Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta „Žalgirio“ stadiono pradėtos dar vieno viešbučio ir daugiabučių statybos

Estijos kapitalo nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Merko statyba“ Rinktinės ir Šeimyniškių gatvių sankirtoje pradėjo viešbučio „Ibis“ statybas greta buvusio „Žalgirio“ stadiono. Skelbiama, kad tai bus pirmasis Lietuvoje ekonominės klasės viešbutis, į kurį investuos „Orbis Hotel Group“, grupės „Accor Hotels“ partneriai. Greta jo bus statomas daugiabučių kvartalas su komercinėmis patalpomis.
Kapsulės užkasimo ceremonija
Kapsulės užkasimo ceremonija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

2018 metų rudenį sklype priešais „Žalgirio“ stadioną iškils „Accor Hotels“ viešbutis „Ibis“. Planuojama, kad ekonominės klasės viešbutyje bus įrengti 164 numeriai, taip pat restoranas, baras, konferencijų salės.

„Matydami šios Vilniaus dalies plėtros planus, mes didžiuojamės galėdami praturtinti miestą atsirasiančiu „Ibis“ viešbučiu – „AccorHotels“ ekonominės klasės viešbučių flagmanu. „Orbis“ strategija yra grindžiama tvaria plėtra, todėl „Ibis Vilnius“ turės BREEAM sertifikatą. Ši investicija – tai dar vienas žingsnis realizuojant „Orbis“ plėtros planus dėl viešbučių su „AccorHotels“ prekės ženklais atsiradimo Baltijos valstybėse artimiausioje ateityje“, – kapsulės įkasimo ceremonijoje sakė „Orbis S.A.“ vykdomasis direktorius ir valdybos pirmininkas Gillesas Clavie.

Bendrovės vizualizacija/Greta „Žalgirio“ stadiono pradėtos viešbučio „Ibis“ ir daugiabučių statybos
Bendrovės vizualizacija/Greta „Žalgirio“ stadiono pradėtos viešbučio „Ibis“ ir daugiabučių statybos

Komplekse statomame viešbutyje taip pat bus įrengtas restoranas, baras, konferencijų salės.

Pastatys ir parduos

Anot „Merko statyba“ generalinio direktoriaus Sauliaus Putrimo, bendrovė viešbutį pastatys ir jį parduos „Orbis Hotel Group“. Sandorio vertė 11 mln. eurų.

„Mes kaip vystytojas, lygiai taip pat, kaip ir statant butus, turime aiškią užduotį, kokius reikalavimus turi atitikti viešbutis. Susitarimo esmė yra, kad mes pastatome ir jie nusiperka, kaip ir su butais. „Merko“ išvystę šį projektą išeis iš jo, nuosavybės čia neturės, savininkai bus gyventojai, komercinių ir prekybinių patalų pirmame aukšte turėtojai ir viešbutis „Orbis Hotel Group““, – žurnalistams sakė įmonės vadovas.

Pašnekovo teigimu, pasirinkimą parduoti viešbučio pastatą lėmė viešbučio tinklo konkretumas ir bendrovės darbo koncepcija – pastatyti ir parduoti. S.Putrimas atskleidė, kad derybos su „Orbis Hotel Group“ truko metus.

„Pradžioje buvo įvairių vizijų, bet mes kaip vystytojas ieškojome investuotojo, kuris įsigytų. Buvo daug pageidaujančių nuomotis, bet kadangi mes dirbame su trumpalaikiais projektais, norėjome tokio partnerio, kuris įsigytų. Buvo keli variantai, bet „Orbis“ buvo patys konkrečiausi. Derybos užtruko metus“, – kalbėjo S.Putrimas.

Iškils daugiabučiai

Taip pat 5,4 tūkst. kv. m ploto sklype bus statomi daugiabučiai „Rinktinės Urban“, kuriuose planuojama įrengti 110 butų, o pirmuose aukštuose bus įrengtos komercinės patalpos. Bendros bedrovės „Merko statyba“ investicijos į per du etapus statomą kompleksą turėtų siekti 40 mln. eurų.

Dabar pradėtos pirmo etapo statybos. Jo metu bus pastatyti trys daugiabučiai ir viešbutis. Kiek daugiabučių bus statoma, dar neaišku, šiuo metu antra dalis sklypo projektuojama.

„Kieme suprojektuotos dekoratyvinės žaliosios zonos, vaikų žaidimų aikštelė, mažoji architektūra, dekoratyvinis apšvietimas“, – pasakojo apie šį projektą jo autoriai architektai Dainius Čepurna ir Tadas Balčiūnas.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius kapsulės įkasimo renginyje juokavo, kad iki šiol teritorija priešais „Žalgirio“ stadioną buvo „nesusipratimas“.

„Teritorija dar prieš kelis mėnesius buvo nesusipratimas. Vienoje pusėje senamiestis, kitoje pusėje modernus centras, o per vidurį dykynė, lūšnynai ir tikrai ne tas, kas turi būti moderniame mieste. Ši vieta keičiasi bene dramatiškiausiai ir gatvė, kuri atrodydavo nykiai, po metų atrodys visiškai kitaip“, – kalbėjo sostinės meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius