Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Griežtėja reikalavimai nekilnojamojo turto brokeriams – išlaikyti egzaminą neužteks

Siekiant stiprinti brokerio profesijos prestižą ir griežtinant šios srities ekspertų atranką, Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacija (LNTAA) sunkina sertifikavimo programą. Nuo šiol išlaikyti egzaminą nebepakaks, specialistai privalės įrodyti, kad veiklą tikrai vykdo.
Brokeris
Brokeris / 123rf.com nuotr.

„Brokeris turi įrodyti savo aktyvumą rinkoje – per metus turės būti įvykdęs ne mažiau kaip 6 sandorius. Dar vienas reikalavimas – nuolatinis kompetencijų tobulinimas. Brokeris per paskutinius 12 mėnesių turės būti lankęs ne mažiau kaip 8 akademines valandas kvalifikacijos kėlimo kursų“, – pranešime spaudai cituojamas LNTAA valdybos pirmininkas Audrius Gudanavičius.

Iki šiol visu sertifikavimo procesu rūpinosi LNTAA valdyba. Dabar, bendradarbiaujant su Vilniaus universiteto Verslo mokykla, į metodinės medžiagos rengimo procesą įsitraukė ir akademikai, todėl brokerių laukia sudėtingesnės egzamino užduotys.

„Egzaminas bus ilgesnis ir sunkesnis, bet profesionalams tikrai įveikiamas. Suprantame, kad greičiausiai sertifikuotų brokerių sumažės, tačiau norime akcentuoti ne kiekį, o kokybę. Naujosios sertifikavimo programos parengimo procesas užtruko gan ilgą laiką, tačiau tikimės, kad tai duos atitinkamą rezultatą“, – sakė A.Gudanavičius.

Šiemet LNTAA pasirašė dar vieną bendradarbiavimo sutartį su JAV asociacija „National Association of Realtors“ (NAR). Ši organizacija savo veiklą vysto bendradarbiaudama su 69 pasaulio šalių brokerius vienijančiomis asociacijomis.

Šiuo metu Lietuvoje yra 563 sertifikuoti brokeriai. NT brokerių egzaminą gali laikyti tik LNTAA nariai. Iki šiol gauti sertifikatai galios iki juose numatytos datos. Naujieji sertifikatai galios vienus metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius