Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buto pirkėja apie sudėtingą buto keturiems paiešką: kur rasti būstą ne už 300 tūkstančių?

Naujo, didesnio, būsto Vilniuje mūsų keturių asmenų šeimai žvalgėmės apie pusantrų metų. Buvome tvirtai apsisprendę dėl šių kriterijų: norime gyventi šalia centro, pro langus matyti malonesnį vaizdą nei kaimynų buitis ir nenorime už tai mokėti 300 tūkst. eurų. Nors atrodo, kad naujų butų pasirinkimas didžiulis, buvo nelengva rasti mūsų kriterijus atitinkantį butą. Galiausiai būstą už mums priimtiną kainą radome Žalgirio gatvėje.
Gyvenimu centre besimėgaujanti šeima
Gyvenimu centre besimėgaujanti šeima / Bendrovės „InReal grupė“ nuotr.

Dabar gyvename Naujamiestyje ir esame labai patenkinti savo butu ir vieta mieste, bet, deja, nebeišsitenkame – vaikai ūgtelėjo ir jiems jau reikia savos erdvės namuose. Iškart atmetėme idėją įsigyti nuosavą namą, nes tektų kraustytis į miesto pakraštį. O tai reiškia, kad kelionėms tarp darbo ir namų sugaištume daug brangaus laiko nes abu su vyru dirbame centre.

Vylėmės rasti butą Naujamiestyje, nes čia jau įsigyvenome, tačiau per keletą pastarųjų metų stipriai išaugo rajono populiarumas ir tiesiog neįperkame reikiame ploto buto.

Maža to, kažkuriam iš mūsų tektų būti vaikų „taksistu“. Dėl šios priežasties iškart atmetėme ir galimybę apsigyventi miegamajame rajone. Jau patyrėme, kaip stipriai gyvenimo kokybę pagerina mažas atstumas tarp namų, darbo, hobio (laisvalaikio), vaikų mokymo įstaigų ir būrelių.

Bendrovės „InReal grupė“ nuotr. /Gyvenimu centre besimėgaujanti šeima
Bendrovės „InReal grupė“ nuotr. /Gyvenimu centre besimėgaujanti šeima

Vylėmės rasti butą Naujamiestyje, nes čia jau įsigyvenome, tačiau per keletą pastarųjų metų stipriai išaugo rajono populiarumas ir tiesiog neįperkame reikiame ploto, mūsų kriterijus atitinkančio buto – manau, kad didelė dalis naujos statybos butų kainų yra nepagrįstai išpūstos. Apie nekilnojamojo turto vertę išmanau dėl savo darbo specifikos, be to – daug domiuosi, nes su vyru nusprendėme dalį pinigų investuoti į nuomai skirtą butą.

Bendrovės nuotr. / Naujas projektas Šnipiškėse – daugiabutis „Miesto ritmu“
Bendrovės nuotr. / Naujas projektas Šnipiškėse – daugiabutis „Miesto ritmu“

Vertinant strateginę padėtį mieste, alternatyva Naujamiesčiui yra Šnipiškių rajonas – puikus susisiekimas su bet kuria miesto vieta, per 5-7 minutes automobiliu galime nuvykti visur, kur mums reikia. Tiesą sakant, iš pradžių rimtai negalvojome apie Šnipiškes, bet būtent čia išsirinkome naujus namus. Tinkamo ploto mūsų norus ir finansines galimybes atitinkantį butą įsigijome Žalgirio gatvėje, projekte „Miesto ritmu“.

Atidžiai paskaičiavę, projekte „Miesto ritmu“ rezervavome dar vieną butą – nedidelį, skirtą nuomai.

Pirmiausiai mums patiko kainodara – už priimtiną kainą išsirinkome butą viename iš viršutinių aukštų, su panorama į miestą, o ne į kitų žmonių butą. Projektas neperkrautas – tik du vidutinio aukščio namai. Kadangi auginame mažus vaikus, mums aktualu, kad kieme bus įrengtos dvi vaikų žaidimo aikštelės, o teritorija aptverta ir rakinama – vadinasi, pakankamai saugi. Dar patiko tai, kad „Miesto ritmu“ yra atokiau nuo gatvės, kad galėsime atsidaryti langus ir nevargti nuo gatvės triukšmo bei dulkių.

Analizuodami, ar mums tinka butas šiame projekte, aiškinomės savivaldybės planus šioje teritorijoje, nes nuo to priklauso rajono perspektyva ir kaip jame keisis nekilnojamojo turto kainos. Savivaldybė žada investuoti į Neries senvagės slėnio tvarkymą, nutiesti naują gatvę, kuri sujungs Žalgirio ir Lvovo gatves, įrengti daugiau žaliųjų zonų. Netoliese bus įrengtas Japoniškas sodas, kaimynystėje pradedami kiti butų projektai, kur butai bus brangesni nei projekte „Miesto ritmu“. Visa tai reiškia, kad mūsų įsigyto buto vertė ateityje didės ir šis turtas bus likvidus.

Atidžiai paskaičiavę, projekte „Miesto ritmu“ rezervavome dar vieną butą – nedidelį, skirtą nuomai.

Kitiems Vilniuje būsto ieškantiems pirkėjams siūlau atkreipti dėmesį į Šnipiškių rajoną, bet kartu įvertinti, ar už sumokėtą sumą gausite norimą gyvenimo kokybę.

Aplink daugybė verslo centrų, juose dirba jaunų specialistų todėl galvojame, kad nebus sunku rasti nuomininkus, nes daugybė žmonių ieško galimybių gyventi netoli darbovietės. Bet net ir trumpalaikė nuoma būtų sėkminga, ypač baltarusiams, kurie atvažiuoja apsipirkti į didžiuosius Vilniaus prekybos centrus.

Butus pirkome iš brėžinio, nes namai bus užbaigti statyti po metų. Todėl buvo svarbu, kad projektą įgyvendinanti įmonė būtų patikima. Šį projektą vystanti „INREAL“ grupė rinkoje veikia seniai, todėl nekyla abejonių, kad namą pastatys. Taip pat svarbu buvo generalinis rangovas, nes nuo jo darbo priklauso kokybė ir garantinis aptaranavimas. „Miesto ritmu“ stato „Conresta“ – ši įmonė irgi žinoma, yra pastačiusi labai sudėtingų biurų pastatų. Žodžiu, patikėjome šiuo projektu.

Kitiems Vilniuje būsto ieškantiems pirkėjams siūlau atkreipti dėmesį į Šnipiškių rajoną, bet kartu įvertinti, ar už sumokėtą sumą gausite norimą gyvenimo kokybę. Jeigu biudžetas ribotas, pravartu pagalvoti, ar mažesnis komfortas šiek tiek madingesnėje vietoje vertas trečdaliu didesnės sumos, ar visgi geriau rinktis didesnį komfortą už mažesnę kainą vietoje, kuri šiandien mažiau patraukli, bet turi gerą perspektyvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius