Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Keli patarimai, kaip reikėtų rinktis virtuvinį stalviršį

„Ieškau virtuvinio stalviršio, tačiau pasimečiau jų pasiūloje. Gal galite patarti, kurį geriau rinktis“, – 15min „Būsto ABC“ klausė Jurgita.
Virtuvė
Virtuvė / 123RF.com nuotr.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Rasa Kaminskienė – „Unideco“ namų apdailos centre įsikūrusio salono „Trukmė“, vykdančio prekybą medžiagomis baldų gamybai, rinkodaros projektų vadovė 15min „Būsto ABC“ patvirtino, jog rinkoje galima rasti labai platų stalviršių asortimentą – nuo laminuotų iki akmens masės.

„Kiekvienas stalviršis turi skirtingas savybes, kurias reikia įvertinti atsižvelgiant į tai, kaip intensyviai žadate naudotis virtuve. Tai užtikrina galimybę susikurti virtuvę, atitinkančią individualius poreikius“, – aiškino ji.

R.Kaminskienės teigimu, renkantis stalviršį pirmiausia reikėtų galvoti ne tik apie jo spalvą, dekorą ar kaip jis derės bendrame interjere, bet ir apie savybes, pvz.: atsparumą trinčiai, karščiui, drėgmei, smūgiams. Taip pat reikėtų pasidomėti apie stalviršio priežiūrą ir valymą, ar ant paviršiaus lieka pirštų antspaudai – nuo to priklausys, kaip dažnai reikės valyti paviršių, kad jis atrodytų nepriekaištingai.

„Žvelgiant į šių dienų aktualijas, verta pasidomėti, ar paviršius – antibakterinis. Ką tai reiškia? Dalis stalviršių turi ISO 22196:2011 standartą. Dėl higieniškai uždarų produktų paviršių bakterijų ir mikrobų per 24 valandas sumažėja 99,9 proc.. Ši savybė taip pat neleidžia bakterijoms atsirasti, todėl jie tinka erdvėms, kurioms taikomi aukšti higienos reikalavimai“, – atkreipė dėmesį ji.

Be to, siekiant, kad paviršius visada atrodytų lyg naujas, galima rinktis ir tokius stalviršius, kurie, be visų jau paminėtų savybių, leidžia mikro įbrėžimus pataisyti terminiu būdu.

„Mikro įbrėžimų taisymas terminiu būdu – procesas, kurio metu norima atnaujinti vieta uždengiama sudrėkintu popieriniu virtuviniu rankšluosčiu, o ant jos uždedamas įkaitintas lygintuvas, vienoje vietoje laikomas ne ilgiau kaip 10 sekundžių. Po procedūros vieta nuvaloma drungtame vandenyje sudrėkinta mikropluošto šluoste“, – pasakojo R.Kaminskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius