Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektrėnai atsiveria gyvenamųjų namų kvartalams

Elektrėnų savivaldybės administracija, įgyvendindama pernai metų savivaldybės tarybos priimtą sprendimą – ėmėsi rengti Bendrojo plano keitimus, kurie galios mažiausiai dešimt metų. Bendrojo plano keitimas suteiks naujų galimybių gyvenamojo nekilnojamojo turto vystytojams.
Semeliškės
Semeliškės / Pranešimo autorių nuotr.

„Nekilnojamojo turto vystytojai ir investuotojai ilgai laukė šio Elektrėnų sprendimo, nes tai ideali savivaldybė, esanti netoli Vilniaus ir besiribojanti su Trakais, todėl puikiai tinkanti plėtrai. NT sektoriaus senbuviai, matydami kokiu tempu ir kokia kryptimi juda Vilnius, jau prieš daugelį metų įsigijo sklypų šalia Vilniaus esančiose savivaldybėse. Tokia plėtros kryptis ir toks scenarijus buvo neišvengiami. O pandemija ir karantinas gyvenamųjų būstų paklausą gamtoje tik dar labiau padidino“, - pasakoja UAB „Žemės vystymo grupė“, valdančios 10 hektarų sklypą Elektrėnuose vadovas, Gediminas Gabrielaitis.

Nors dar nėra galutinai aišku kurios vietovės galės tapti namų valdos plėtros zonomis, tačiau prašymus keisti sklypų paskirtį savivaldybė jau priima. Elektrėnų savivaldybė, keisdama bendrąjį planą siekia sudaryti sąlygas darniai savivaldybės teritorijos raidai. Vienas iš tikslų – nuosekli integracijos politika, kuri kompleksiškai spręstų socialinius, ekonominius, ekologinius uždavinius.

Per pusantrų metų atnaujinamame bendrajame plane bus nustatytos gyvenamųjų vietovių, inžinerinės ir socialinės infrastruktūros, kitų savivaldybei svarbių socialinės ekonominės veiklos sričių vystymo ir įgyvendinimo gairės nei numatytos plėtrai reikalingos teritorijos.

„Šiuo metu turime pasiruošę 15 sklypų šalia Monio ežero, kurių dydis siekia nuo 50 arų iki 65 arų. Nors šiuo metu sklypai yra žemės ūkio paskirties, tačiau iki jų vedantis asfaltuotas kelias ir įvesta elektra traukia investuotojus“, - sako G.Gabrielaitis.

Pastarasis tikisi, jog 35 kilometrų atstumu nuo Vilniaus nutolusi gyvenvietė Semeliškėse bus įtraukta į bendrojo plano keitimus. Gyvenvietė yra išsidėsčiusi šalia Trakų rajono, kuris pasižymi ežerų gausa bei patogiu susisiekimu.

„Paklausą ir susidomėjimą geriausiai iliustruoja investuotojų noras investuoti į mūsų projektą „Semeliškių arfa“ ir laukti kol bus pakeistas bendrasis planas bei leidžiama gyvenamųjų namų statyba. Prašymą savivaldybei dėl žemės paskirties keitimo jau pateikėme, dabar svarstome kurti nedidelį fondą, kuris sėkmės atveju garantuotų solidžią gražą“, - teigia G.Gabrielaitis.

Elektrėnų savivaldybė keisdama bendrąjį planą sieks ne tik urbanizuoti vietoves, tačiau ir sudaryti sąlygas racionaliam gamtinių, žemės gelmių ir energijos išteklių naudojimui bei atkūrimui. Be to, bus numatytas gamtinio ir kultūrinio kraštovaizdžio savitumas, gamtos ir nekilnojamojo kultūros paveldo išsaugojimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius