Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperimentinis Honkongo studijos pasiūlymas būstų krizei – gyvenimas vamzdyje

Viena Honkongo projektuotojų studija neseniai išplėtojo originalią „mikronamų“ koncepciją. Pagal ją, mažai kainuojantys būstai būtų įrengiami standartiniuose gelžbetoninių vamzdžių segmentuose ir taip galėtų gerokai prisidėti sprendžiant Honkongą nūnai krečiančią būstų krizę.
Honkongo projektuotojų studijos „mikronamų“ koncepcija
Honkongo projektuotojų studijos „mikronamų“ koncepcija / „James Law Cybertecture“

Studijos „James Law Cybertecture“ eksperimentinis projektas „OPod Tube Housing“ skirtas spręsti opią Honkongo įperkamo būsto problemą. Pirmiausia jaunimui skirti neįprasti būstai būtų įrengiami 2,5 m skersmens standartinių gelžbetoninių vamzdžių segmentuose, kurie metams ar keleriems patenkintų vieno ar poros įprasto būsto neįperkančių gyventojų poreikius. 9,29 m² ploto būstuose su stiklinėmis durimis ir elektroniniais užraktais sutilptų gyvenamoji erdvė, virtuvė ir vonia. Jų pramoninio dizaino interjeruose taip pat būtų įrengti universalūs erdvę taupantys baldai, o stiklinės durys – atliktų ir lango funkciją.

Dar vienas eksperimentinių būstų „OPod Tube Housing“ privalumas – galimybė per itin trumpą laiką juos sukrauti į mažaaukščius modulinius namus. Apie 20 tonų sveriantys moduliai yra pakeliami vidutinio dydžio kranais, todėl galėtų gana paprastai užpildyti įvairias laisvas Honkongo centrinės dalies urbanistines tuštumas – tarpus tarp jau stovinčių namų, po tiltais ir kt. Beje, tokius namus galima būtų ne tik operatyviai pastatyti, bet ir, esant poreikiui, vėliau nugabenti į kitą vietą. Beje, studija „James Law Cybertecture“ jau yra įrengusi ir tokio būsto prototipą.

Paskaičiuota, kad vienas toks mikrobūstas atsieitų apie 12,5 tūkst. eurų, o jo nuoma kainuotų mažiau nei 350 eurų per mėnesį. Palyginti, dabar mažiausia butuko nuomos kainą Honkongo centre už tą patį laikotarpį siekia net 1,7 tūkst. eurų.

Parengta pagal „James Law Cybertecture“ informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius