Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: Parduodamas multifunkcinis butas su kino teatru ant stogo terasos

Vilniaus naujamiestyje, Algirdo gatvėje parduodamas išskirtinis butas, skirtas dievinantiems saulėlydžius. Pro didelius panoraminius langus grožėsitės miesto panorama, o vakarais galėsite žiūrėti filmą ant stogo terasos. Skamba iš tiesų neįtikėtinai, nes tokių būstų Lietuvoje tikrai reta.
Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje
Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje / Rūtos Strakšaitės nuotr.

Pasak butą įrengusios architektės Rūtos Kijauskaitės, čia patogu gyventi ir vienam žmogui, ir porai ar jaunai šeimai: „Tai iš tiesų multifunkcinė erdvė, skirta nuolatiniam gyvenimui ar nuomai. Butas tinkamas jaunatviškiems, šiuolaikiškiems, mėgstantiems aktyvų miesto gyvenimą žmonėms.“

Butas pritaikytas trumpalaikei ir ilgalaikei nuomai bei pastoviam gyvenimui, todėl dalis spintų yra rakinamos, itin patogus darbo kambarys suplanuotas taip, kad gali nesunkiai virsti antru miegamuoju ar vaikų kambariu. Pasak buto savininko Tomo Grižo, šį objektą geriausiai apibūdina žodis „patogumas“, nes apie viską pagalvota: „Įsigijus šį butą, galima iš karto gyventi arba nuomoti. Šiuo atveju puikiai tinka posakis, kad atsinešti reikėtų tik savo dantų šepetuką“.

Buto interjerą sukūrė architektė Rūta Kijauskaitė, kuriai teko spręsti ir patalpų išplanavimo klausimus bei priimti kitus įrengimo sprendimus. „Tai buvo pirmas kartas, kai bendradarbiavau su architekte, o ne interjero dizainere. Labai džiaugiuosi Rūtos žinių bagažu ir projektų valdymo patirtimi“, – sako T.Grižas.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje

Parduodamas butas reklamuojamas lankomiausiame nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Didesnis plotas – vizualinis efektas

Architektė R.Kijauskaitė pasakoja, kad buto įrengimo koncepciją padiktavo nedidelis plotas, norėjosi ergonomiškai įrengti visas erdves: „Panaudojome kelis sprendimus, kurie padeda vizualiai sukurti didesnę erdvę ir aukštesnes lubas. Tai paplatintos ir paaukštintos durys, kurios sukuria efektą, kad kambarys yra didesnis. Dėl tos pačios priežasties paliktas ir pramoninio dizaino elementas betoninės lubos, nes bet kokia danga pažemintų patalpas apie 10 cm.“

Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje

Jei palygintume šį butą su tokios pat dydžio butu kitame aukšte, pamatytume dvi kardinaliai skirtingas erdves. Kiekvienas pasakytų, kad šiame bute daugiau kvadratinių metrų, nors tai tik vizualinis efektas.

Įrengiant butą architektė pakeitė vonios kambario durų vietą, kad būtų patogiau naudotis prieškambariu.

Pasak architektės, naujos statybos name buto įrengimas turi privalumų – viskas tvarkinga, gražu, puikiai veikia inžinerinės sistemos.

Virtuvės spalva šviečia kaip saulė

Butas išsiskiria ir savo spalvine gama tarp pastarojo meto lietuvių interjere madingų pilkų atspalvių. Įsitikinkite apžiūrėję daugiau nuotraukų portale Aruodas.lt.

„Norėjosi sukurti spalvingesnį interjerą, juo labiau, kad ir buto savininkas pritarė šiam sprendimui. Beje, tokį interjerą man teko kurti pirmą kartą ir esu labai patenkinta rezultatu“, – sako Rūta.

Ryškią geltoną virtuvės baldų spalvą netiesiogiai padiktavo metų laikas, kai buvo kuriamas projektas. „Pradėjau dirbti žiemą, kai labai truko saulės ir norėjosi daugiau šviesos. Kažkur interneto platybėse pamačiau geltonos virtuvės reklamą ir iš karto supratau, kad yra būtent tai, ko ieškau. Kai virtuvė jau buvo sumontuota, net ir niūrią dieną atrodė, kad bute šviečia saulė. Sprendimas pateisino visus lūkesčius. Kai Lietuvoje daugiau kaip pusę metų matome „cepelinų“ spalvos dangų, geltona labai gerai suskamba“, – teigia architektė.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje

Virtuvės projektą sukūrė R.Kijauskaitė, įgyvendino „DomDom“ – naujas, itin kokybiškų užsakomųjų virtuvių baldų prekės ženklas.

Terasa ant stogo pritaikyta bendravimui ir poilsiui

Vystytojas investavo papildomai lėšų ir pritaikė namo stogo terasą eksploatavimui – tai sukuria papildomą pridėtinę vertę butui.

Terasa vasaros metu pilnai eksploatuojama, pavėsinėje įrengtas projektorius ir garso kolonėlės, aparatūra pritaikyta dirbti lauko sąlygomis – vakarais galima žiūrėti filmus. Čia susirenka mamos su vaikais ar kaimynai pabendrauti – tai bendruomenės susibūrimo vieta. Saulėtą dieną galima degintis ant gultų, pastatytos sūpynės, vakare galima palydėti saulėlydį su vyno taure.

Iš buto ne tik galima patekti tiesiai į terasą ant namo stogo, bet yra ir balkonas. Tai privati erdvė, kuriame galima pasimėgauti kavos puodeliu, paskaityti knygą, pasigrožėti miesto peizažu.

Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje
Rūtos Strakšaitės nuotr./Butas su kino teatru ant stogo Algirdo g. Vilniuje

Multifunkcinė erdvė – visiems patogu

Butas įrengtas taip, kad tiktų ne tik pastoviam gyvenimui, bet ir nuomai. Architektei norėjosi, kad svečiai jaustųsi kaip meno galerijoje, nebūtų nyku ir nuobodu.

Baldų fasadams pasirinktos ilgaamžės laminato medžiagos. Jeigu butas būtų nuomojamas, tokie paviršiai yra labai atsparūs dėvėjimuisi.

Grindys išklotos trisluoksnėmis parketlentėmis, viršutinis sluoksnis natūralaus medžio.

Vonios kambario grindys – ypač tvirtos akmens masės plytelės, sienos – epoksidinė danga, suteikianti patalpai šilumos. Į vonios kambaryje įėjus tamsiu paros metu automatiškai užsidega silpnas, foninis apšvietimas.

Bute įrengtos talpios spintos. Pasak T.Grižo, jei dalį laiko čia gyventumėte, o vėliau norėtumėte apartamentus nuomoti, dvi iš penkių spintos dalių yra rakinamos – galite saugiai laikyti savo daiktus: „Tai populiarėjantis modelis, kuriam reikalingi iš anksto apgalvoti sprendimai.“

Interjeras apgalvotas iki smulkmenų

Apartamentuose yra visa buitinė technika, naktiniai staliukai, šviestuvėliai, kilimas, net muilo dozatorius ar pledas.

Šio buto interjeras sukurtas pilnai, apgalvotos visos smulkmenos – ant sienų pakabinti paveikslai, pastatyti vazonai su gėlėmis. „Pastebėjau, kad žmonės dažnai nežino kokį paveikslą ar kitą interjero detalę pasirinkti, neturi laiko galvoti, todėl viskas apgalvota, suderinta, parinkta. Tereikia pasiimti savo asmeninius daiktus ir atsikelti gyventi“, – sako architektė R.Kijauskaitė.

Daugiau informacijos ir nuotraukų rasite portale Aruodas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius