-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: nestandartinis 100 kv. metrų loftas Naujamiestyje – romantiškai įsimylėjėlių gyvenimo pradžiai

Ilgą laiką itin gajus buvęs lietuvių požiūris į tai, kad visas gyvenimas turi prabėgti vieninteliame būste, stipriai pasikeitė. Ir ne tik koja kojon su vakarų valstybėmis žengiančiame Vilniuje. Nekilnojamojo turto (NT) brokerė Sigutė Mackevičienė pastebi, kad ir mažesniųjų miestų gyventojai supranta, jog ne žmogus turi tarnauti gyvenamajai vietai, bet atvirkščiai. Tuo tarpu skirtinguose gyvenimo etapuose geriausiai tarnauja vis kitoks būstas.
Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje
Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje / Aivaro Ruginio nuotr.

„Žmogaus gyvenimas stipriai keičiasi daugmaž kas 5–7 metus. Pirmiausia – tėvų namai, vėliau – koks nors būstelis studijų metu. Po jų – gyvenamoji vieta, kuria dalijiesi su antrąja puse. Pagausėjus šeimai, atsiranda kitokių funkcionalių erdvių poreikis. Galiausiai, vaikams užaugus ir palikus gimtuosius namus, tas poreikis vėl pasiskirsto kitaip.

 Aivaro Ruginio nuotr./Loftas Vytenio gatvėje
Aivaro Ruginio nuotr./Loftas Vytenio gatvėje

Vadinasi, žmogus per gyvenimą vidutiniškai pakeičia 3–5 gyvenamąsias vietas. Tai jokiu būdu nereiškia, kad esame nepastovūs – paprasčiausiai pritaikome namus tikslingai pagal savo gyvenimo būdą ir jo poreikius.

Mes, brokeriai, dažnai primename žmonėms, su kuriais susiduriame, kad jiems nereikia „apsiženyti“ su perkamu būstu“, – pasakojo NT agentūros „Capital Centras“ brokerė S.Mackevičienė.

Jaunieji pirkėjai – ne mažiau aktyvūs rinkos žaidėjai

15min pašnekovės teigimu, pirkėjų amžius jaunėja, o tarp tų jaunų rinkos dalyvių atsiranda tokių, kurie būstą keičia dažniau negu įprasta – kas 5 metus.

„Sutinku tokių žmonių, kurie atkeliauja į dalinai įrengtą butą, sukuria jame unikalius namus, padaro laimingą kitą šeimą, o patys kraustosi kitur ir viską pradeda iš naujo“, – pastebėjo S.Mackevičienė.

Šiuo metu brokerė ieško naujakurių unikaliems namams, įsikūrusiems 1981 m. statytame administraciniame pastate, kuris po 2013 m. renovacijos tapo loftų projektu.

 Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje
Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje

Trijų kambarių butas yra Naujamiesčio mikrorajono Vytenio gatvėje, greta menų fabriko „Loftas“.

„Absoliučiai nestandartinis būstas. Viena vertus, loftas jau pats iš savęs yra toks gyvenamojo buto tipas, kurio niekaip nesutalpinsi į griežtus rėmus. Kita vertus, šį būstą vis tiek drąsiai galiu vadinti „nestandartu tarp standartų“. Erdvus, šviesus, įrengtas dviejų ypatingą skonį turinčių žmonių, apgalvojusių kiekvieną lofto kampelį“, – pabrėžė S.Mackevičienė.

Mes, brokeriai, dažnai primename žmonėms, su kuriais susiduriame, kad jiems nereikia „apsiženyti“ su perkamu būstu.

Šio būsto skelbimą apžiūrėti galite lankomiausiame Lietuvos NT skelbimų portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

100 kv. metrų meilės

Jeigu įprastai nebeveikiančių gamyklų ir sandėlių patalpose įrengiami lofto tipo būstai pasižymi itin aukštomis lubomis ir nedidele kvadratūra, šie namai su antru aukštu išsidriekia per daugiau nei 97 kv. metrus.

 Aivaro Ruginio nuotr./Buto Vytenio gatvėje planas
Aivaro Ruginio nuotr./Buto Vytenio gatvėje planas

„Retai rinkoje gali rasti didelio ploto loftą, kadangi jie dažniausiai būna kišenės dydžio. Antras dalykas, kuriuo šis objektas išskirtinis – tikslus erdvės zonavimas. Jį įrengusi pora aiškiai atskyrė antrą aukštą, kuriame sienomis paskirstė miegamąjį, antrąjį san. mazgą, erdvią drabužinę ir, žinoma, darbo kambarį. Kaipgi be jo šiame karantino laikotarpyje?

Be to, jeigu įprastai antresolė būna atskiriama geriausiu atveju borteliais, šiame būste žmonės įrengė solidų antrą aukštą su stiklo siena tam, kad į patalpas patektų kuo daugiau šviesos iš lauko. Vidaus durys taip pat iš stiklo.

 Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje
Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje

Apie laiptus irgi labai gerai pagalvota. Iš koridoriaus pirmajame aukšte į antrąjį veda solidūs laiptai. Tuo tarpu kituose loftuose į antresolę lipti tenka vos ne kopėčiomis, o jeigu ir pastatomi laipteliai, tai dažnai tokie, kurie sudreba atremiant pėdą“, – nestandartiniais lofto įrengimo sprendimais dalijosi S.Mackevičienė.

Miegamasis – ne vien miegui

Improvizuodami su šio lofto įrengimu, dabartiniai šeimininkai vis tik išsaugojo tai, kuo daugelį žmonių tokio tipo būstai ir žavi labiausiai.

Svetainėje įrengti į pietvakarių pusę žvelgiantys vitrininiai langai siekia 4 m aukštį. Pusę tiek pora išsaugojo ir antrojo aukšto kambariuose.

 Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje
Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje

„Turbūt visi esame pastebėję loftų pardavimo ir nuomos skelbimus su nuotraukomis, kuriose matome nedidukes antresoles. Tokias, kuriose belieka eiti gulti į lovą, nes pilnai atsistoti tiesiog nėra galimybės, tiesiantis tenka susilenkti į klaustuką. Šiuo atveju išeina ne tik atsistoti visu ūgiu, bet ir laisvai vaikščioti“, – pasakojo NT agentūros „Capital Centras“ brokerė.

Rekuperacija, oro kondicionierius ir pėdas šildančios grindys

Būstas, kurį galite apžiūrėti skelbimų portale Aruodas.lt, įrengtas aukščiausiame – ketvirtajame – buvusio administracijos pastato aukšte.

Matau lofte muzikuojančią porą. Vakare prie žvakių šviesos, smilkalų, nealkoholinio vyno taurės sėdinčią, grojančią gitara, stebinčią užsnūstantį Vilnių pro keturių metrų aukščio panoraminius langus.

Jame dominuoja tamsių bei šiltų spalvų paletė su ryškiais interjero akcentais. Visa buitinė technika pasirinkta iš „Elektrolux“.

„Namų grindys – betoninės, san. mazge su dušu sudėtos marmurinės plytelės. Pastarosios – šyla. Namuose yra termostatas, kuris leis šildytis patalpas pagal poreikį. Taip pat sumontuota rekuperacinė sistema, pasirūpinta ir oro kondicionieriumi.

 Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje
Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje

Tuo tarpu į visus šiuos patogumus, be kurių Vilniaus žmogus turbūt nebeįsivaizduoja savo kasdienybės, nuo pastato durų parveš privatus, tik lofto gyventojams skirtas liftas“, – techninę būsto dalį pristatė S.Mackevičienė.

Vakarams su gitara, smilkalais ir vyno taure

Iš Plungės kilusi NT brokerė gali įvardinti tik vieną jai žinomą Žemaitijos regione, konkrečiau – Klaipėdos miesto centre, iš gamyklos į lofto tipo būstus virtusį projektą.

Pasak 15min pašnekovės, to Žemaitijai derėtų pasimokyti iš Vilniaus ir Kauno:

„Loftai – didmiesčių bruožas. Ne tik madingas, bet ir praktiškas – perimti nebenaudojamas patalpas ir jose įrengti gyvenamąsias erdves. Tokio tipo namai – miesto ritmu gyvenančiai asmenybei, bet, tuo pačiu, itin romantiškai.“

Ne kitokią, tačiau romantišką porą sutikti šarvuotame Vytenio gatvės lofto tarpduryje ir tikisi S.Mackevičienė. Kaip ne kaip, anot brokerės, Naujamiestyje nestandartiškai įrengtas loftas – nestandartinei ir porai.

„Iš jau vykstančių peržiūrų pastebėjau, kad ateina labai jauni žmonės. Tikrai ne su trimis vaikais, nors darbo kambaryje potencialiai galima būtų įsirengti antrąjį miegamąjį. Laisvi, pavadinkime, tokie „prie meno“. Gerąja prasme. Išskirtinės bohemiškos sielos asmenybės.

Kadangi šių patalpų sienos liko originalaus storio, vadinasi, pasižymi gera garso izoliacija – matau lofte muzikuojančią porą. Vakare prie žvakių šviesos, smilkalų, nealkoholinio vyno taurės sėdinčią, grojančią gitara, stebinčią užsnūstantį Vilnių pro keturių metrų aukščio panoraminius langus.

 Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje
Aivaro Ruginio nuotr./Trijų kambarių butas Vytenio gatvėje

Matau tarp šių sienų porą, kuriančią romantišką savo meilės kampelį ir rašančią savo gyvenimo istoriją: dirba iš namų, siekia didelių tikslų ir pamažu planuoja vaikelius. Šis loftas – tarsi tarpinė stotelė tarp valiūkiškos jaunystės ir šeimos kūrimo“, – sakė S.Mackevičienė.

Po kitus NT objektus, šiuo metu parduodamus Naujamiesčio mikrorajono Vytenio gatvėje, virtualiai pasivaikščioti galite skelbimų portale Aruodas.lt, spustelėję šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius