Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Eika“ pasirašė sutartį su „Hilton“: viešbutis Vilniuje pradės kilti jau kitąmet

Nekilnojamojo turto bendrovė „Eika“ pasirašė sutartį su viešbučių tinklu „Hilton Worldwide“. Vilniuje, Gedimino prospekto ir Vinco Kudirkos gatvių sankirtoje, šalia Lukiškių aikštės, 2018 metais iškils pirmasis keturių žvaigždučių „Hilton Garden Inn“ viešbutis. Šiuo metu deramasi su potencialiais viešbučio operatoriais.
Būsimo viešbučio teritorija
Būsimo viešbučio teritorija / Valerijos Guiskajos / 15min nuotr.

Daugiafunkcį kompleksą sudarys apie 135-150 kambarių viešbutis, 5 tūkst. kv. metrų verslo centras. Taip pat čia bus prabangių butų pastatas, prekybinis pasažas bei visuomeninė galerija. Planuojama, kad bendras projekto plotas bus didesnis negu 18 tūkst. kvadratinių metrų. Pastatai ribosis su Dainavos, V.Kudirkos gatvėmis ir Gedimino prospektu. Komplekso statybos darbus planuojama pradėti jau 2017 metų pradžioje.

Investicijų į projektą bendrovė kol kas neatskleidžia, tačiau anot „Eikos“ generalinio direktoriaus Domo Dargio, paprastai investicijos į tokio lygio viešbučio kambarį siekia 80–85 tūkst. eurų.

Paprastai investicijos į tokio lygio viešbučio kambarį siekia 80–85 tūkst. eurų.

Pasak „Hilton Worldwide“ viceprezidento Mike'o Collini, atsakingo už plėtrą Turkijoje, Rusijoje ir Rytų Europoje, Baltijos šalys turi didelį potencialą dėl itin aušto viešbučių užimtumo. Dėl šios priežasties nuspręsta atidaryti viešbutį Vilniuje.

„Gedimino prospekte duris atvers „Hilton Garden Inn“ viešbutis, kuris patrauklus verslo klasės klientams. Būtent šis formatas tinkamiausias pagal projekto vietą. Šio tipo viešbučiuose visą parą veikia verslo zona, kurioje gali darbuotis svečiai, taip pat visoje viešbučio teritorijoje užtikrintas interneto ryšys. Kiekviename kambaryje yra darbo stalas. Visą parą veikia sporto klubas“, – spaudos konferencijoje sakė „Hilton Worldwide“ viceprezidentas M.Collini.

Jis atskleidė, kad toks pats viešbutis bus statomas ir Latvijos sostinėje, o Vilniuje yra dar viena vieta šio tinklo viešbučiui.

D.Dargis žurnalistams sakė, kad į viešbutį investuoti nuspręsta įvertinus augantį turistų skaičių Vilniuje.

„Beveik trejus metus svarstėme Gedimino prospekte plėtoti viešbučio projektą. Tarptautinių konsultantų atlikta studija padėjo apsispręsti dėl tinkamo dydžio, formato, tinklo ir prekės ženklo“, – kalbėjo D.Dargis.

Miesto meras Remigijus Šimašius džiaugėsi viešbučių tinklo ir bendrovės sprendimu gaivinti šią Gedimino pr. dalį.

„Aukšto klasės viešbučio įsikūrimas bei naujo verslo centro atidarymas Vilniaus širdyje yra reikšmingas įvykis. Tai simbolizuoja Gedimino prospekto dalies, tarp pradedamos tvarkyti Lukiškių aikštės ir Seimo rūmų, atgimimą. Vilnių pasirinkęs tarptautinis vardas didins sostinės patrauklumą ir pritrauks dar daugiau turistų, paskatins naujų skrydžių krypčių atsiradimą, pritrauks į sostinę daugiau tarptautinių renginių“, – sakė R.Šimašius.

Lietuvos architektų sąjunga ir bendrovė „Eika“ paskelbė tarptautinį konkursą daugiafunkciam kompleksui Gedimino prospekte kurti. Architektams pateiktoje užduotyje keliamas uždavinys suderinti skirtingas komplekso funkcines dalis, darniai integruoti pastatus Gedimino prospekte, įkomponuoti XX amžiaus pradžios pastatą Dainavos gatvėje, taip pat funkcionaliai suplanuoti pėsčiųjų ir automobilių zonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius