-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avarinės būklės Kėdainių balkonai kelia nerimą gyventojams

Po to, kai Kėdainiuose įvyko netradiciškas nelaimingas nutikimas – Smilgos gatvėje ant grindinio išsitaškė balkono stogo plokštė – susirūpino daugelis daugiabučių gyventojų. Tik dėl laimingo atsitiktinumo plytos ir masyvios nuolaužos nieko nesužalojo. Tačiau tiek šio, tiek kitų senos statybos namų gyventojams šis įvykis įvarė nemažai baimės – su nerimu apžiūrėję savo balkonus žmonės bijosi dar vieno panašaus atsitikimo.
Lukšio gatvės 2-ojo namo gyventojai sunerimę – namo balkonų būklė itin prasta, o iki nelaimės – vos vienas žingsnis
Lukšio gatvės 2-ojo namo gyventojai susirūpinę – namo balkonų būklė itin prasta, o iki nelaimės – vos vienas žingsnis / Giedrės Minelgaitės nuotr.

Laukia nelaimės?

Į „Rinkos aikštės“ redakciją kreipėsi Lukšio gatvės 2-ojo namo gyventoja Grita. Ji pasakojo, kad po nelaimės Smilgos gatvėje pati apžiūrėjo savo namo balkonų būklę ir suprato, kad iki nelaimės – vos vienas žingsnis.

„Ne aš viena, o dauguma namo gyventojų bijosi dėl balkonų. Tie balkonai yra avarinės būklės. Kai kurie dar laikosi, bet kiti tikrai visiškai siaubingos būklės. Vienas balkonas yra ypač baisus. Bute ten niekas negyvena, o tas balkonas vos laikosi.

Baisiausia, kai anądien, eidama po tuo balkonu, pamačiau vaikus žaidžiant. Vėjas pučia, vaikai po balkonų apačia žaidžia – vienas žingsnis iki nelaimės“, – sielojosi moteris.

Namo pirmininkė tikino, kad apie tai, jog balkonų remontas numatytas kitų metų pavasarį, visi namo gyventojai žino.

Kaltinimus žeria pirmininkei

Gyventoja pasakojo, kad namo pirmininkei apie problemą yra sakiusi, tačiau jos pažadai – labai aptakūs. Grita negailėjo namo pirmininkei ir griežtos kritikos.

„Namo pirmininkė renka pinigus iš gyventojų namo remontui, bet ji bendros situacijos nežiūri. Jinai savo šneka „remontuosim, darysim“, tačiau neskuba tvarkytis. Susitvarkys gal tada, kai įvyks nelaimė.

Žinot, višta turi daugiau smegenų negu namo pirmininkė.

Kada bus remontuojama, neaišku. Pirmininkė sako – nėra pinigų. Na, bet kai aš tuos vaikus pamačiau po balkonais žaidžiančius, man visai kraupu pasidarė“, – kalbėjo Grita.

Gyventoja pasakojo, kad, jos žiniomis, namo bendrija yra surinkusi apie 5 000 eurų, kurie gali būti skirti remontui. Taip pat ji teigia, kad galbūt žmonės sutiktų ir kiek daugiau prisidėti, kad tik tiek balkonai būtų greičiau sutvarkyti.

Tvarkyti žada kitąmet

Paskambinus namo pirmininkei Birutei Mališkaitei paaiškėjo, kad situacija apie balkonus jai yra žinoma. Tiesa, pinigų kol kas trūksta, tačiau tikimasi juos surinkti iki kitų metų pavasario – tuomet ir bus pradėti darbai.

„Tie balkonai – visi yra prastos būklės. Tam ir yra renkamos lėšos, o kitais metais bus atliekamas kapitalinis remontas.

Vienai pusei sutvarkyti reikia apie 16 tūkstančių eurų. O visam namui sutvarkyti reikia daugiau kaip 30 tūkstančių eurų. Mums tai labai didelė suma. Kaupiame, kai susikaups, pradėsime vieną pusę tvarkyti. Labai tikiuosi, kad pavasarį bus galima pradėti darbus“, – vylėsi namo pirmininkė.

Per daug skolininkų

Namo pirmininkė tikino, kad apie tai, jog balkonų remontas numatytas kitų metų pavasarį, visi namo gyventojai žino. Taip pat ji ragino lankytis susirinkimuose, kuriuose visa situacija ir būna aptariama. B.Mališkaitės teigimu, mokėti papildomai tam, kad balkonai būtų suremontuoti greičiau, ko gero, niekas nenorės.

Gyventoja pasakojo, kad, jos žiniomis, namo bendrija yra surinkusi apie 5 000 eurų, kurie gali būti skirti remontui.

„Kiekvienas butas kas mėnesį sumoka apie 11 eurų. Mažesni kiek mažiau moka. Tačiau žmonės ir taip skundžiasi, kad daug mokėti reikia. Tikrai niekas daugiau nemokės – ir taip skolininkų pilna.

O ką daryti reikės? Skolininkus duosime į teismą, prisiteisime skolas ir tada darysime darbus. Visokių skolininkų yra – yra ir beviltiškų, yra ir kitokių.

Mes net namo renovuoti negalėjome – mums bankas paskolos nedavė. O nedavė vien dėl to, kad namas skolininkų per daug turi“, – tikino namo pirmininkė.

Pašnekovė taip pat tikino, kad po balkonais vaikai nežaidžia, o besiskundžianti gyventoja galimai nori, kad jos balkonas būtų kuo greičiau suremontuotas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius