Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs „Teo LT“ vadovas parduoda prabangų namą Trakuose už 1,7 mln. eurų

Buvęs telekomunikacijų bendrovės „Teo LT“ (dabar „Telia“) vadovas Arūnas Šikšta parduoda savo prabangųjį namą Trakuose. Už 421 kv. m ploto būstą, iš kurio atsiveria vaizdas į Trakų pilį, prašoma 1,7 mln. eurų.
Parduodamas namas Trakuose
Parduodamas namas Trakuose / aruodas.lt nuotr

Registrų centro duomenimis, namas Galvės gatvėje nuo 2013 metų gegužės pabaigos priklauso Arūnui Šikštai ir jo žmonai Jolantai.

Kodėl nusprendė parduoti turtą Trakuose, buvęs „Teo“ vadovas 15min komentuoti atsisakė.

Vaizdas – į Trakų pilį

Skelbime rašoma, kad Trakuose, greta Galvės ežero, centrinėje miesto dalyje parduodamas namas. Bendras turto plotas – 421 kv. metrai. Už jį savininkai prašo 1,7 mln. eurų.

„Pro langus ir balkonus atsiveria nuostabūs vaizdai į Trakų pilį ir ežere esančias salas. Iš balkono galima grožėtis ne tik nuostabiaisiais vaizdais, bet ir ežere vykstančiomis irklavimo varžybomis“, – teigiama skelbime.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Arūnas Šikšta
Luko Balandžio / 15min nuotr./Arūnas Šikšta

Iš viso turtą sudaro du namai – pirmasis, 299,5 kv. m ploto namas. 109 kv. m ploto rūsyje yra garažas dviem automobiliams, katilinė, priepirtis, pirtis, san. mazgas, sandėlis, pagalbinė patalpa ir koridorius.

Pirmame aukšte (119 kv. m) išdėstyta svetainė, valgomasis ir virtuvė bendroje erdvėje, svečių kambarys, darbo kambarys, pagalbinė patalpa ir san. mazgas.

Beveik 71 kv. m ploto pastogėje yra prieškambaris, 3 miegamieji, 2 vonios kambariai ir pagalbinė patalpa. Name yra du balkonai.

aruodas.lt nuotr/Parduodamas namas Trakuose
aruodas.lt nuotr/Parduodamas namas Trakuose

Taip pat sklype yra pastatytas 121,7 kv. m ploto vieno aukšto su pastoge svečių namas.

„Pirmame aukšte yra svetainė su virtuve bendroje erdvėje, miegamasis kambarys, san. mazgas ir garažas. Pastogėje yra miegamasis kambarys ir poilsio zona bendroje erdvėje“, – rašoma skelbime.

0,1103 ha ploto sklypas yra apsodintas dekoratyviniais krūmais ir medeliais, aptvertas medine tvora ir apsodintas tujomis. Taip pat įrengti keli dekoratyviniai vandens baseinai.

Išskirtinė vieta ne kiekvienam

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-Haus“ generalinis direktorius Remigijus Pleteras 15min tikino, kad Trakai – išskirtinė rinka, kurioje per metus įvyksta nedaug sandorių. Tiesa, ji nėra laikoma prestižine.

 „Ober-Haus“ nuotr./Remigijus Pleteras
„Ober-Haus“ nuotr./Remigijus Pleteras

„Trakai nėra prestižinis rajonas, tačiau jie turi istorinį traukos centrą, ežerus, pilį, unikalią bažnyčią, gamtą. Apskritai turto kainos yra mažesnės nei Vilniuje, tačiau dėl savo išskirtinumo ten galima rasti tokių perliukų, kuriems būdingas emocinis pirkimas, ir sunku nustatyti, ar kaina atitinka rinkos vertę. Tiesiog reikia rasti pirkėją tam tikroje vietoje ir tam tikru laiku. Jei kažkam patiks ši išskirtinė vieta, manau, kad gali ir įvykti sandoris“, – komentavo pašnekovas.

Anot jo, Trakai – specifinė rinka, kurioje galima rasti turto už keliasdešimt tūkstančių eurų iki tokių brangių namų, kaip šis A.Šikštos parduodamas turtas. Vertindamas prašomą kainą analitikas teigė, kad ji drąsi. Tačiau jis pabrėžė, kad net ir tiksliai įvertinti, ar ji atitinka rinkos vertę, yra sunku.

„Netgi vertinant atkuriamąja verte, kiek kainuotų įsigyti panašų sklypą su panašiu vaizdu ir sukurti tokį turtą, kuris dabar yra, būtų sudėtinga, nes tokių sklypų, visų pirma, nėra pardavime. Arba yra itin ribotas kiekis ir sunku susidaryti nuomonę.

Prašoma kaina – drąsi, nes už tokią kainą galima įsigyti namą išskirtiniuose Vilniaus pušynuose – Antakalnyje, Valakampiuose. Bet čia, tikriausiai, ieškomas tas pirkėjas, kuriam reikia būtent vaizdo“, – apibendrino R.Pleteras.

aruodas.lt nuotr/Parduodamas namas Trakuose
aruodas.lt nuotr/Parduodamas namas Trakuose

A.Šikšta 2004–2013 metais vadovavo bendrovei „Teo LT“, iki tol – tuometinio „Hansabanko“ (dabar „Swedbank“) valdybai, 2013–2015 metais buvo Vilniaus universiteto Tarptautinės verslo mokyklos direktorius.

Šių metų birželį A.Šikšta jo paties prašymu buvo atleistas iš Vilniaus viešojo transporto (VVT) valdybos pirmininko pareigų. 2015 metais A.Šikšta buvo išrinktas į Vilniaus savivaldybės tarybą, tačiau vėliau mandato atsisakė.

Nuo praėjusių metų rugpjūčio A.Šikšta vadovauja Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius