Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Žiemelio įmonė pralaimėjo ginčą dėl neteisėtų statybų netoli Maišiagalos

Su verslininku Gediminu Žiemeliu susijusiai bendrovei „Greenvesta“ nepavyko panaikinti Statybos inspekcijos įpareigojimo per 6 mėnesius pašalinti neteisėtos statybos Vilniaus rajone, netoli Maišiagalos, padarinius arba įteisinti savavališkai pastatytus pastatus, nutarė teismas.
Gediminas Žiemelis
Gediminas Žiemelis / 15min nuotr.

Vilniaus apygardos teismas atmetė įmonės skundą dėl Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos nurodymo pašalinti neteisėtos statybos padarinius. Inspekcija tam bendrovei pernai suteikė 6 mėnesių laiką bei išaiškino jos teisę įteisinti statybas.

„Įstatyme (...) nustatyta, jog tiek įpareigojimas šalinti padarinius, tiek galimybė įsiteisinti statybas nurodomi tame pačiame dokumente, suteikiant tą patį – ne trumpesnį nei 6 mėnesiai terminą“, - rašoma teismo nutartyje.

Anot teismo, Statybos inspekcija nustatė, kad keturiuose sklypuose statybos vyko be leidimų arba nukrypstant nuo projekto, bet iki šiol bendrovė nesiėmė veiksmų pažeidimams pašalinti. Vienas sklypų yra miškų, o kitas – žemės ūkio paskirties, dar dviejuose sklypuose – vienbučių ir dvibučių paskirties – statiniai pastatyti turint statybos leidimą, bet pažeidžiant projekto sprendinius.

„Greenvesta“ per 6 mėnesius nepateikė prašymų keisti žemės paskirtį bei nebandė keisti projektinių sprendinių, taip pat neprašė inspekcijos pratęsti terminų.

Teisme „Greenvesta“ siekia, kad būtų panaikinti Statybos inspekcijos nurodymai stabdyti statybas bei pašalinti jų padarinius. Anot įmonės, inspekcijos nurodymai yra prieštaringi, nes nesuteikė galimybės įteisinti statinių.

Statybos inspekcija 2019 metais skelbė po reido Vilniaus rajono Melkio kaime nustačiusi itin šiurkščių statybos pažeidimų „Greenvestos“ ir fizinio asmens valdomuose žemės sklypuose ir nurodžiusi per 6 mėnesius pašalinti savavališkos statybos padarinius. Teismas vėliau įmonei už pažeidimus skyrė 6,6 tūkst. eurų baudų.

Inspektoriai nustatė, kad miškų ūkio paskirties sklypuose be leidimo buvo statomas daugiau kaip 2 tūkst. kv. metrų ploto gyvenamasis namas ir apie 450 kv. metrų ploto sporto aikštynas, stoginė.

Statybų inspekcija patikrinimą atliko po to, kai portalas 15min pernai sausį paskelbė, kad netoli Maišiagalos, Melkio kaime, ant Taučiliškių ežero kranto, visiškai uždaroje daugiau nei 2 ha teritorijoje, iškilo privati oazė su kolonomis puoštais rūmais, elnynu, privačiais vandens telkiniais, ežero pakrante ir artimiausių žmonių gyvenviete.

Kaip rašė 15min, dalis sklypų priklauso G.Žiemelio seseriai ir krepšininko Mindaugo Lukauskio žmonai Jurgitai, ji tvarkė ir žemėtvarkos dokumentus.

G.Žiemelio atstovai tuomet oficialiai skelbė, kad čia vystomas išskirtinis svečių namų projektas „Loop“ svečių namai, juose bus įrengta 10 prabangios klasės apartamentų, o pirmuosius svečius ketinama priimti 2020 metų pabaigoje, o investicijos į projektą sieks 5 mln. eurų.

Registrų centro duomenimis, „Greenvesta“ priklauso su G.Žiemeliu siejamai Jungtinių Arabų Emyratų kompanijai „Procyone FZE“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius