apsigyventi šioje Vilniaus dalyje.

Vidutinė dviejų kambarių butų pasiūlos kaina Vilniuje šiuo metu yra 87 tūkst. eurų, todėl 75 tūkst. eurų turėtų neužtekti, tačiau skirtinguose mikrorajonuose kainos gerokai skiriasi, todėl minėta suma tik apriboja, tačiau ne panaikina pasirinkimo. Dviejų kambarių butą turint 75 tūkst. eurų įsigyti kai kuriuose Vilniaus miegamuosiuose rajonuose galima, pavyzdžiui, Fabijoniškėse (74,5 tūkst. eurų), Justiniškėse (66,5 tūkst. eurų), Lazdynuose (66 tūkst. eurų), Pašilaičiuose (73 tūkst. eurų), Baltupiuose (73 tūkst. eurų), Viršuliškėse (75 tūkst. eurų).

Jei mėgstate erdvę ar turite šeimą ir dairotės didesnio buto, tuomet su 75 tūkst. eurų suma sostinėje mikrorajonų pasirinkimas nėra itin didelis. Trijų kambarių butą už minėtą kainą galima įsigyti Naujininkuose (74 tūkst. eurų), Karoliniškėse (74 tūkst. eurų), Šeškinėje (76 tūkst. eurų).

Kaune – tik kelios išimtys

Kaunas žmonėms, turintiems 75 tūkst. eurų, yra svetingas miestas. Vertinant tik vidutines Aruodas.lt butų pasiūlos kainas Kaune, su minėta suma pasirinkimas yra neribojamas. Už vieno kambario butą prašoma vidutiniškai 29,5 tūkst. eurų, už dviejų – 54 tūkst., už trijų – 74 tūkst. eurų. Tačiau jei pažiūrėsime detaliau, yra rajonų, kur už 75 tūkst. ir dviejų kambarių buto neįsigysi.

Pavyzdžiui, Fredoje dviejų kambarių butas skelbimuose kainuoja vidutiniškai 84 tūkst. eurų, Centre – 85 tūkst. eurų, o brangiausi yra Senamiestyje – 88 tūkst. eurų. Norintys trijų kambarių buto už 75 tūkst. negalėtų apsigyventi ir Žaliakalnyje (83,5 tūkst. eurų), Centre (107 tūkst. eurų) ir Senamiestyje (122 tūkst. eurų).

Klaipėdoje – pakankamas pasirinkimas tam tikrose miesto dalyse

Aruodas.lt statistika rodo, kad kai kuriuose Klaipėdos mikrorajonuose nekiltų problemų norint už 75 tūkst. eurų įsigyti vieno, dviejų ar trijų kambarių butą, o kai kuriuose trijų kambarių butui šios sumos nepakaktų. Pagal vidutines kainas matyti, kad Klaipėdoje už vieno ir dviejų kambarių butus prašoma atitinkamai 31 tūkst. ir 57,5 tūkst. eurų, o už trijų – 84 tūkst.

Yra nemažai rajonų, kuriuose už minėtą kainą būtų galima įsigyti ne tik vieno ar dviejų kambarių butą, bet ir trijų. Pasirinkimas nebūtų ribojamas Bandužiuose, Laukininkuose, Žvejybos uoste, Vingyje, Naujakiemyje, Žardininkuose, Rumpiškėse, Debreceno, Baltijos, Paupių ir Sportininkų mikrorajonuose.

O Tauralaukyje, Alksnynėje, Vėtrungėje, Kauno, Mažojo kaimelio, Miško, Centro ir Melnragės mikrorajonuose būtų galima rinktis iš vieno-dviejų kambarių butų, bet iki trijų trūktų nuo 2 tūkst. iki 60 tūkst. eurų.

Su 75 tūkst. eurų besižvalgantys į Senamiestį ir Girulius galėtų rinktis tik iš vieno kambario butų. Senamiestyje už tokį butą prašoma vidutiniškai 51,5 tūkst. eurų, už dviejų – 82 tūkst. eurų, o už trijų – 108 tūkst. eurų. Giruliuose vieno kambario butų pasiūlos šiuo metu nėra, dviejų kambarių butą norima parduoti vidutiniškai už 138 tūkst., o trijų – už 147 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius