Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Aviatic MRO“ balandį pradės 17 mln. eurų vertės angaro statybą Šiauliuose

Per tarpines įmones Lietuvos verslininko Dmitrijaus Čeliadino valdoma bendrovė „Aviatic MRO“ balandį Šiauliuose pradės angaro už 17 mln. eurų statybą, rašo „Verslo žinios“.
„Aviatic MRO“ centras
„Aviatic MRO“ centras / Bendrovės nuotr.
Temos: 2 Verslas Šiauliai

Planuojama, jog angare dirbs iki 1 tūkst. darbuotojų, kurių ketinama pritraukti ne tik vietoje, bet ir iš Vilniaus, Kauno ir Rygos.

„Aviatic MRO“ dėl pandemijos buvo metams atidėjusi pernai planuoto 23 tūkst. kv. metrų ploto orlaivių techninės priežiūros ir remonto centro statybą Šiaulių oro uoste, tačiau įmonės vadovas Povilas Padaiga, tikino, kad darbai bus pradėti balandį, o veikla numatoma nuo 2022-ųjų birželio.

Pernai rugsėjį įmonė skelbė pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su Izraelio aviacijos ir kosmoso įrangos gamintoja „Israel Aerospace Industries“, kuri apims pagalbą steigiant lėktuvų aptarnavimo centrą ir keleivinių lėktuvų „Boeing 737“ keitimą į krovininius.

„Aviatic MRO“ trečiadienio pranešime pažymima, kad įmonė planuoja užsiimti keleivinių lėktuvų konversija į krovininius. Tai reikštų, kad į orą kiltų Lietuvoje pagaminti lėktuvai. Perdaryti orlaivius įmonei padės aviacijos ir kosmoso įrangos gamintojas „Israel Aerospace Industries“ (IAI). „Aviatic MRO“ taps įmonės partneriu Europoje, užsiimsiančiu lėktuvų konversijomis.

„Aviatic MRO“ direktoriaus teigimu, įmonė teikia tris paslaugas: „Vykdome linijinį orlaivių aptarnavimą ir šiuo momentu turime tiek klientų, kiek galime priimti. Taip pat užsiimame orlaivių tinkamumo skraidyti atnaujinimu ir savo klientams tiekiame reikiamas lėktuvų detales.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius