-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Butų kainų augimas lėtėja antrą mėnesį iš eilės

Per metus Lietuvos didmiesčiuose butų kainos augo 4,4 proc. Nekilnojamojo turto analitikų teigimu, kainų kilimas susijęs su būsto rinkos aktyvumu, tačiau pastarųjų mėnesių rezultatai rodo, kad kainų augimas po truputį lėtėja.
 Lazdynai
Lazdynai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Vilniuje butų kainos per metus augo 5,5 proc. iki 1440 eurų už kv. m gegužę, skelbia nekilnojamojo turto bendrovė „Ober-Haus“.

Kaune metinis butų kainų augimas balandį siekė 3,8 proc. iki 1000 eurų už kv. m, Klaipėdoje – 2,2 proc. iki 1021 euro už kv. m, Šiauliuose – 3,6 proc. iki 602 euro už kv. m, Panevėžyje – 3 proc. iki 561 eurų už kv. metrą.

„Ober-Haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovo Sauliaus Vagonio teigimu, šių metų gegužės mėnesį butų rinka buvo aktyvi visoje šalyje. Nors sudarytų butų sandorių skaičius Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ir Šiauliuose, palyginti su 2016 metų geguže, buvo mažesnis 10 proc., tačiau, palyginti su šių metų balandžiu, fiksuojamas 12 proc. augimas.

„Augančios būsto kainos neturėtų stebinti, kadangi bendras šių metų būsto rinkos aktyvumas, net ir nepaisant didelių mėnesinių svyravimų, išlieka aukštame lygyje. Tačiau pastarųjų kelių mėnesių rezultatai rodo, kad kainų augimo tempas pamažu mažėja ir rinka išlieka tvarios plėtros zonoje“, – sako S.Vagonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius