Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Elonas Muskas ketina spręsti būsto krizę – gamins pigias plytas

Verslininkas, įmonių „SpaceX“ ir „Tesla“ įkūrėjas bei vadovas Elonas Muskas ketina bandyti išspręsti būsto krizę. Milijardierius nori panaudoti medžiagų likučius iš jo tuneliavimo įmonės ir gaminti pigias plytas.
Elonas Muskas ir Grimes
Elonas Muskas ir Grimes / „Scanpix“ nuotr.

„Plytų gamybai bus panaudotas purvas iš tunelio kasimo. Pastarosios tarnaus pigių būstų statybai“, – tviteryje paskelbė E.Muskas, „Bloomberg News“ cituoja portalas „The Real Deal“.

Įmonės „The Boring Company“ atstovas spaudai teigė, kad plytos bus gaminamos iš tunelio kasimo išgauto purvo ir „tai bus didžiulis kiekis plytų“.

Tačiau jau atsirado ir skeptikų. Kalifornijos universiteto lektorius Juanas Matute teigė, kad net Los Andžele būstas brangsta dėl kylančių žemės ir darbo kainų, bet ne dėl medžiagų.

Be to, dėl brangios darbo jėgos pastatyti plytų sienas tampa labai brangu. Taip pat atkreipiamas dėmesys, kad Kalifornijoje dažnai pasitaiko žemės drebėjimų, o plytos tokiomis sąlygomis yra blogiausias pasirinkimas.

Įmonė „The Boring Company“ Los Andžele kuria specialaus transporto tunelį. Tai požeminis tunelis, kuris iš esmės galėtų būti vadinamas kelių transporto sektoriaus metro. Čia transporto priemonės užvažiuotų ant specialių platformų, kuriomis jos atsidurtų minėtame tunelyje ir juo keliautų į paskirties vietą. Kelionės greitis siektų apie 200 km/h. Tokiais tuneliais, jeigu jie pasitvirtins, galima būtų apraizgyti visus kontinentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius