Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: parduodamas namas ant kalno su Vilniaus panorama

Stilingas, funkcionaliai išplanuotas su moderniomis technologijomis namas Merkinės gatvėje, Naujininkų rajone, pastatytas ant nelygaus reljefo, nuo kurio atsiveria graži panorama, leidžianti mėgautis natūralia gamta.
Namas Vilniuje, Merkinės g.
Namas Vilniuje, Merkinės g. / Beno Šileikos nuotr.

Šis namas turi du svarbiausius privalumus. Pirmiausia, tai vieta – vos du kilometrai nuo Vilniaus senamiesčio. Antra, tai funkcionalus namo išplanavimas, kiekvienas kvadratinis metras išnaudotas taip, kad tarnautų patogiam kasdieniniam gyvenimui, būtų lengva judėti – baldai neužstoja praėjimų, nėra slenksčių, puiki garso izoliacija, įrengti trys sanitariniai mazgai, aiškiai atskirtos suaugusiųjų ir vaikų erdvės. Pasak nekilnojamojo turto ekspertės Rasos Pavarienės, šiame rajone nekilnojamojo turto vertė auga, todėl namas yra puiki investicija. Parduodamas objektas jau pirmą dieną sulaukė dviejų kainų pasiūlymų. Skelbimą ir daugiau namo nuotraukų rasite lankomiausiame šalies nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.
Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.

Investavo į kokybę ir modernumą

Parduodamas namas beveik naujas, pastatytas praeitais metais, įdiegtos naujausios inžinerinės sistemos, panaudotos kokybiškos medžiagos. R.Pavarienės teigimu, daugiausiai dėmesio ir investicijų skirta nematomiems dalykams – tai aukščiausio lygio rekuperacinė sistema su drėkinimo funkcija, visuose kambariuose įrengti individualūs kondicionieriai, po namą išvedžiotas dujinis grindinis šildymas. Namo gyventojai naudojasi visomis miesto komunikacijomis. „Norėčiau atkreipti dėmesį, kad namo fasadui naudotos cementinės plokštės, kurios atsparios išorės poveikiui, temperatūros svyravimams, jos nesitepa, yra nedegios, ilgaamžės, atrodo moderniai ir jaukiai“, – akcentuoja ekspertė.

Pravėrus namo duris pirmiausia sužavi per du aukštus atsiverianti svetainės erdvė. R.Pavarienė pasakoja, kad pirmojo aukšto bendroje erdvėje šeima praleidžia daugiausiai laiko, virtuvėje gamina valgį, bendrauja, vakarieniauja, todėl šiai zonai skirtas ypatingas dėmesys. Name išsaugota maksimali erdvė, palikta atvira stogo konstrukcija, kuri pabrėžia lubų aukštį. „Dideli langai ir stoglangiai leidžia mėgautis iš įvairių pusių krentančiais saulės spinduliais, todėl net niūrią dieną pakanka natūralios šviesos. Erdvioje svetainėje muzikuoja vaikai, čia puikiai skamba muzikos instrumentų melodijos“, – romantiškais aspektais žavisi R.Pavarienė.

Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.
Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.

Interjere vyrauja moderni klasika

Pirmajame namo aukšte koridorius atskiria suaugusiųjų zoną – tai erdvus miegamasis su panoraminiais langais ir atskiras vonios kambarys. Ekspertė pasakoja, kad per didelius langus namo šeimininkai visus metus mato kintantį vaizdą – rudenį raustančius ir gelstančius medžių lapus, žiemą – baltą peizažą, vasarą aplink veši žaliuojanti gamta.

Pirmajame aukšte yra ir dviejų paauglių kambariai su individualiu sanitariniu mazgu, dušu. Taip pat šiame aukšte įrengtos pagalbinės patalpos – skalbykla ir katilinė.

Antrajame namo aukšte įrengtas erdvus dviejų vaikų kambarys su žaidimo zona, erdvi vonios ir dušo zona, jauki biblioteka. „Kambariuose paliktas natūralus stogo nuolydis, kuris sukuria jaukumą ir išlaiko įspūdį, kad gyvenama name, o ne „dėžutėje bute“, – sako R.Pavarienė.

Pažvelgus į namo nuotraukas, nesunku įvertinti stilingą interjerą. R.Pavarienė pasakoja, kad namo interjerą šeimininkai kūrė vadovaudamiesi ne madingais sprendimais, o išgrynino pagal savo komforto pojūtį. Svarbiausia tai, kas neblaško dėmesio ir kuria jaukumo bei švaros pojūtį.

Interjere dominuojanti balta spalva, ją paryškina pilki atspalviai, natūralios medžio spalvos. Antikvarinė komoda, spinta, indauja pareikalavo intensyvesnių spalvų, todėl virtuvės fasadai pasirinkti juodos spalvos su medžio stalviršiu. „Šio namo stilių apibūdinčiau kaip modernią klasiką. Visi sprendimai praktiški, šeimininkai interjerą kūrė patys, be dizainerių. Šie namai šeimai nėra pirmieji, tad įrengiant buvo išvengta gyvenimiškų klaidų, kurios daromos pirmuose ar antruose namuose“, – teigia ekspertė.

Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.
Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.

Vonios malonumai miegamajame šalia vitrininių langų

Namo svetainės ir virtuvės zona išklota natūralaus burgundiško akmens plokštėmis, kurios pasižymi ilgaamžiškumu. Pasak ekspertės, tokiomis plokštėmis Prancūzijoje buvo klojamos bažnyčios, kai kuriose naudojamos jau per 500 metų. Miego zonoje grindys klasikinės – ąžuolo parketlentės, klotos eglutės forma. Dangos parinktos tokios, kurios tinka šildomoms grindims.

Name ypač įdomus apšvietimas, akivaizdu, kad šviestuvams skirta daug dėmesio. R.Pavarienė pasakoja, kad apšvietimas kuria nuotaiką, tad atskirose zonose ir skirtingu intensyvumu naudojamas apšvietimas kuria vis kitokią atmosferą. Pirmojo aukšto bendroje erdvėje tarsi laisvai kabantys šviestuvai traukia visų svečių žvilgsnius. Reguliuojami šviestuvai nuo maksimalios šviesos iki jaukios prieblandos pritaiko apšvietimą prie kiekvieno vakaro poreikio.

Verta paminėti ir išskirtinį namo akcentą – miegamajame įrengtą vonią šalia vitrininių langų. Nors tai labai romantiška, R.Pavarienė sako, kad vonios atsiradimo istorija yra praktiška: „Namo savininkė labai mėgsta pasilepinti vonioje, joje praleidžia daug laiko, tad likdavo mažai laiko bendravimui – įgyvendinus vonios projektą miegamajame pora gali mėgautis pokalbiais ir nuostabia gamtos panorama.“

Dar vienas įdomus akcentas – įrengtas stoglangis ne žvaigždėms stebėti, o klausytis, kaip lyja lietus. Mat kokybiška stogo danga nepraleidžia jokių garsų, todėl šeimininkai sugalvojo išeitį – įrengti stoglangį, kad būtų arčiau gamtos.

Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.
Beno Šileikos nuotr./Namas Vilniuje, Merkinės g.

Šeimininko pasididžiavimas – įrengtas vyno rūsys

Namui vertės suteikia ir terasa, kurią supa medžių viršūnės. Pasak ekspertės, erdvi terasa suskirstyta zonomis, viena skirta valgymui, kita poilsio, tad ji naudojama ne tik ilgoms vakarienėms, bet ir bičiulių pasisėdėjimams, jaukiems pokalbiams su draugais.

Kieme numatyta pirties zona, dviračių laikymo vieta – viskas, ko reikia, bet nereikalauja daug priežiūros. Paruošta vieta elektromobiliui, nes šeima rūpinasi gamta ne tik rūšiuodama šiukšles.

„Teritorija apželdinta veja, buvo numatytos vynuogės, besivejančios aplink tvorą, tačiau tai jau nuspręs naujieji namo šeimininkai. Namas stovi ant kalno, sklypo reljefas nelygus, tinkamas grožėtis gamta, todėl aplinka neperkrauta augalais, kurie užgožtų gražią panoramą“, – pasakoja R.Pavarienė.

Šeimininko pasididžiavimas – name įrengtas vyno rūsys, kuriame žiemą ir vasarą palaikoma pastovi 15-os laipsnių oro temperatūra, įrengtos ąžuolo masyvo lentynos vynui laikyti. Minimaliai apšviestame 15 kv. m rūsyje laikoma burgundiško vyno kolekcija, deja, ji neparduodama.

Namo kiemo apšvietimas, vaizdo stebėjimo kameros pelnytai kuria saugumo jausmą. Šalia statomas to paties stiliaus namas ir numatyti dar du namai, tad jauki gatvelė įtraukta į miesto paveldo teritoriją dar labiau atgis. Kaimynai gerbia savo ir kitų privatumą, čia dirbtinai nėra sukurto bendruomenės jausmo.

„Namas Merkinės gatvėje skirtas šeimai, patogus priimti draugus, mėgautis ramybe ir nedideliu atstumu iki Senamiesčio. Čia nei ryte, nei vakare neaktualios miesto spūstys, lengvas judėjimas kuria dar didesnę šios vietos vertę. Jei pirkčiau šį namą, labiausiai viliotų vieta mieste, svetainės erdvė per du aukštus ir, žinoma, miegamasis su panoraminiu langu bei lietaus garsais, lyg miegotum gamtoje, tik su tobula oro kokybe ir temperatūra“, – tikina nekilnojamojo turto ekspertė Rasa Pavarienė.

Daugiau namo nuotraukų galite apžiūrėti šioje nuorodoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius