-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Fontanų namai“ – ir augančiai darniai šeimai, ir pelningai investicijai

Šalia sostinės Burbiškio parko iškilęs mažaaukštės statybos kvartalas „Fontanų namai“ būsimų naujakurių vertinamas ir dėl natūralios žalumos, ir statytojų užmojų čia sukurti unikalią aplinką su dešimčia fontanų, ir patogios vietos sostinėje. Šiame kvartale jau parduota didesnė dalis butų ir apartamentų liudija, kad kvartalo kūrėjų sprendimas pasiteisino.
„Fontanų namai“
„Fontanų namai“ / Projekto partnerio nuotr.

Vienas iš šį projektą kūrusių architektų Raimundas Židonis prisimena, kad didelę įtaką architektūriniams sprendimams turėjo tai, jog namai buvo projektuojami Burbiškių parko pašonėje, šalia plytinčių kalvų. „Pirmiausiai nuodugniai išanalizavome parką, gamtos aplinką, kad kuo humaniškiau suskaidytume pastatų tūrius, atsižvelgtume į pasaulio šalis, – pasakoja architektas. – Vienas iš namų ribojasi su parku, kuriame siūlėme įrengti dviračių takus, net slidinėjimo trasą, nes tam dėkingas reljefas“. Grožėtis ir susilieti su supančia gamta padeda dideli, iki grindų, langai, terasos ar balkonai, kuriuos turi kiekvienas butas.

Kiemas su dešimt fontanų

Kvartalas „Fontanų namai“ vardą atsinešė natūraliai – jo gyventojus nuolat džiugins dešimtis čia trykštančių fontanų. Aptvertame vidiniame kiemelyje atsipalaiduoti taip pat kvies tarp medžių nutiesti vingiuojantys takai, nauji suoliukai, pavėsinės, grilinės, lauko sporto įrenginiai ir vaikų žaidimo aikštelės, įrengta netgi aikštelė šunims vedžioti. Gyventojams jau nupirkti ir specialiose pavėsinėse stovi bendro naudojimo dviračiai, kuriais jie gali naudotis nemokamai.

„Fontanų namuose“ daugiausiai kurias jaunos šeimos, o taip pat būstas čia įsigyjamas kaip investicija. Specialistai atkreipia dėmesį, kad šioje Vilniaus teritorijoje įsigyjami būstai nuomai yra viena iš greičiausiai atsiperkančių investicijų, nes kainos čia dar mažesnės nei šalia esančiame sostinės Naujamiestyje. O nuo „Fontanų namų“ iki senamiesčio vos 4,5 km, be to, šalia veikia Baltijos aviacijos akademija. Joje besimokantys būsimi pilotai ir orlaivių palydovai mokslo laikotarpiui būsto ieško būtent sostinės pietinėje dalyje. Vieno kambario būsto ilgalaikė nuoma šiame rajone kainuoja apie 350–400 Eur/mėn.

„Fontanų namuose“ būstai yra nuo 18 iki 100 kv. m, todėl savo poreikius gali patenkinti ir jaunos augti planuojančios šeimos, ir būstą kaip investiciją įsigyjantys šalies gyventojai. Be to, siūlomi būstai su pilna apdaila, kad naujakuriai neturėtų papildomų rūpesčių. Tokį pasiūlymą ypač brangina laiką taupantys ir užsienyje gyvenantys būsto pirkėjai.

Rinkoje lyderiaujančios įmonės „Capital“ brokerė, biuro „Capital Town“ bendraturtė Rasa Mitkienė jau kurį laiką pristato „Fontanų namus“ potencialiems pirkėjams ir pastebi, kad šiame projekte išskirtinai daug dėmesio skiriama aplinkai, gyventojų poilsiui. Namai pasižymi puikia garso izoliacija, novatoriškais sprendimais, kurie palengvina gyvenimą. Kvartale jau veikia jauki parduotuvėlė, grožio studija, laukiama, kol įsikurs jogos studija ir kitokia veikla užsiimantys žmonės, kad gyventojams viskas būtų šalia. Juk, anot specialistės, namai – ne kvadratiniai metrai, namai ten, kur ramu, gera ir galima mėgautis jaukia kasdienybe.

Projekto partnerio nuotr./„Capital“ brokerė, biuro „Capital Town“ bendraturtė Rasa Mitkienė
Projekto partnerio nuotr./„Capital“ brokerė, biuro „Capital Town“ bendraturtė Rasa Mitkienė

Apklausos rezultatai palankūs naujakuriui

Naujausios gyventojų apklausos rodo, kad š. m. III ketvirtį padaugėjo gyventojų, kurie tikisi, kad būstas Lietuvoje per ateinančius metus pabrangs. Todėl, „Fontanų namų“ statytojų teigimu, natūralu, kad pastaruoju laiku ypač suaktyvėjo pirkėjai ir iš Lietuvos, ir iš užsienio.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ reprezentatyvi Lietuvos gyventojų apklausa, atlikta SEB banko užsakymu š. m. rugsėjį, parodė, kad 57 proc. apklaustųjų mano, jog būstas per artimiausius dvylika mėnesių brangs, 9 proc., – kad būstas pigs, 26 proc. nesitiki kainos pokyčių, o likę 8 proc. neturi nuomonės šiuo klausimu. Skirtumas tarp galvojančių, kad būstas brangs ir pigs, III ketvirtį padidėjo iki 48 proc. punktų. 2018 m. II ketvirtį šis skirtumas buvo 37, o prieš metus – 45 proc. punktai. Praėjusį ketvirtį butų pirkimo ir pardavimo sandorių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje buvo sudaryta maždaug 3 proc. daugiau negu prieš metus, o Vilniuje vidutinė buto kaina rugsėjį buvo apie 2,3 proc. didesnė negu prieš metus.

Registrų centro duomenimis, spalį nekilnojamojo turto rinkoje perleista daugiausia objektų per pastaruosius ketverius metus, pavyzdžiui, Vilniuje spalį parduotas 991 butas – 5,8 proc. daugiau nei pernai spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius