Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Komunaliniai mokesčiai. Kada pradedami skaičiuoti delspinigiai?

Šiek tiek pavėlavote susimokėti už komunalinius mokesčius. Kiek dienų reikia būti pradelsus mokėjimą, kad tiekėjai pradėtų skaičiuoti delspinigius?
Geriamo vandens čiaupas
Geriamo vandens čiaupas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Atsako „Ignitis“ atstovas Lukas Zadarackas:

Klientas susimokėti už suteiktas paslaugas turi iki sąskaitoje nurodytos datos. To nepadarius, jam yra siunčiami pranešimai apie susidariusią skolą, įspėjimai ir inicijuojamas paslaugų nutraukimas (tuo atveju, jeigu klientas sąskaitos neapmoka po gautų įspėjamųjų pranešimų). Delspinigiai privatiems klientams šiuo metu nėra skaičiuojami.

Atsako Vilniaus šilumos tinklų Klientų aptarnavimo departamento direktorius Laurynas Jakubauskas:

Atsiskaityti už praėjusį mėnesį AB Vilniaus šilumos tinklų suteiktas karšto vandens ir šilumos tiekimo paslaugas klientai turi iki einamojo mėnesio paskutinės dienos. Kitaip tariant, sąskaitą už liepos mėnesį reikia apmokėti iki rugpjūčio 31 d. To nepadarius, nuo rugsėjo 1 d. už kiekvieną pradelstą dieną jau skaičiuojami delspinigiai. Klientams, pavėlavusiems apmokėti sąskaitą iki nurodyto termino, nuo pradelstos sumos skaičiuojami 0,02 proc. dydžio delspinigiai.

Raginame klientus nedelsti ir neatidėti sąskaitos apmokėjimo iki paskutinės mėnesio dienos, ypač jei tai yra savaitgalis, nes įmoka laikoma gauta tuomet, kai ji pasiekia bendrovės sąskaitą.

Klientus, kurie patiria finansinių sunkumų, kviečiame nelaukti, kol įsiskolinimas didės, ir kreiptis į mūsų Klientų aptarnavimo centrą telefonu 19118 arba el. paštu info@chc.lt. Atsižvelgdami į situaciją, galime suteikti galimybę skolą apmokėti dalimis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius