-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Būsto ABC. Šaldytuvas ir karščiai. Ką daryti, kad jis taip pat neperkaistų?

Šaldytuvams tokios karštos dienos irgi nėra į naudą, todėl 15min „Būsto ABC“ domisi, kokių priemonių reikia imtis, kad šis nesugestų.
Moteris prie šaldytuvo
Moteris prie šaldytuvo / Vida Press nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Elona Uckutė, „Kesko Senukai“ rinkodaros direktorė tikino, jog norint, kad šaldytuvas sklandžiai veiktų net kaitriausiomis dienomis, verta jam skirti papildomo dėmesio.

„Visų pirma rekomenduojame jo neperkrauti, kad nedirbtų maksimaliu pajėgumu. Jį reikėtų laikyti toliau nuo šilumos šaltinių – šaldytuvas neturėtų stovėti šalia orkaitės, taip pat negali jo pasiekti tiesioginiai saulės spinduliai“, – sakė ji.

Taip pat E.Uckutė atkreipia dėmesį ir į tai, ar šaldytuvas tinkamai pastatytas.

„Reikėtų užtikrinti, kad jis būtų pakankamai atitrauktas nuo kitų baldų, kad oras aplink jį galėtų lengvai cirkuliuoti.

Ir dar vienas, tačiau ne mažiau svarbus patarimas – karštomis dienomis reikėtų rečiau varstyti šaldytuvo duris, o jas atidarius, pasistengti kuo greičiau uždaryti“, – patarė ji.

Tuo tarpu „Topo centro“ kategorijos vadovė Kristina Povilionienė pataria, ką daryti, jei norite, kad šaldytuvas tarnautų ilgai privalote juo rūpintis. Anot jos, nedažni pravalymai ir patikrinimai gali prailginti šaldytuvo tarnavimo laiką net keliais metais.

  1. Valykite ne tik šaldytuvo vidų, bet ir kondensatorių. Kuo daugiau ten susirenka dulkių, tuo daugiau jūsų šaldytuvui reikia „dirbti“ ir tuo trumpiau jis tarnaus.
  2. Jeigu jūsų šaldytuvas turi atskirą talpą ledukams, tikrinkite ir dažnai keiskite savo vandens filtrą. Tai rekomenduojama daryti kas pusę metų.
  3. Kaip keistai beskambėtų, kartais reikia patikrinti ir šaldytuvo stovėjimo lygį. Kartais jis gali pasikeisti dėl šaldytuvo arba netgi jūsų namų grindų susidėvėjimo, o tai reiškia, kad jūsų šaldytuvo durys galimai užsidarys ne iki pat galo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius