Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Beprotiški NT metai: stebina kainos, pardavimai ir išduotų paskolų apimtys

Žvelgdami į 2021-uosius nekilnojamojo turto rinkoje antakius iš nuostabos kelia visi analitikai. Stebina dviženklės kainų kilimo tendencijos, pardavimai lenkia rekordiniais laikytus 2019 metus, o naujų butų Vilniuje, kaip prognozuojama, bus parduota apie 7 tūkst. Išsigandę galimo kainų kilimo žmonės puolė pirkti nekilnojamąjį turtą, taip paskatinę tai, dėl ko nerimavo – būsto kainų augimą.
Šaukimas
Neįtikėtini NT metai / 123rf.com nuotr.

Saulius Vagonis, nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas, 15min sakė, kad 2021-ieji Lietuvos būsto rinkoje buvo tikrai ypatingi. Praėjusių 2020 metų pavasarį ir vasarą epidemijos suspausta paklausos spyruoklė šiemet iššovė taip, kaip beveik niekas nesitikėjo.

O Tomas Sovijus Kvainickas, „Inreal“ investicijų ir analizės vadovas, 2021 metus vertina dviprasmiškai. Pasak jo, rinkos aktyvumas nors ir buvo ypač didelis, tačiau tai parodė ne tik (ar ne tiek) rinkos atsparumą pandemijai, o tiesiog milžinišką pandemijos poveikį pasauliui.

„Būstą pirko ir tie, kas buvo atidėję tokius planus pandemijos pradžioje, ir tie, kurie siekė apsaugoti lėšas nuo infliacijos. Staigus aktyvumo šuolis lėmė ir kainų pokytį, kurį sąlygojo pasiūlos bei paklausos disbalansas“, – komentavo jis.

2021 metus nekilnojamojo turto rinkoje išsamiai aptarė ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius