Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: kas už buto nuomą moka po 5000 eurų per mėnesį

Paprastiems mirtingiesiems visada įdomu nors akies krašteliu žvilgterėti, kaip gyvena tie, kurie gali sau leisti gerokai daugiau. Pavyzdžiui, mokėti už buto nuomą 2, 3 ar net 5 tūkstančius eurų. Kadangi šiuo metu portale Aruodas.lt yra ne vienas toks skelbimas, nusprendėme pasižvalgyti ir jums parodyti bei pasmalsauti apie pačių prabangiausių butų nuomos subtilybes.
Vilniuje nuomojami prabangūs butai
Vilniuje nuomojami prabangūs butai / Aruodas.lt
Temos: 1 Aruodas.lt

A.Tumėno g., Vilniuje, išnuomojamas prabangus 4 kambarių, 239.15 kv. m ploto butas, pro kurio langus atsiveria kvapą gniaužiantys miesto vaizdai. Naujai įrengti apartamentai, už kuriuos prašoma 4000 eurų per mėnesį, įsikūrę „Vilniaus Vartuose“ ir nuomai siūlomi dar tik pusantrų metų. „Patogi lokacija, du garažai, moderniai įrengtas butas per visą aukštą, aukštos lubos, dušai tinkami net krepšininkams, du balkonai, paveikslai“, – būsto privalumus vardijo NT brokeris Ričardas Sablovskis. Skelbimą apie šį butą peržiūrėsite, paspaudę šią nuorodą.

Ar ilgai tenka ieškoti klientų tokiems butams? „Sąlyginai. Kuo brangesnis namas ar butas, tuo ilgiau reikia ieškoti, nes turtingų klientų Lietuvoje yra tik pora procentų. Bet yra pasiturinčių žmonių, kuriems tai nėra didelė arba esminė suma. Tokių butų yra ir daugiau ir nebūtinai tik oligarchai juos nuomojasi“, – neslėpė R.Sablovskis.

Visgi nusiderėti nuomininkams, anot brokerio, ieškant prabangaus buto, dažniausiai nepavyksta, kadangi tokio lygio šeimininkai yra turtingi ir jų tikslas nėra kuo greičiau išnuomoti, nes jie ne iš to gyvena. Šeimininkai pageidauja rimto ir be augintinių nuomininko. Be to, tai tik ilgalaikei nuomai siūlomas būstas, o depozito prašoma už tris mėnesius.

I.Šimulionio g., Vilniuje, už 5000 eurų per mėn. siūlomas 218 m² ploto prabangiai įrengtas „penthouse“ šešių kambarių butas su terasa ir pirtimi. Jis įsikūręs „Karoliniškių deimantų“ kvartale tarp Žvėryno ir Karoliniškių, pušyno apsuptyje.

„Akį traukianti architektūra ir stilingas, prabanga alsuojantis interjeras su geriausia įranga, kokią tik galima nusipirkti už pinigus. Tai būstas žmonėms, kuriems neužtenka „labai gerai“. Tiesą sakant, net ir „super gerai“ šiam „penthouse“-ui gali pasirodyti per mažai“, – rašoma skelbime. Skelbimą ir daugiau nuotraukų rasite pagal šią nuorodą.

NT brokeris Roman Loginov neslepia – tai butas, kuriame kiekvienas svajotų pagyventi. Šeimininkai jį rengėsi sau, tačiau, pasikeitus gyvenimo aplinkybėms, gyventi išvyko į užsienį.

Kas galėtų būti jo klientas? „Mes tikimės, kad tai bus užsienio pilietis, aukšto rango kažkokios įmonės vadovas, kuris galėtų sau leisti. Tai išskirtinis, labai prabangiai įrengtas butas, visi baldai atvežti iš Italijos ir labai brangūs, nuomai tikrai tokių niekas nepirktų. Kiekviena sofa ir kėdutė kainuoja virš 3000 eurų“, – sakė R.Loginov. Tačiau brokeris neslėpė, kad yra ir papildomų sąlygų, keliamų nuomininkams, tad tikrai ne kiekvienas žmogus, turėdamas kišenėje 5000 eurų, galėtų ateiti ir sumokėjęs už vieną mėnesį ten įsikraustyti. Tektų įrodyti, kad tikrai pakankamai uždirbi, o depozito reikalaujama už pusę metų ar net visus metus.

R.Loginovo teigimu, derybų šiuo atveju taip pat nebūtų. „Jeigu atsiras norintis gyventi tokioje prabangoje, tai atsiras, jei ne, tai šeimininkai nelinkę nuleisti kainos“. Klientų kol kas nesimato, tad brokeris nebuvo labai optimistiškai nusiteikęs. Anot jo, net ir už 2500 eurų nuomojami butai ir kotedžai sulaukia labai mažai susidomėjimo: įvairių valstybių ambasadoriai biudžetą turi iki 2000 eurų, aukštesnio rango – iki 3000 eurų, tad klientų ratas gana siauras.

Pačioje Vilniaus širdyje, prie pat Rotušės, Didžiojoje g., už 3500 eurų per mėnesį nuomojamas 240 m² ploto 4 kambarių butas renovuotame VIP apartamentų pastate. Išskirtinis variantas tiems, kurie dievina puikius vaizdus pro langą – iš šio buto svetainės atsiveria visas sostinės Senamiestis. Dar vienas privalumas – didžiulė terasa, kur rytais galėsite gurkšnoti kavą, o vakarais – arbatą.

Daugiau šio buto nuotraukų rasite portale Aruodas.lt, paspaudę šią skelbimo nuorodą.

Netoliese, Šv. Ignoto g., už 3000 eurų nuomojamas 6 kambarių butas per du aukštus su balkonu, terasa ir židiniu – puikus kąsnelis romantikams. Tai išskirtiniai apartamentai viršutiniame prabangaus renovuoto namo aukšte, kur pribloškia pro langus atsiveriantys Senamiesčio vaizdai. Daugiau nuotraukų matysite skelbime, paspaudę šią nuorodą.

Minėtus butus nuomai siūlančios brokerio Igno Vaitkunsko komandos administratorės Miglės teigimu, tokių išskirtinai prabangių apartamentų klientai dažniausiai yra verslininkai, kurie parduoda savo namus ir dar nežino, ar norės pirkti, ar nuomotis. Tad metus kitus pagyvenę, paskui gali nuspręsti tą patį variantą ir nusipirkti. Arba gali būti užsieniečiai, atvykstantys ilgesniam laikui. Kartais jie išsinuomoja prabangų būstą ir 5-eriems metams. Tačiau pašnekovė pripažįsta, kad tokių klientų reikia ieškoti ilgai, nes turtingų žmonių Lietuvoje nėra labai daug. Tačiau paklausa tikrai yra ir per mėnesį atsiranda bent keli interasantai, kurie dažniausiai renkasi ne iš vieno, o iš kelių variantų.

5 kambarių butą 2004 m. statybos name šalia Vingio parko, Čiurlionio g. nuomai už 2800 eurų per mėnesį siūlanti brokerė Olga Akelienė neslepia, kad nuomininko kartais gali tekti laukti ir metus, tačiau labai džiaugiasi bendravimu su šiais klientais, mat tai „išsilavinę ir visai kitos kategorijos žmonės“. Tai gali būti ir lietuviai, ir užsieniečiai. „Yra lietuvių, kurie nuomoja dėl skirtingų aplinkybių – nenori pirkti būsto. Arba įmonių atstovai, darbuotojai, vadovai atvažiuoja. Gali būti diplomatinis korpusas, šiaip verslininkai, atvažiuojantys į Lietuvą su savo verslu, bet tai mažesnė kategorija“, – vardijo pašnekovė.

Ar sunku rasti klientų? „Ne, turi būti tinkamas turtas ir tinkama jo kaina, tada ir gali išnuomoti“, – įsitikinusi brokerė.

Prabangių butų nuomai galima rasti ne tik sostinėje. Pačioje Kauno širdyje, Rotušės a., šiuo metu naujų šeimininkų laukia puikiai įrengtas keturių kambarių butas gerokai pigiau nei Vilniuje – už 1300 eurų per mėn. Skelbimą rasite, spustelėję šią nuorodą.

Klaipėdoje galite išsinuomoti butą, pro kurio langus atsiveria ne tik viso miesto, bet ir jūros panorama. Pažiūrėkite skelbime. Gyvenimas per mėnesį šiame 5 kambarių bute, esančiame 18 aukšte, atsieis 1700 eurų per mėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius