Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Biržų rangos“ skundas dėl baudos už kartelį bus nagrinėjamas iš naujo

Statybų bendrovės „Biržų ranga“ skundas dėl jai už kartelinius susitarimus skirtos 369 tūkst. baudos turi būti nagrinėjamas iš naujo, paskelbė teismas.
Grynieji eurai
Grynieji eurai / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) balandžio 28 dieną iš dalies patenkino bendrovės skundą. Pasak LVAT, pirmosios instancijos teismas jį išnagrinėjo vienasmeniškai – tai reiškia, kad teismo sudėtis buvo neteisėta, todėl sprendimas negalioja.

„Neturi reikšmės faktas, ar šis procesinės teisės normos pažeidimas lėmė neteisingą bylos išsprendimą, ar ne. Tokiu pažeidimu pažeidžiamos esminės proceso nuostatos, dėl ko kyla būtinybė šį procesą pakartoti“, – rašoma teismo nutartyje.

2019 metų lapkritį Vilniaus apygardos administracinis teismas atmetė „Biržų rangos“ prašymą sumažinti bendrovei Konkurencijos tarybos skirtą baudą. Bendrovė teigė, kad sankcija jai turėtų būti sumažinta, nes ji laimėjo tik tris mažos vertės viešuosius pirkimus ir dėl to jos elgesys turėtų būti vertinamas kaip pasyvus.

Teismas tuomet nutarė, kad nustatant draudžiamo susitarimo dalyvio įtaką pažeidimui turi būti vertinamas jo elgesys, o ne iš susitarimo gauta nauda.

Konkurencijos taryba 2019 metų birželį paskelbė, kad „Pasvalio melioracija“, „Jadrana“, „Panevėžio melioracija“ ir „Biržų ranga“, užuot konkuravusios susitarė, kokias darbų kainas siūlyti Pasvalio, Panevėžio ir Biržų rajonų savivaldybių 2012–2017 metais skelbtuose 25 kelių ir gatvių remonto bei melioracijos konkursuose.

Įmonės sudarydavo sąlygas viena kitai laimėti skirtingose teritorijose: Panevėžio rajone – „Panevėžio melioracijai“, Biržų rajone – „Biržų rangai“, Pasvalio rajone – tų pačių akcininkų valdomoms bendrovėms „Pasvalio melioracija“ arba „Jadrana“.

Už Konkurencijos įstatymą bendra 978 tūkst. eurų bauda nubaustos įmonės pripažino pažeidimus, tačiau teisme ginčijo baudų dydžius.

2020 metų lapkritį LVAT atmetė „Panevėžio melioracijos“ skundą ir nesumažino jai skirtos 209,8 tūkst. eurų baudos. Tuo metu šių metų balandį LVAT panaikino tarybos sprendimą dėl „Jadranai“ ir „Pasvalio melioracijai“ skirtų 399,2 tūkst. eurų baudų, o tarybai nurodyta iš naujo spręsti dėl jų dydžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius