-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, priklausiusi Stanislovui Radvilai

Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, kuri priklausė didikui, Lenkijos valstybės ir Didžiosios Britanijos visuomenės veikėjui, filosofijos daktarui Stanislovui Radvilai. Dvaras parduodamas už 18,75 mln. svarų sterlingų, kuriame XX a. septintajame dešimtmetyje su S.Radvila gyveno jaunesnioji Jackie Kennedy sesuo Caroline Lee Bouviér.
Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, kuri priklausė Stanislovui Radvilai
Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, kuri priklausė Stanislovui Radvilai / Vida Press nuotr.

Kaip rašo portalas Tatler.com, namai, kuriuos ji įrenginėjo bendradarbiaudama su garsiu interjero dizaineriu Renzo Mongiardino, jai esant gyvai, tapo spindesio sinonimu.

Iš šios dvarvietės, kuri pastatyta karalienės Anos stiliumi, atsiveria vaizdas į Turville Heath ir Čilterno slėnį. Jame yra penki miegamieji, penki personalo kambariai, penkios erdvės priėmimams, šventėms, svečių kambariai ir didelis garažas, todėl tai ideali vieta vakarėliams rengti. Beje, čia senais laikais buvo linksminami išskirtiniai svečiai.

Yra ir laisvalaikio kompleksas su baseinu, treniruoklių sale, sauna ir pilateso kambariu, o kur dar arklidės...

Vida Press nuotr./Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, kuri priklausė Stanislovui Radvilai
Vida Press nuotr./Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, kuri priklausė Stanislovui Radvilai

Namo ištakos siekia 1700 m., o pagrindinis namas pastatytas 1887 m. Vėliau šį namą įsigijo markizas ir markizė d'Hautpoul de Seyre. Ši pora buvo artimi princo Geroge'o ir princesės Marijos, būsimųjų karaliaus ir karalienės, draugai ir nuolat juos priimdavo šioje valdoje.

Vida Press nuotr./Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, kuri priklausė Stanislovui Radvilai
Vida Press nuotr./Didžiojoje Britanijoje parduodama Turvilio dvarvietė, kuri priklausė Stanislovui Radvilai

XX a. šeštajame dešimtmetyje namus nusipirko lordas ir ledi Esheriai, Nacionalinio fondo pirmininkas ir amerikiečių plieno paveldėtoja. Jų sūnus, garsus architektas Lionelis Brettas, pertvarkė namą džordžijos stiliumi, pridėdamas priekinių durų apvadą, mansardinius langus ir kt. Likimo vingiai lėmė, kad Brettas taip pat konsultavo Jackie Kennedy dėl Baltųjų rūmų renovacijos, prieš pat jos seseriai Lee Radziwill (buvusi Bouviér) 1966 m. įsigyjant šią dvarvietę.

Kai tuometinė kunigaikštienė Lee Radziwill atsikraustė su antruoju vyru princu Stanislavu, pasamdė savo ilgametį bendradarbį ir interjero dizainerį Renzo Mongiardino, kad šis pertvarkytų prieškambarį ir pagrindinius kambarius. Vieną iš svečių namų ji žaismingai pervadino Baltaisiais rūmais savo sesers ir velionio vyro, prezidento Džono F. Kenedžio, garbei. Apie sukurtą interjerą, kuris buvo itin giriamas, rašė žurnalai „Architectural Digest“ ir „Vogue“. Tarp šio laikotarpio svečių, kuriems teko lankytis dvarvietėje, buvo princesė Margaret, Aristotelis Onassis, Haroldas Makmilanas ir Seanas Connery.

Po Radžvilų skyrybų turtą nusipirko Henris Fordas II ir jo žmona Kathleen DuRoss Ford.

„Beauchamp Estates“ direktoriaus Gary Hershano teigimu, tai vienas gražiausių ir garsiausių Anglijos užmiesčio dvarų, kuriame gyveno dvi garsiausios Amerikos šeimos: Radziwill-Kennedy ir Fordai.

„Iš dvarvietės atsiveria vaizdai į žalią parką, nuostabią kaimo aplinką, tai idealūs šeimos namai, puikiai tinkantys pramogoms“, – teigia jis.

Ši Turvilio dvarvietė turi garsią istoriją, yra išskirtinis II laipsnio šeimos namas, įsikūręs beveik 20 ha soduose ir žemėje su arklidėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius