-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Avia Solutions Group“ į naują biurų ir tyrimų pastatą investuos 14–15 mln. eurų

Verslininko Gedimino Žiemelio kontroliuojama aviacijos verslo grupė „Avia Solutions Group“ Vilniuje, netoli oro uosto vystomame „Aerocity“ projekte, planuoja statyti naują biurų ir mokslo tyrimų pastatą, skelbia savivaldybė. Į projektą ketinama investuoti apie 14–15 mln. eurų.
„Avia Solutions Group“
„Avia Solutions Group“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Avia Solutions Group“ projektų vystymo vadovas Justas Baltaduonis „BNS Plius“ patvirtino, kad projektas yra „Aerocity“ plėtros dalis, tačiau daugiau detalių neatskleidė.

Anot jo, statybas ketinama pradėti šių metų antrojo ketvirčio pabaigoje, o baigti – 2023 m. ketvirtąjį ketvirtį.

„Avia Solutions Group“ įmonės „AviaAM Leasing“ valdomos bendrovės „Aero City 1“ užsakymu įmonės „2 Bricks“ parengtuose projektiniuose pasiūlymuose nurodoma, kad sklype B.Karvelio g. 10 ketinama statyti 6 aukštų 14,67 tūkst. kv. m bendro ploto pastatą, kuriame bus biurai ir mokslinių tyrimų patalpos.

„Projektuojamas administracinis pastatas su patalpomis, skirtomis mokslui ir tyrimams bei požemine automobilių aikštele. Atsižvelgiant į sklypo formą ir esamą situaciją sklype bei aplinkinėje teritorijoje, formuojamas dviejų tūrių 2 ir 6 aukštų pastatas. (...) Pirmajame pastato aukšte projektuojamos mokslinių tyrimų salės su pagalbinėmis patalpomis, vestibiulis su recepcijos zona. Kituose aukštuose – administracinės paskirties patalpos“, – nurodoma dokumentuose.

Po pastatu ketinama įrengti 91 automobilių vietą, dar 146 vietas ketinama įrengti už sklypo ribų.

„Avia Solutions Group“ sostinės Dariaus ir Girėno gatvėje vysto „Aerocity“ projektą su daugiau nei 50 tūkst. kv. m biurų, viešbučių ir aukštos kvalifikacijos darbuotojų apartamentų kompleksu.

Skelbta, jog čia 2025 m. dirbs ir gyvens daugiau nei 8 tūkst. specialistų, aptarnaujančių grupės įmones visame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius