Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dublino universiteto kolegija suplanavo didžiulę plėtrą

Dublino universiteto kolegija planuoja reikšmingai išplėsti ir patobulinti savo universitetinį miestelį. Neseniai paskelbtą tarptautinį jo architektūros idėjų konkursą rengia Lietuvoje jau žinomi tokių konkursų organizatoriai „Malcolm Reading Consultants“ iš Didžiosios Britanijos.
Dublino universiteto kolegija
Dublino universiteto kolegija / ucd.ie nuotr.

Dublino universiteto kolegija 7-ajame dešimtmetyje įsikūrė Belfilde, o jo pirmąjį generalinį planą parengė tuomet konkursą laimėjęs žinomas lenkų architektas A.Wejchertas. Naujos idėjos turi remtis A.Wejcherto principais, tačiau įgauti XXI amžiaus formą.

Dabar 133 ha teritoriją užimantis universitetas planuoja 335 000 m² plėtrą. Jo naujasis generalinis planas turės išspręsti esamus miestelio urbanistinius sunkumus bei numatyti jo busimąją raidą. Miesteliui reikia daugiau matomumo bei sąlygų šiuolaikiškai kūrybiškai mokymosi vietai. Tai turėtų būti patraukli vieta tiek įvairiais metų laikais, tiek ir skirtingu paros metu, kuri matytųsi ir išsiskirtų Dublino miestovaizdyje. Svarbu vietos bendruomenės atmosfera, socialumas bei jos tinkamumas naujoviškiems mokymosi ir mąstymo būdams.

Rengiamas 2-iejų etapų tarptautinis urbanistinis konkursas, kurio pirmajame etape planuojama atrinkti 5 projektuotojų komandas. Konkurso organizatoriai ieško kūrybingų integruotų tarpdisciplininių komandų su patirtimi, kurios apimtų architektūros, urbanistikos, generalinio plano, kraštovaizdžio, tvarumo, inžinerijos ir transporto specialistus.

Į 2-ajį konkurso etapą patekusiems 5 finalistų kolektyvams bus išmokėti honorarai po 40 000 eurų. Konkurso žiuri: prof. Andrew J.Deeksas, architektai seras Davidas Adjaye, Ann Beha ir kiti.

Norintieji dalyvauti konkurso pirmajame etape paraiškas turi pateikti iki kovo 26 dienos.

Su konkurso nugalėtojų komanda pasirašyti projektavimo sutartį planuojama ateinanį rudenį, o statybas baigti po 3 metų. Universitetinio miestelio plėtros projekto sąmata – 48 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius