Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto pirkėjai Vilniuje sureagavo į karą Ukrainoje, dalis vystytojų sustabdė pardavimus

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros bendrovės „Citus“, „Realco“ ir „Hanner“ teigia, kad kovo mėnesį būsto pirkėjai jautriai sureagavo į karo veiksmus Ukrainoje, tačiau atsargiau elgėsi ir vystytojai, pristabdę naujus projektus tiek dėl paklausos neapibrėžtumo, tiek dėl pabrangusių statybinių medžiagų.
Nuoma
Nuoma / 123rf.com nuotr.

„Hanner“ duomenimis, kovo mėnesį pirminėje Vilniaus NT rinkoje ji pardavė 114 butų – 90 proc. mažiau nei 2021 metų kovą ir keturis kartus mažiau nei vasarį (445 sandoriai).

„Kovo mėnesį būsto pirkėjai Vilniuje, kaip ir daugelis žmonių Lietuvoje, jautriai sureagavo į karo veiksmus Ukrainoje, dėl to butų pardavimai sumažėjo keturis kartus. Dėl nutrūkusių tiekimo grandinių iš Ukrainos, Rusijos ir Baltarusijos bei du kartus padidėjusių metalo kainų tapo neaiški galutinė statybų kaina. Dėl tos priežasties dalis vystytojų sustabdė arba pristabdė butų pardavimus, kai kurie jų siūlė rezervacijas be galutinės kainos“, – pranešime teigė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius