Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlynas rengiasi aukščiausio mieste dangoraižio statyboms

Vokietijos nekilnojamojo turto kompanija „Bewocon“ Berlyno centre planuoja 150 metrų aukščio dangoraižį, kuris būtų aukščiausias pastatas mieste ir, viliamasi, pradėtų sostinėje naują nekilnojamojo turto plėtros etapą.
Aleksandro bokštas Berlyne
alexander tower berlin / Bewocon

39 aukštų pastate, vadinamame „Aleksandro bokštu“ suplanuoti 475 būstai, sveikatingumo centras, sporto salė, privatus kino teatras, terasos, klubas, požeminė aikštelė automobiliams bei dviračiams, rašo europe-re.com.

„Šis momentas svarbus ne tik mums, bet ir Berlynui, nes „Aleksandro bokšto“ planai buvo rengiami ne vienerius metus. Kai tik turėsime leidimą, nekantraujame pradėti šio išskirtinio projekto plėtrą, kuri rinkai pasiūlys ne tik aukštos kokybės būstų bei patalpų, bet ir simbolizuos mūsų sostinės klestėjimą ir įvairiapusiškumą“, – teigia „Bewocon“ vykdantysis partneris Karlas Zelleris.

Planai Aleksandro gatvėje, visai netoli Berlyno televizijos bokšto, statyti dangoraižį pirmą kartą atskleisti dar 1994 metais bendrajame miesto plane, kaip viena iš idėjų Aleksandro aikštės teritorijos Berlyno centre atnaujinimui. Po ne vienerius metus trukusių diskusijų bei planavimo, bokšto statybų planai sulaukė nemažo palaikymo iš vietos valdžios.

Bewocon/Aleksandro bokštas Berlyne
Bewocon/Aleksandro bokštas Berlyne

„Bewocon“ viliasi, kad statybos leidimas pastatui, kuriame suplanuoti šeši komercinių ir prekybos patalpų aukštai, bus išduotas šį rugsėjį, o statybos turėtų prasidėti metų pabaigoje.

„Labai artimai bendradarbiavome su miesto planuotojais, kad mūsų vizijos visiškai sutaptų ir esame tikri, kad gausime leidimą pradėti darbus artimiausiais mėnesiais. Po to, planuojame projektą pristatyti vietos ir tarptautinėms rinkoms, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje, kuri yra viena iš tikslinių mūsų rinkų“, – sako K. Zelleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius