Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dar nepastatytų butų pardavėjai Vilniuje pasiūlė pasidairyti po virtualius būstus

Užsidedi specialius akinius, paimi valdymo pultus ir trauki į ekskursiją po būsimą, dar nepastatytą savo butą, kurį planuoji pirkti. Tokią paslaugą bene pirmoji rinkoje pasiūlė nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Eika“.
„Eika“ pristatė virtualios realybės paslaugą
„Eika“ pristatė virtualios realybės paslaugą / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Bendrovė pasiūlė virtualios realybės įrankį „Eika VR“, kuriuo bus galima apžiūrėti būstą, nors daugiabutis dar nepastatytas. Su specialių akinių pagalba gali patekti į virtualią erdvę, pasivaikščioti po virtualius butų modelius, pajusti patalpų dydį, keisti interjero detales, sienoms bei grindims parinkti norimas spalvas.

Gali pagreitinti pirkėjo apsisprendimą

„Eikos“ valdybos pirmininkas Robertas Dargis teigė, kad šis virtualios realybės panaudojimas gali pagreitinti pirkėjo pasirinkimą.

„Technologijos padeda žmogui apsispręsti, kaip jis gali padaryti, kad butas būtų patogus gyventi, kokių norėtų baldų, spalvų, kaip išdėstytų techniką, ir čia yra pirmas žingsnis į technologinį atsinaujinimą. Mes taip parodome, koks bus jausmas bute, kokie vaizdai, kaip jis gali būti suplanuotas, ir žmogus, galvodamas apie savo gyvenimą, pasirinks vieną ar kitą sprendimą“, – žurnalistams pasakojo R.Dargis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Robertas Dargis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Robertas Dargis

Anot jo, kol kas potencialus pirkėjas, užsidėjęs akinius, gali pasirinkti tris interjerus skirtinguose projektuose ir butuose. Tačiau ateityje žmogus galės rinktis, kur turėtų būti tam tikra siena, ir pats suprojektuoti butą.

„Kol kas dar negalima pasirinkti, kur bus tam tikra siena. Yra duodami išplanavimai, kur sienos fiksuotos, ir galima pasirinkti sienų spalvą. Tačiau ateityje žmogus, pasirinkęs vieną išplanavimą, galės stumdyti sienas, kur jam patogiau. Projektavimo ir rinkodaros programos dar nėra suderintos, bet ateityje pirkėjai turėtų gauti galimybę teikti projekto pataisas. Bet tai dar ateitis“, – teigė R.Dargis.

Jis neatskleidė, kiek investuota į šį projektą, tačiau žadėjo, kad paslauga toliau bus tobulinama, o būstų pirkėjai dėl to nemokės daugiau.

Statybų laukia skaitmeninė revoliucija

„Eikos“ valdybos pirmininkas prognozuoja, kad ateityje statybų sektorius bus stipriai skaitmenizuotas, o virtuali realybė – tik pradžios pradžia.

„Statybų sektorius per ateinančius 10–15 metų pajus dideles transformacijas. Jau girdėjote apie spausdintuvus, spausdinančius sienas, perdangas. Mes nesitikime, kad 5–7 metų perspektyvoje pradėsime spausdinti namus, bet, be abejonės, technologijos veržiasi ir į šią sritį“, – kalbėjo R.Dargis.

„Eika VR“ kuria virtualios realybės kūrėjų „id3D“ komanda, kuriai vadovauja Vilius Juknevičius. Iki šiol Kinijoje ir Švedijoje gyvenęs architektas dėl šio projekto neribotam laikui grįžo į Lietuvą.

„Globalus verslas tik pradeda ieškoti virtualios realybės pritaikymo būdų. Potencialas yra didžiulis, bet dėmesys dažniausiai sutelktas į pramoginį turinį. Sisteminis virtualios realybės pritaikymas praktiniais tikslais yra nelengvas iššūkis, bet tuomet atsiveria visiškai naujos galimybės. „Eika VR“ drąsiai galima vadinti naujove. Iki šiol yra tik pavieniai atvejai pasaulyje, kai į pardavimo procesą fragmentiškai įkomponuojama virtuali realybė“, – teigia V. Juknevičius.

Šiuo metu „Eika“ siūlo apžiūrėti penkis virtualius butus iš keturių plėtojamų NT projektų – du butus iš šiemet pradėto statyti Karaliaučiaus kvartalo Pilaitėje, ir po vieną iš projektų „Namų pynės“, „Bajorų alėjos“ ir Žalgirio gatvėje esančio „135“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius