Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiame „Žalgirio“ stadione Vilniuje iškils vienas pirmųjų „Marriott“ viešbučių Baltijos šalyse

„Žalgirio“ stadiono teritorijoje, šalia Vilniaus koncertų ir sporto rūmų, 2018 metų viduryje duris turėtų atverti tarptautinio tinklo „Marriott“ viešbutis. Jei nekilnojamojo turto bendrovei pavyks įgyvendinti savo planus, tai bus pirmasis šio tinklo viešbutis ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.
„Žalgirio“ stadiono teritorijoje įsikurs „Courtyard by Marriott“ viešbutis
„Žalgirio“ stadiono teritorijoje įsikurs „Courtyard by Marriott“ viešbutis

Trečiadienį bendrovė „Hanner“ ir viešbučių tinklo „Marriott“ atstovai pasirašė franšizės sutartį. Rinktinės gatvėje duris atvers 4 žvaigždučių viešbutis „Courtyard by Marriott“.

„Hanner“ taip pat pasirinko naujojo viešbučio operatorių ir pasirašė viešbučio valdymo sutartį su oficialiai „Marriott International“ patvirtintu viešbučių operatoriumi „Apex Alliance Hotel Management“.

Artimiausias šio tinklo viešbutis – Varšuvoje.

Į 200 kambarių viešbučio statybas bus investuota 20 mln. eurų.

Iki šiol „Marriott“ viešbučių Baltijos šalyse nebuvo. Artimiausias šio tinklo viešbutis – Varšuvoje.

„Šios teritorijos plėtrą pradedame nuo visuomeninės paskirties projekto. „Marriott“ yra didžiausias pasaulio viešbučių tinklas, valdantis daugiau kaip 1,1 mln. kambarių ir 5,5 tūkst. viešbučių su išvystyta klientų lojalumo programa – tai buvo vienas pagrindinių veiksnių, nulėmusių mūsų sprendimą pasirašyti sutartį su šiuo tinklu“. Kita priežastis, dėl ko pasirinkome „Marriott“ tinklą, nes išanalizavus rinką išsiaiškinome, kad populiariausi viešbučiai Lietuvoje 4 žvaigždučių viešbučiai, – sakė „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Žalgirio“ stadiono teritorijoje įsikurs „Courtyard by Marriott“ viešbutis
„Žalgirio“ stadiono teritorijoje įsikurs „Courtyard by Marriott“ viešbutis

4 žvaigždučių viešbutyje Rinktinės gatvėje veiks restoranas, konferencijų salės, baras su terasa. Naujasis viešbutis įsikurs visiškai greta būsimo Kongresų ir konferencijų centro, kuris bus atidarytas rekonstravus Vilniaus koncertų ir sporto rūmus. „Courtyard by Marriott“ viešbučio projektą parengė architektas Gintautas Natkevičius.

„Courtyard by Marriott“ yra didžiausias „Marriott“ tinklo viešbutis. Šie viešbučiai padeda keliaujantiems žmonėms jaustis patogiai, moderniausios komunikacijos užtikrina, kad net ir kitoje šalyje jie neatitols nuo savo veiklos. Šis viešbutis skirtas verslininkui, gali patenkinti ir 5 žvaigždučių viešbučio lankytojo reikalavimus bei to, kuris turi ribotą biudžetą. Džiaugiamės, kad pradėsime veiklą istorinėje Lietuvos sostinėje, kur auga šiuolaikinio dizaino viešbučių paklausa“, – teigė „Marriott International“ viceprezidentas Europos regionui Markus Lehnertas.​

Luko Balandžio / 15min nuotr./Spaudos konferencija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Spaudos konferencija

Anot jo, „Marriott“ ir „Hanner“ dėl viešbučio frančizės derėjosi nuo vasaros pabaigos ir tai yra vienas greičiausių sutarties pasirašymo laikotarpių per visą tarptautinio viešbučių tinko istoriją.

„Džiaugiamės, kad ateiname į naują šalį, kurioje kol kas neturime viešbučio. Pirmą kartą čia buvau prieš 9 mėnesius, dar prieš pradedant kalbas su „Hanner“ dėl šio projekto. Tai viena greičiausiai pasirašytų sutarčių, dėl to esame patenkinti“, – spaudos konferencijoje kalbėjo M.Lehnertas.

Iki metų pabaigos „Marriott“ planuoja pasirašyti 20 franšizės sutarčių Europoje.

2015 metais „Hanner“ įsigijo beveik 8 hektarų teritoriją centrinėje miesto dalyje už 40 mln. eurų, kurioje numatyta viešbučio, verslo centrų bei gyvenamųjų namų statyba. Į šią teritoriją planuojama investuoti 200 mln. eurų.

Planuojamas dar vienas „Marriott“

Dar vieną „Marriott“ viešbutį planuojama statyti Palangoje, apleisto „Jūratės“ baseino vietoje. Prognozuojama, kad 1,5 tūkst. kv. metrų ploto ir 4–5 aukštų pastatas S.Nėries gatvėje kainuos apie 20 mln. eurų. Apie 10 mln. eurų kainavo maždaug hektaro ploto sklypas. M.Lehnerto teigimu, sutartį planuojama pasirašyti per ateinančius keturis mėnesius.

Tačiau kol kas nekilnojamojo turto plėtros bendrovė, plėtojanti projektą, „Vastint Lithuania“ su „Marriott International“ tinklu pasirašė ketinimų protokolą dėl franšizės teisės, bet ne sutartį.

Planuojama, kad čia vienu metu galėtų apsistoti apie 250-300 poilsiautojų. Po pastatu ketinama įrengti aikštelę 150 automobilių.

Greta išdygs du viešbučiai

„Courtyard by Marriott“ Vilniuje tikrai nesijaus vienišas, mat kitoje gatvės pusėje Estijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Merko būstas“ stato viešbutį tarptautiniam viešbučių tinklu „Accor Hotels“.

„Merko būstas“ įsipareigojo jai priklausančiame sklype Ceikinių gatvėje, šalia Žalgirio stadiono pastatyti viešbutį iki 2018 metų liepos, o statybos darbus įmonė planuoja pradėti šių metų pabaigoje. Planuojama, kad ekonominės klasės viešbutyje bus įrengti 164 numeriai ir 328 vietos.

„Marriott.com“ nuotr./„Marriott“ tinklo viešbutis Palangoje duris atvers, planuojama 2018-aisiais.
„Marriott.com“ nuotr./„Marriott“ tinklo viešbutis Palangoje duris atvers, planuojama 2018-aisiais

Šiek tie žemiau, prie Energetikos ministerijos, „Vičiūnų grupė“ taip pat statys viešbutį. Bendrovė pasirašė sutartį su viešbučių tinklu „Hilton Worldwide“ ir čia iškils „DoubleTree by Hilton“ viešbutis. Planuojama statybas pradėti kitų metų pradžioje, o viešbutis duris atvers 2019 metais. Iš viso į projektą bendrovė investuoja daugiau nei 20 mln. eurų.

Viešbutyje bus 175 kambariai. Šalia viešbučio bus įrengta lauko terasa, viešbutį sujungsianti su Energetikos ir technikos muziejumi. Pastarajam taip pat bus pastatyta nauja 1 tūkst. kv. metrų ploto ekspozicijų salė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius