-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Įtempiamos lubos ir ką apie jas reikia žinoti

Įtempiamos lubos – praktiškas sprendimas ar nevykęs pasirinkimas? Apie tai 15min „Būsto ABC“ komentavo prekybos centro „UNIDECO“ partnerė, interjero dizainerė Brigita Dikevičė.
Įtempiamos lubos
Įtempiamos lubos / 123rf.com nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

„Draugai rekomendavo įsirengti įtempiamas lubas. Ar tikrai verta?“ – 15min „Būsto ABC“ klausė skaitytoja Simona.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite naujoje „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

B.Dikevičės teigimu, būstą įrenginėjantys gyventojai įtempiamas lubas dažniausiai renkasi dėl kainos, kuri yra žemiausia rinkoje. Taip pat dėl labai greito montavimo proceso, kuris yra 3–4 kartus greitesnis. Todėl tai itin pamėgtas sprendimas ruošiant būstą nuomai.

„Dauguma įtempiamas lubas renkasi ir dėl praktinės jų naudos, įrenginėdami būstą naujos statybos daugiabutyje. Natūralu, kad pirmuosius 10 metų naujos statybos namas gali šiek tiek smegti, dėl ko atsiranda nedidelių įtrūkimų lubose ar sienose. Įtempiamos lubos padeda to išvengti“, – aiškino ji.

Tačiau B.Dikevičė atkreipia dėmesį, kad renkantis įtempiamas lubas, būtina iš anksto nuspręsti, kuriose vietose bus kabinami šviestuvai.

„Ateityje, norint perstatyti valgomojo stalą ir pakeisti šviestuvo vietą, teks keisti visas lubas. Pataisymai gipsinėse lubose šiuo atveju būtų pigesni, nei visiškai naujos lubų plėvelės įrengimas“, – sakė ji.

Taip pat, jei patalpa yra kiek didesnė – apie 20–30 kv. m, įtempiamos lubos yra linkusios „banguoti“, aiškino dizainerė.

„Pavyzdžiui, pravėrus langą, susidarius skersvėjui, jos šiek tiek juda. Kitas nemalonus scenarijus, apie kurį užsimena dažnas įtempiamų lubų savininkas – ant jų užkritę ir užsilikę vamzdžiai, gadinantys estetinį lubų vaizdą“, – kalbėjo B.Dikevičė.

Anot dizainerės, šis sprendimas šiandien nebe toks populiarus, kaip anksčiau.

„Dauguma klientų prioritetą teikia kokybei, o ne greičiausiam ekonomiškam sprendimui. Būstą sau įsirenginėjantys gyventojai įprastai vengia sintetinių medžiagų ir ieško sprendimų su didesne pridėtine verte. Todėl dažniau renkasi gipsines lubas. Jos – ir praktiškos, ir estetiškos“, – rekomendavo B.Dikevičė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius