Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elektroninėse varžytynėse ir aukcionuose šiemet parduota turto daugiau nei už 42 mln. eurų

Naujausiais Registrų centro duomenimis, e.varžytynių portale per pirmuosius devynis metų mėnesius įvyko 1639 varžytynės ir aukcionai. Juose parduota turto daugiau nei už 42 mln. eurų.
Vilniaus centre stovi apleistas Raimondui Baranauskui priklausantis namas
Vilniaus centre stovi apleistas Raimondui Baranauskui priklausantis namas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Per šių metų tris ketvirčius antstolių ir bankroto administratorių varžytynėse ir savivaldybių bei Turto banko organizuojamuose aukcionuose fiziniai ir juridiniai asmenys įsigijo 2885 turto vienetus. Daugiau nei 90 proc. parduoto turto sudarė nekilnojamasis turtas – sklypai, pastatai, patalpos ar kitos paskirties objektai, rašoma Registrų centro pranešime žiniasklaidai.

Didžiausi pastarojo meto pardavimai vyko Vilniuje.

Daugiausia turto parduota antstolių varžytynėse. Antstoliai per tris metų ketvirčius paskelbė beveik 5 tūkst. varžytynių, iš kurių 1429 įvyko, o juose parduoto turto vertė siekė 30,5 mln. eurų. Vidutinė vienose varžytynėse parduoto turto vertė buvo 21,3 tūkst. eurų.

Didžiausi pastarojo meto pardavimai vyko Vilniuje: antstolių varžytynėse už 1,5 mln. eurų parduotas Algirdo gatvėje esantis sklypas, administracinis pastatas ir garažas (pradinė pardavimo kaina buvo 1,35 mln. eurų), už 1,1 mln. eurų parduotas sklypas su gyvenamuoju namu Vaidilutės gatvėje (pradinė pardavimo kaina – 1,09 mln. eurų).

Bankroto administratorių varžytynėse parduota turto už dar 8,2 mln. eurų. Iš viso per pirmuosius tris ketvirčius įvyko 129 iš beveik 3 tūkst. paskelbtų bankroto administratorių varžytynių. Vidutinė vienoms varžytynėms tenkanti turto vertė – 63,6 tūkst. eurų.

Savivaldybės ir Turto banko bankas per devynis šių metų mėnesius paskelbė 758 aukcionus, iš jų įvyko 81. Aukcionuose parduoto turto vertė sudarė 3,7 mln. eurų, o vidutinė viename aukcione parduoto turto vertė siekė 45,7 tūkst. eurų.

Šiemet elektroninėse varžytynėse ir aukcionuose parduoto nekilnojamojo turto kainos buvo vidutiniškai 13 proc. aukštesnės nei pradinės. Labiausiai – 35 proc. nuo pradinės – augo pastatų kainos, butai buvo parduodami vidutiniškai 17 proc., sklypai – 16 proc., o kitas turtas – 8 proc. didesnėmis nei pradinės kainomis. Tuo metu parduoto kilnojamojo turto kainos, lyginant su pradinėmis, buvo vidutiniškai 10 proc. didesnės.

Varžytynių ir aukcionų internete paslauga pradėta teikti 2013 metais. Nuo elektroninės paslaugos sukūrimo įvyko beveik 9 tūkst. varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota daugiau kaip už 246 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius