-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl galimos korupcijos Kauno marių regioniniame parke – konservatorių kreipimasis į Generalinę prokuratūrą

Įtardami galimą kyšininkavimą Kauno marių regioniniame parke, pirmadienį Seimo konservatoriai Gabrielius Landsbergis ir Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė pranešė kreipęsi į Generalinę prokuratūrą dėl viešojo intereso gynimo.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Šeštadienį Lrytas.lt skelbė, kad Kauno marių regioniniame parke UAB „Žemės ūkio inovacijų centras“, kurio visos akcijos priklauso „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“, atitvėręs 11 hektarų rekreacinės teritorijos sklypą vykdo jame statybas. Leidimą tvorai statyti išdavė Kauno regioninio parko direkcijos vadovė Nijolė Eidukaitienė, motyvuodama, jog aptvare bus laikomi laukiniai gyvūnai.

„Tačiau kyla abejonė, ar tai nėra tik formali priežastis siekiant užtverti visą teritoriją su namais ir prieigą prie vandens telkinio“, – pranešime žiniasklaidai rašo konservatoriai, prašantys apginti viešąjį interesą ir pradėti tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba bei galimo kyšininkavimo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Agrokoncerno būstinė
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Agrokoncerno būstinė

„Neramina informacija, kad neilgai trukus po to, kai buvo gautas leidimas atsitverti didelę teritoriją, žemės ūkio bendrovė „Agrokoncernas“ direkcijai pervedė 10 000 litų (beveik 3 000 eurų) „paramos“. Kyla rimtas klausimas, ar tai nebuvo pakiša už neeilinį sprendimą? Teisėsauga galėtų atsakyti, ar ši istorija nesukelia tokių pačių įtarimų, kokie yra iškelti Santaros klinikų istorijoje“, – teigia G.Landsbergis.

Seimo narė R.Morkūnaitė-Mikulėnienė tikina taip pat kreipusis į aplinkos ministrą Kęstutį Navicką dėl teisės aktų pažeidimų Kauno marių regioniniame parke.

Ji prašo įvertinti, ar jis pasitiki Kauno regioninio parko direkcijos vadove N.Eidukaitiene ir ar ji tinkamai atliko savo pareigas. Taip pat prašoma pavesti atsakingoms institucijoms įpareigoti projekto vystytoją nedelsiant pašalinti užtvarus, trukdančius poilsiautojų ir žvejų prieigą prie Kauno marių bei išanalizuoti ir pateikti išvadą, ar teisėtai buvo išduoti leidimai, prašoma įvertinti, ar atsakingos institucijos tinkamai vykdė projekto įgyvendinimo kontrolę bei reagavo į fiksuotus pažeidimus ir imtis priemonių pažeidimus nedelsiant pašalinti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

„Susidariusi padėtis, kuomet teisės aktai draudžia tverti teritorijas rekreacinėse zonose, tačiau tai vis tiek leidžiama kai kuriems asmenims, kelia klausimų, ar tikrai visi esame lygūs prieš įstatymą ir kodėl kai kuriems jie negalioja arba yra patogiai apeinami? Papildomai kreipiuosi į aplinkos ministrą, kad šis įvertintų, ar pasitiki savo pavaldine ir jos kompetencijomis užtikrinant teisės aktų vykdymą“, – teigia R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Pagal Miškų įstatymą, prieigą prie rekreacinėse zonose esančio miško, servitutinių ir vidaus kelių, pažintinių takų, vedančių prie vandens telkinių užtverti draudžiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius