-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: NT projektų vystytojai siūlo daugiau nei naujas sienas – kuria funkcionalias gyvenvietes

Besidairantieji naujo būsto šiuo metu išties turi iš ko pasirinkti: rinkoje apstu kotedžų, gyvenamųjų vienbučių ir dvibučių namų. Pilnavertišką gyvenimą siūlantys nekilnojamojo turto (NT) projektų vystytojai suteikia galimybę svajonių namus susikurti net ir patiems, ruošdami šiai paskirčiai suformuotus sklypus, turinčius visas reikiamas komunikacijas ir nuo didmiesčio centro įprastai nutolusius tik per 10–20 minučių automobiliu.
Nauji statybos projektai Vilniuje
Nauji statybos projektai Vilniuje / Aruodas.lt nuotr.

Šiandien NT ekspertai pasakoja apie tai, kokių būstų dairosi pirkėjai Vilniuje, kokias „mados“ tendencijas šiuo metu diktuoja rinka bei kokie naujų namų ir sklypų projektai yra pristatomi lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt rubrikoje „Nauji projektai“.

Dvylikos šeimų kvartalėlis

Ne vieną dėmesio vertą pasiūlymą sostinėje rasti gali mėgstantieji privatumą. Naujakuriams durys jau atviros tik ką iškilusiame ir išsyk su gamta susiliejusiame 12 privačių namų kvartale „Baltupio krantas“.

Aukštos kokybės sublokuotų A klasės trijų tipų namų sostinės kvartalas išdygo ant Baltupio, arba kitaip Cedrono, tvenkinio kranto.

Aruodas.lt nuotr./„Baltupio krantas“
Aruodas.lt nuotr./„Baltupio krantas“

„NT rinkoje besidairančių pirkėjų nebenustebinsi tuo, kad objektas yra naujos statybos. Didžiausiu privalumu tampa maksimaliai sumažinti būsto išlaikymo kaštai ir patogumai, kuriuos pirkėjui sukuria vieno ar kito objekto vystytojai. Tarkime, visi „Baltupio kranto“ namai ir kotedžai yra 150–155 kv. metrų ploto, turi po 4 miegamuosius, garažą bei svetainę su virtuve, o būstuose įrengiamas grindinis šildymas su galimybe išmaniajam valdymui, – patikina NT plėtros ir statybos įmonių grupės „Infra Group“ projektų vadybininkas Mantas Mikša. – Pirkėjui aktualu tai, kad objekte įdiegta šildymo dujomis sistema, o kai kuriuose būstuose – geoterminis šildymas, suteikiantis galimybę vienu metu ir šildyti patalpas, ir vėsinti jas. Vadinasi, nebereikia oro kondicionieriaus. Aišku, labai svarbi ir statybos darbų kokybė, tad, norint pasiekti išskirtinį A energetinio efektyvumo klasės kokybės standartą, namų statybai turi būti naudojamos aukštos kokybės medžiagos, pažangūs projektavimo sprendimai.“

Nėra abejonės, kad šiais laikais kokybiški naujos statybos objektai visa galva lenkia senuosius statinius. Pirmiausia – savo išlaikymo kaštais ir likdvidumu.

Iš automobilių spūsčių – į ramybę tvenkinio pašonėje

Kitas svarbus dalykas, anot M.Mikšos – gerų gyvenimo sąlygų sukūrimas, mat gyventi judriame miesto centre tampa mažiau patrauklu negu netoli sostinės šurmulio esančioje žalumos oazėje.

„Vilniaus gyventojai vertina galimybę netoli namų turėti ežero pakrantę, erdvę pasivaikščiojimui ar pasivažinėjimui dviračiais. Kitoje šalia „Baltupio kranto“ esančios Kalvarijų gatvės pusėje – Verkių regioninis parkas. Tokius NT objektus renkasi gamtą mėgstantis, automobilių spūsčių vengiantis žmogus. Tas, kuriam norisi privatumo ir ramybės, kadangi kiekvieno namo kiemelis yra aptvertas, turi įrengtą terasą su vaizdu į tvenkinį ar želdynus“, – pasakoja jaukaus privačių namų kvartalo statybas Baltupiuose tik ką užbaigusios įmonių grupės „Infra Group“ projektų vadybininkas.

Harmonija tarp modernios architektūros ir grožio

Kitas patogus pasirinkimas judrių mikrorajonų keliamų galvos skausmų „atsikandusiems“ vilniečiams arba į sostinę persikelti besiruošiantiems kitų miestų gyventojams – vos 8 kilometrų atstumu, automobiliu įveikiamu per 15 minučių, nuo miesto centro nutolusi „Pavilnio aura“.

Pagal A+ energetinio naudingumo reikalavimus naujai statomas gyvenamųjų namų kvartalas dygsta rytinėje miesto pusėje, Pavilnyje.

Laisvo laiko turime nedaug, todėl parduotuvė ar sporto klubas šalia namų yra didelė privilegija. Galima iš namų išeiti kad ir su chalatu.

Džiaugsmo gatvėje esantys namai turi po atskirą įėjimą, nuosavą, žaliuojantį kiemą su erdvia medine terasa ir vietą 2 automobiliams.

Šio projekto vystytojai siūlo 70, 80, 100 ir 105 kv. metrų mažaaukščius blokuotus gyvenamuosius namus, kurių kainos prasideda nuo 80 tūkstančių eurų. Būstai dideliais vitrininiais langais žvelgs į gamtos ir miško grožį skirtingais metų laikais, o jų gyventojai po įtemptos darbo dienos atsipalaiduos klausydami Pavilnio regioninio parko paukščių čiulbėjimo.

Aruodas.lt nuotr./„Pavilnio aura“
Aruodas.lt nuotr./„Pavilnio aura“

Meškerę užmes tiesiai iš terasos

Modernaus stiliaus statiniai sostinėje projektuojami maksimaliai išsaugant gyventojų privatumą, patogią ir saugią aplinką bei užtikrinant visišką ramybę. Tokia apsupta yra ir Balsių mikrorajono plėtros dalimi tapusi nauja kotedžų gyvenvietė „Neries slėnis“.

Uždaras kotedžų kvartalas gamtoje statomas su privačiu parku, tvenkiniu, terasomis ir iš jų atsiveriančiu įspūdingu Neries upės kraštovaizdžiu.

Želmenų gatvės kotedžų projektas leidžia nutolti nuo miesto triukšmo ir mėgautis tyru oru 94–130 kv. metrų ploto kotedžuose su pilna daline apdaila ir sklypais, kurių dydis svyruoja tarp 1,5 ir 4,5 arų.

Į parduotuvę ar sporto klubą – su chalatu

Kaip vieną iš naujų NT objektų privalumų specialistai įvertina mažaaukštę statybą ir erdvų 2–3 kambarių butų išplanavimą. Toks būstų praktiškiems sostinės gyventojams statybos antrasis etapas prasideda Pilaitės mikrorajone, 1,5 hektare suprojektuotame „Bitėnų oazės“ gyvenamųjų namų kvartale.

„Bitėnų oazėje“ kylančius tris naujus daugiabučius gyvenamuosius namus sujungs didelis, beveik 1500 kv. metrų ploto komercinių patalpų korpusas.

„Bitėnų oazės“ daugiabučių namų kaimynystėje jau numatytos patalpos sporto klubui, įrengiamos erdvės biurams, galimai – ir kavinei. Galima sakyti, kad artimiausias traukos centras bus tiesiai po langais, ko Pilaitėje, iš esmės, labai trūksta. Laisvo laiko turime nedaug, todėl parduotuvė ar sporto klubas šalia namų yra didelė privilegija. Galima iš namų išeiti kad ir su chalatu“, – šypteli Žana Belousova, Gilužio ir Bitėnų gatvių sankirtoje augančios modernios „Bitėnų oazės“ projekto direktorė.

Gyvendami gamtoje, centrą pasiekia ranka

15min pašnekovė griauna stereotipus, gaubiančius Pilaitės mikrorajoną: „Pilaitė tampa labai išvystytu, šiuolaikišku rajonu, kuriame kuriama „miestas mieste“ vizija: gyvenant miškų, parkų ir ežerų apsuptyje. Netoli ir parduotuvės, ir mokyklos, ir darželiai. Kol kas Pilaitės mikrorajonas nėra linksniuojamas tarp prestižinių gyvenviečių, bet tai, kad 90 proc. būstus „Bitėnų oazėje“ įsigyjančių klientų iki tol gyveno senuose to paties mikrorajono namuose, rodo, jog Pilaitė yra patraukli. Vieta mažaaukštės statybos daugiabučiams namams parinkta tarp Salotės ir Gilužio ežerų, Pilaitės miško masyvo bei parko. Gamtoje, kurią nuo miesto centro skiria tik 15 minučių automobiliu arba vos keli viešojo transporto sustojimai. Projektuojami nauji išvažiavimai iš rajono ir šalia jau esantis Šiaurinis aplinkkelis garantuoja greitą susisiekimą su miesto centru bei oro uostu.“

Nemažiau svarbi sąlyga renkantis gyvenamąjį būstą tiek šiuo metu, tiek ateityje išlieka kuo mažesnis oro užterštumas.

Taikytis turi statytojas, nebe pirkėjas

„Bitėnų oazės“ projekto direktorė Ž.Belousova pastebi, kad nūdienų pirkėjai ypač vertina asmeniškai jiems skiriamą dėmesį ir suteikiamą galimybę kone patiems „įsirengti“ išskirtinį būstą, renkantis daugiau negu tarp vos keleto galimų variantų:

„Bitėnų oazėje“ butai projektuojami taip, kad būtų įmanoma juose perplanuoti naujas erdves. Užsakovams, kurie renkasi projekto vystytojų teikiamas būstų vidaus apdailos paslaugas, jos atliekamos atsižvelgiant į menkiausią norą.“

Sklypas paruošas – beliko sulaukti statybininkų brigados

Gyvenimas šalies sostinėje suteikia ne vien puikias galimybes savirealizacijai bei saviraiškai, bet ir didesnį pasirinkimą, kur lankytis, kur pietauti ir kur gyventi.

Iš skirtingų variantų rinktis ir greitu metu kraustytis gali besidairantieji jau išlikusių namų. Pasiūlymų turi ir tie, kurie svajonių namus kol kas projektuoja mintyse ir mūrija ateities planuose.

Pastariesiems Vilniaus apylinkėse formuojami net du didžiuliai individualių sklypų masyvai – „Bališkių pušynas“ ir Bendorėlių slėnis“ – su juos jau pasiekusiomis būtiniausiomis komunikacijomis.

Sklypų teritorijose ar vos keliais šimtais metrų nutolę privatūs bei valstybiniai darželiai, mokyklos, visuomeninis transportas sukuria šioms vietoms dar daugiau pridėtines vertės ir patogumo. Ypač – šeimoms su įvairaus amžiaus atžalomis.

15 ha ploto gyvenvietė

„Bališkių pušynas“ – visiškai naujas, prestižinę bendruomenę suburti siekiantis projektas. Sostinės prieigose besidriekiančių uždarų privačių sklypų kvartalas suformuotas pietvakarinėje Vilniaus miesto dalyje, pušyno apsuptyje, vaizdingoje ir ramioje vietoje, pasižyminčioje puikiu reljefu bei pritraukiančioje vis didesnes investicijas.

Individualių sklypų kvartalas nuo Vilniaus centro pasiekiamas vos per 15 minučių automobiliu. Taip pat su Vilniaus miestu susisiekimą užtikrina pro šalį riedantys miesto autobusai.

15 hektarų teritorijoje suformuoti 4–20 arų dydžio sklypai lengvai ir patogiai pasiekiami asfaltuotu keliu vykstant Trakų Vokės kryptimi.

Pilaitė tampa labai išvystytu, šiuolaikišku rajonu, kuriame kuriama „miestas mieste“ vizija: gyvenant miškų, parkų ir ežerų apsuptyje.

„Kvartale yra 125 namų valdos sklypai, tad visą teritoriją galime pavadinti atskiru miesteliu. Šalia – gamtos harmonija ir romantika, netoliese jau įsikūrusios kitos bendruomenės. „Bališkių pušyno“ teritorijoje numatoma prekybos centro, vaikų darželio statyba, numatytos erdvės bendruomenės laisvalaikiui“, – „Bališkių pušyno“ privalumus vardija UAB „Capital real estate“ LNTAA sertifikuotas NT brokeris Aurimas Stankevičius.

Aruodas.lt nuotr./„Bališkių pušynas“
Aruodas.lt nuotr./„Bališkių pušynas“

Vertybė – mažiausi užterštumo rodikliai

Besiplečianti Vilniaus miesto infrastruktūra ir naujų, kokybiškų gyvenamųjų erdvių, leidžiančių pabėgti nuo miesto šurmulio, pernelyg nenutolstant nuo svarbių kasdienio gyvenimo objektų, paieškos NT projektų vystytojus verčia žiūrėti į ateitį ir plėtoti ateities tendencijas išpildančius projektus.

„Strategiškai patogios, lengvai privažiuojamos, gamtos apsuptyje, didmiesčių pakraščiuose įsikūrusios ir pernelyg neapgyvendintos erdvės NT turto rinkoje įgyja vis didesnę paklausą ir tampa puikia investicija žvelgiantiems į ateitį. Nemažiau svarbi sąlyga renkantis gyvenamąjį būstą tiek šiuo metu, tiek ateityje išlieka kuo mažesnis oro užterštumas. Pietvakarinėje miesto dalyje fiksuojamas oro užterštumo rodiklis yra vienas mažiausių Vilniuje“, – pabrėžia 15min kalbintas A.Stankevičius.

Kvartalas su savo veidu ir architektūrine koncepcija

Anot NT specialisto, tokias vietas ateities dekadoms daugiausia renkasi jaunos šeimos, norinčios būti šalia gamtos, bet, tuo pačiu, ir nenutolti nuo didmiesčio gyvenimo.

Nutolti nebent nuo spūsčių, kokios susidaro populiariuose kvartaluose. Jas „Bališkių pušyno“ gyventojai gali pamiršti.

„Siūlome modernius ir patogius A+ energinio naudingumo standarto vienbučių ir dvibučių namų projektus, atitinkančius įvairiausius klientų poreikius. Visame kvartale asfaltuoti keliai, atvestos pagrindinės komunikacijos. Tokio sklypo kaina prasideda nuo 14 tūkstančių eurų. Vadinasi, sklypo įsigijimo ir namo statybos išlaidos gali būti lygiai tokios pačios, kaip trijų kambarių buto miegamajame sostinės mikrorajone kaina, – pastebi sertifikuotas NT brokeris A.Stankevičius. – „Bališkių pušyno“ kvartalo išskirtinumą lemia ne tik vieta, bet ir sukurta bendra kvartalo architektūrinė koncepcija. Projekto vystytojų pagrindinis tikslas – išskirtinė gyvenimo kokybė bei darni kaimynystė.“

Didžiausiu privalumu tampa maksimaliai sumažinti būsto išlaikymo kaštai.

Prioritetas – vaikų saugumas

Kitas šiuolaikiško įrengimo sklypų masyvas randasi sparčiai besiplečiančioje miesto vietoje – Klevinėje. Joje kylančioje „Bendorėlių slėnio“ gyvenvietėje suformuoti 10–12 arų ploto namų valdos sklypai, skirti moderniems ir patogiems 85–126 kv. metrų gyvenamiesiems namams.

„Sklypų masyve bus įvestos visos komunikacijos: bendras vandentiekis, kanalizacija, elektra ir dujos, namus pasieks greitas šviesolaidinis internetas. Komfortą garantuos ir patogus privažiavimas, kadangi visos vidinės gatvės asfaltuojamos, kaip ir į jas vedantis 8 metrų ploto kelias, įrengti šaligatviai ir apšvietimas. Visa tai prisideda prie saugios kaimynystės kūrimo, tad tamsus paros metas netaps galvos skausmu tėvams. 50 metrų nuo gyvenvietės yra viešojo transporto stotelė, gyvenvietėje – privatus darželis, už kelių šimtų metrų – mokykla. „Bendorėlių slėnio“ naujakuriams tereikės rūpintis svajonių namo statymu – daugiau niekuo“, – būsimos 46 šeimų gyvenvietės subtilybėmis, kurių ir dairosi sostinės žmogus, dalijasi „Bendorėlių slėnio“ projektų vadovė Laura Stanevičienė.

Aruodas.lt nuotr./„Bendorėlių slėnis“
Aruodas.lt nuotr./„Bendorėlių slėnis“

Gali statyti ir patys

Netoli žaliuojančio Bukiškio miško ir su sostinės šurmuliu jungiančio Vakarinio Vilniaus miesto aplinkkelio esančios gyvenvietės naujakuriai gali laisvai pasirinkti ne tik jiems patinkančioje kvartalo vietoje esantį, tinkamo dydžio sklypą, būstą su optimaliai išnaudota erdve, bet ir svajonių namų statytojus:

„Nėra abejonės, kad šiais laikais kokybiški naujos statybos objektai visa galva lenkia senuosius statinius. Pirmiausia – savo išlaikymo kaštais ir likdvidumu. Tai ypatingai pasijunta žiemą: būsto išlaikymas šalčiausią mėnesį „Bendorėlių slėnyje“ atsieitų iki šimto eurų. Suprojektavome skandinaviško stiliaus vieno aukšto namus, optimaliai išnaudodami juose esančią funkcionalią erdvę.“

Daugiau informacijos apie naujų namų ar sklypų projektus rasite lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius