-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Eika Asset Management“ fondas perka verslo centrą sostinėje už 5,8 mln. eurų

Investicijų valdymo bendrovės „Eika Asset Management“ (EAM) valdomas fondas „Eika Real Estate Fund“ (EREF) už 5,8 mln. eurų įsigijo verslo centrą „Highway“, esantį adresu Savanorių pr. 178A, Vilniuje. Fondas įsigijo 100 proc. „Akvilas“, kuriai priklauso verslo centras „Highway“, akcijų iš AB „Invalda privatus kapitalas“. „Highway“ plėtotojas ir valdytojas – „Inreal“ grupė.
Busimos biuro patalpos Vilniuje „HIGHWAY“
Busimos biuro patalpos Vilniuje „HIGHWAY“ / „Inreal valdymas“ nuotr.

Investicinio objekto įsigijimas iš dalies finansuojamas banko paskola, kurią suteikė SEB bankas. Dėl sandorio abi šalys susitarė tiesiogiai, be tarpininkavimo bendrovių, rašoma pranešime spaudai.

Verslo centras „Highway“ – 5700 kv. m bendrojo ploto pastatas, pilnai rekonstruotas „Inreal“ grupės ir veiklą vykdantis nuo 2016 m. Šiuo metu verslo centras yra 100 proc. išnuomotas. Turto valdytoju liks „Highway“ išplėtojusi ir iki šiol verslo centro veiklą prižiūrėjusi UAB „Inreal valdymas“.

EREF yra antrasis EAM valdomas fondas, kurio steigimo dokumentams Lietuvos banko Priežiūros tarnyba pritarė 2019 m. kovo mėn. Fondas investuoja į komercinės paskirties veikiančius ir vystomus srautinius objektus ir yra skirtas informuotiesiems investuotojams. EREF investuoja į klasikinį komercinį turtą – ofisus, prekybos centrus ir logistiką Baltijos šalyse.

Pirmasis EAM valdomas gyvenamosios paskirties nekilnojamojo turto fondas „Eika Residential Fund“ pradėjo investicinę veiklą 2018 m. pavasarį, kai pradėjo plėtoti daugiabučio projektą Antakalnyje, Vilniuje. Šiuo metu fondas, kuris investuoja tik į gyvenamosios paskirties projektų vystymą, yra įsipareigojęs įsigyti dar du sklypus Vilniaus mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius