Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertai įvertino: geriausias metas atnaujinti būstą – ruduo

Į antrą pusę persiritęs ruduo, atrodo, neketina stabdyti statybų ir vidaus remonto darbų vajaus. Vis dėlto, nors būsto atnaujinimo nori daugelis, vienas dažniausių tikslų – sutaupyti. Interjero dizainerės Aurelijos Slapikaitės-Jurkonės teigimu, norint sutaupyti, pirmiausia, svarbu įvertinti savo finansinę padėtį ir tiksliai žinoti, kokio rezultato siekiama. Tuomet darbų planavimas tampa sklandesnis, o pinigai panaudojami tikslingiau
NT brokeriai
NT brokeriai / 123RF.com nuotr.

Pasak A.Slapikaitės-Jurkonės, prieš pradedant remontą, vertėtų savarankiškai susidėlioti darbų sąrašą ir žinoti tikslią sumą, kurią galima skirti. Anot profesionalės, įpusėjus būsto atnaujinimo procesui, tai leis įvertinti numatytų darbų poreikį bei susidėlioti prioritetus.

„Dažnai tik pradėjus daryti suplanuotus darbus, paaiškėja, jog kai kuriuos jų reikia atlikti iškart, kitus galima daryti palaipsniui, o dalis tiesiog tampa nebereikalingi. Dėl šios priežasties verta iš anksto susidaryti planą – tai leis subalansuoti biudžetą ir protingai valdyti išleidžiamą pinigų sumą“, - komentuoja interjero dizainerė.

A.Slapikaitė-Jurkonė pastebi, kad būsto atnaujinimo darbams sezonas didelės įtakos neturi. Dizainerės teigimu, metų laikas aktualus tik tuo atveju, kai namo statyboms liejami pamatai ar atliekami kiti lauko darbai. Tuo tarpu, ne vienas nori pokyčių prieš žiemą, todėl žmonės dažnai investuoja į interjero atnaujinimą. Ruduo tam – puikus metas.

„Vidaus darbams sezonas nėra aktualus, nebent namuose nėra šildymo – tokiu atveju geriausias metas remontui yra pavasaris ar vasara. Šiltuoju metų laiku dažnai trūksta specialistų, išauga kainos. Todėl vis dažniau žmonės šiuos darbus atlieka rudenį – tuo metu vyrauja didesnis prekių ir specialistų pasirinkimas, o tai leidžia sutaupyti“, - pasakoja interjero dizainerė.

Apžvelgdama vyraujančias būsto atnaujinimo tendencijas, dizainerė pastebi, jog įprastai žmonės investuoja į interjero detales. Jos teigimu, dažniausiai perkami paveikslai, kilimai ar kitos detalės. Sienas žmonės paprastai perdažo kas 3-5 metus, panašiu dažnumu keičia ir baldų audinius, o po 10 metų jau imasi pilno baldų ar bendros namų stilistikos keitimo. „Labiausiai susidėvinčios namų erdvės yra svetainė ir virtuvė, tačiau ne vienam norisi atnaujinti ir tas vietas, kurios nebetenkina morališkai, pavyzdžiui, vonią ar dušo kabiną“, - tvirtina A.Slapikaitė-Jurkonė.

Interjero dizainerė sako, jog atnaujindami būstą, žmonės vis dažniau domisi naujausiomis tendencijomis ir ieško neįprastų interjero detalių. Kaip vieną iš pavyzdžių, pašnekvoė pateikė į madą grįžtančias mozaikinio betono tipo plyteles. Detalių pasirinkimui įtakos turi ir klientų amžiaus. Ji teigia pastebinti, jog vyresni žmonės labiau mėgsta skandinavišką ir klasikinį, o jaunesni – minimalistinį, modernų stilių.

Tuo tarpu vartojimo paskolų bendrovės „Vivus.lt“ marketingo vadovė Justina Ambrasienė pastebi, jog šiemet fiksuojamam išaugusiam kreditų poreikiui įtakos turėjo padidėjusios gyventojų išlaidos vasarą.

„Itin šilta vasara leido gyventojams pasimėgauti ilgesniu sezonu, kas vienareikšmiškai atsieliepė jų piniginėms. Dėl to žmonės, kurie planavo remonto darbus po atostogų, šiemet linkę ieškoti greito sprendimo būdo, kaip įgyvendinti savo tikslus. Vartojimo paskola dažnai tampa alternatyva besiskolinantiems“, - teigia J. Ambrasienė.

Su tuo sutinka ir A.Šlepikaitė. „Kurdami namų interjerą ilgesniam laikui, žmonės linkę investuoti. Tačiau dažnai jų lūkesčiai būna per dideli norimai skirti pinigų sumai. Atnaujindami būstą, žmonės nori modernių elektronikos prietaisų, projektorių, didelių ekranų, tačiau nėra tam pasiruošę finansiškai. Dėl to svarbu protingai paskirstyti išlaidas, be to, nemažai darbų galima atlikti savarankiškai“, – tikina dizainerė.

Kaip teigia A.Slapikaitė-Jurkonė, namuose be meistrų pagalbos galima perdažyti, nušlifuoti, nualyvuoti senus baldus, juos pertraukti nauju gobelenu. Taip pat nesunku patiems pasisiūti naujas užuolaidas, nutapyti naujų paveikslų arba paprasčiausiai pakeisti erdvės išdėstymą. Interjero dizainerė įsitikinusi, jog atliekant darbus savarankiškai, galima sutaupyti kone pusę numatyto biudžeto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius