Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bloga žinia: Didžiojoje Britanijoje būsto nuomos kainos gali kilti 15 proc.

Didžiojoje Britanijoje dėl būsto pasiūlos trūkumo per artimiausius penkerius metus nuomos kainos gali kilti 15 proc., įspėja organizacija „Royal Institution of Chartered Surveyors“ (RICS). 
30 St Mary Axe, Londonas
30 St Mary Axe, Londonas / Shutterstock.com nuotr.

Liepos mėnesį kompanijos atlikta apklausa parodė, kad dėl mažėjančių statybos tempų ir naujos pasiūlos kritimas atsilieps nuomos sektoriui, skelbia „The Independent“.

Sumažėjusi pasiūla reiškia, kad nuomos kainos dar šiemet Didžiojoje Britanijoje turėtų kilti 2 proc. Tačiau, RICS teigimu, ši tendencija turėtų būti labiau pastebima žiūrint į ateitį – iki 2023 metų vidutinės nuomos kainos turėtų kilti 15 proc.

RICS įspėja, kad sparčiausiai būsto nuomos kainos turėtų kilti rytų ir pietvakarių Anglijoje.

Shutterstock.com nuotr./The Shard, Londonas
Shutterstock.com nuotr./The Shard, Londonas

Pasak organizacijos, visoje šalyje matomas pasiūlos trūkumas susidarė dėl sumažėjusio būsto pirkimo jį išnuomoti, kurį lėmė mokesčių pakeitimai šalyje.

„Kaip ir planuota, mokesčių pokyčiai veikia „perku, kad išnuomočiau„ sektorių. Tačiau, kaip ir įspėjome prieš tai, sumažėjusi pasiūla galop kels nuomos kainas“, – sakė RICS vyriausiasis ekonomistas Simonas Rubinsohnas.

Su problemomis susiduria ir šalies sostinė. Tyrimų centro „Centre for London“ tyrimas parodė, kad dėl įperkamo būsto trūkumo Londone, didelė žmonių dalis išsikelia iš miesto.

„Homelet“ nuomos indeksas skelbia, kad vien Londone vidutinė nuomos kaina pasiekė aukštumas – 1,6 tūkst. svarų sterlingų. Ir nors pastaraisiais metais Londone būsto kainų augimas sulėtėjo, teigiama, kad vidutinė kaina vis tiek yra dvigubai didesnė nei šalies vidurkis.

Tyrime teigiama, kad „besitęsianti įperkamo būsto krizė ir Brexit silpnina miesto patrauklumą, ir dėl to daugėja 20 – 30 metų žmonių paliekančių sostinę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius