Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britai išrinko metų namą: premija – už konversiją pietų Londone

Karališkoji britų architektų sąjunga (RIBA) kasmet išrenka geriausią metų pastatą ir autoriams įteikia Stirlingo premiją. Tai viena prestižiškiausių architektūrinių premijų pasaulyje. Geriausiu 2016-ųjų Jungtinės Karalystės architektūriniu objektu šiemet tapo galerija „Newport Street Gallery“ Pietų Londone, suprojektuota architekto Adamo Caruso kolektyvo „Caruso St John Architects“.
Galerija Newport Street Gallery, arch. Caruso St John Architects, Stirlingo premija 2016
Galerija Newport Street Gallery, arch. Caruso St John Architects, Stirlingo premija 2016 / RIBA nuotr.

Stirlingo premija kasmet įteikiama architektui ar architektūrinei firmai už reikšmingiausią metų pastatą bei indėlį į britų architektūrą. Firma „Caruso St John“ šią premiją laimėjo 1-ąjį kartą, tačiau tarp jos finalininkų šiemet ji buvo jau trečiąjį kartą.

Greta kitų šių metų finalininkų šįkart buvo ir tarptautinėje arenoje žymiai geriau žinomos architektų kompanijos – „Herzog & de Meuron“ (Šveicarija), „WilkinsonEyre“ (Didžioji Britanija).

RIBA nuotr./Galerija Newport Street Gallery, arch. Caruso St John Architects, Stirlingo premija 2016
RIBA nuotr./Galerija Newport Street Gallery, arch. Caruso St John Architects, Stirlingo premija 2016

Galeriją „Newport Street Gallery“ sudaro išilgai bėgių rekonstruoti Viktorijos laikų pramoniniai pastatai, kuriuose buvo teatro dirbtuvės.

Firmos „Caruso St John Architects“ suprojektuoti raudonų plytų priestatai su gretimų geležinkelio bėgių pusėje įrengtais žaismingais šviesos diodų paneliais čia sukuria išraiškingą kompleksą iš 5 sujungtų statinių. Viduje visi šie pastatai sudaro nuoseklią šviesa užlietų galerijos erdvių seką.

„Tai puikiai atlikta ir meistriškų detalių meno galerija, kuri yra reikšmingas indėlis į geriausią Jungtinės Karalystės architektūrą“, – skirdama Stirlingo premiją, pažymi vertinimo komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius