Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų savivaldybė patvirtino perimanti „Snow Areną“

Druskininkų savivaldybė 15min patvirtino, kad ketina perimti ir už europinius pinigus statytą pramogų kompleksą „Snow Arena“ iš jį stačiusios ir administravusios Alytaus bendrovės „Stamita“. Tačiau pati jo valdyti neketina ir jau artimiausiu metu skelbs naujo operatoriaus konkursą. „Stamitos“ vadovas Andrius Stasiukynas žurnalistams nepasiekiamas.
Druskininkų Sniego arena
Druskininkų Sniego arena / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

„Informuojame, kad šiuo metu uždarosiose kalnų slidinėjimo trasose vykdomi profilaktiniai darbai, ruošiantis profesionalių sportininkų treniruočių vasaros sezonui“, – teigiama savivaldybės komentare.

Savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad nuo balandžio 15 d. uždaros kalnų slidinėjimo trasos vėl duris atvers lankytojams. Tiesa, Arenos interneto svetainėje tokios informacijos nėra.

Druskininkų meras Ričardas Malinauskas BNS patvirtino 15min trečiadienį skelbtą informaciją.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Ričardas Malinauskas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Ričardas Malinauskas

„Perimame laikinai, kol bus surastas kitas valdytojas (...) Dabartinis valdytojas turi planų vykdyti savo veiklą užsienyje, ne visus juos aš ir žinau. Jis pats kurį laiką ieškojo naujo valdytojo, tačiau nerado. Mums šis objektas yra labai svarbus, norime užtikrinti jo sklandžią veiklą ir netgi ją plėsti“, – BNS sakė Ričardas Malinauskas.

„Naujo operatoriaus konkursas bus skelbiamas kuo greičiau, tačiau pirmiau turime užbaigti perėmimo procedūras“, – pridūrė jis.

Savivaldybės kontroliuojamas sveikatinimo ir poilsio centras „Aqua“, valdantis Vandens parką, „Snow Areną“ turėtų perimtas už preliminarią 5,3 mln. eurų vertę.

„Bendra suma yra panaši, ji gaunama, kiek aš žinau, sudėjus įsiskolinimus, įsipareigojimus bankams, visus kitus dalykus“, – aiškino R. Malinauskas.

Su arenos koncesininkės „Stamitos“ akcininku Andriumi Stasiukynu 15min kol kas nepavyko susisiekti.

„Snow Arenos“ statyba 2011 metais kainavo apie 30 mln. eurų. Statybas finansavo dabar jau bankrutavęs bankas „Snoras“, „Stamitai“ paskolinęs 16,8 mln. eurų, o dar 11,6 mln. eurų gauta Europos Sąjungos paramos.

Pagal Druskininkų savivaldybės ir „Stamitos“ 2011 metais pasirašytą koncesijos sutartį pastaroji įsipareigojo investuoti daugiau nei 14,5 mln. eurų.

„Stamita“ finansines ataskaitas Registrų centrui paskutinį kartą teikė už 2015 metus. Jose nurodyta, kad įmonės skolos 2015-ųjų pabaigoje siekė 17,664 mln. eurų, ji per metus patyrė 317,7 tūkst. eurų nuostolių (54,3 proc. daugiau nei 2014-aisiais), o sukaupti nuostoliai siekė 2,296 mln. eurų.

Druskininkų savivaldybė taip pat informavo, kad „Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras AQUA“ įpareigota pasitelkti nepriklausomus ekspertus koncesininko veiklai uždarosiose kalnų slidinėjimo trasose įvertinti ir pateikti Druskininkų savivaldybės administracijos direktoriui išsamią informaciją iki birželio 30 d.

Savivaldybės administracijos direktorius nustatys viešojo konkurso, parenkant ūkio subjektą veiklai uždarosiose kalnų slidinėjimo trasose, tvarką ir terminus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius